Заев за договора с България: Няма дилеми, има две държави!

Министър-председателят на Македония иска да го подпишем
19 юли 2017 09:45, Петя Славова
59
Заев за договора с България: Няма дилеми, има две държави!
Снимка: архив, Reuters

Министър-председателят на Македония Зоран Заев коментира пред парламентарната комисия за външни работи Договора за добросъседство с България.

Още по темата

Той подчерта, че наличието на такъв би означавало затваряне на открит въпрос, който страната има с източната си съседка, пише скопското електронно издание "Телеграф".

"Няма да е краят на света, ако не го подпишем, но би било чудесно, ако това се случи", заяви премиерът, изразявайки увереност, че сделката е добра за Македония и ще бъде подписана на 2 август, Илинден.

"Договорът е добър за националните интереси на Република Македония. От държава с проблеми, ставаме държава, която решава проблемите. С договора правителството още веднъж потвърждава уникалността на македонския народ, македонския език и македонската идентичност. В договора няма дилеми, че става дума за две държави, два езика и два народа", заяви Заев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
А ако след подписването договора не се изпълнява? Какви са защитните клаузи? Какво ще правим с тихата пропаганда на сърбодонците? Явно ние българите сме мазохисти.. от сърбите сме виждали само лошо а ходиха наши *** да се бият на тяхна страна 1999г доброволци. Русия ни разпарчадиса и унижава ание продължаваме да се гъзурчим.. Не можем да направим разлика межда руска политика срещу БГ и руски народ.. то мисленето явно е най-трудната работа п
55
3
 
7
 
! Отговори
Пенчо преди 6 години
До АнонименТака е комунистите и Русия направиха така че от 1500 самолета армията ни да се опитва да купи 8. Те напязаха Р-400, те направиха така, че от 2000 танка сега да имаме по-малко от 200. Пак те качиха билетчетата на 1.60 лв. Те ваведоха зелени, сини, бембени зони за да ни взимат парите, те въведоха винетки, те фалираха авиокомпания Балкан и те са напът да фалират железниците. Сигурен съм, че пак те са виновни за НДК и за КТБ.Да живее ГЕРБ! Да живее Тиквата!
54
1
 
4
 
! Отговори
вуте преди 6 години
в грешка си товарищ,имаШЕ много дръжави
53
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уф, нищо не им разбирам на тия македонци като ми говорят!
52
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЛЕД КАТО ВЕЧЕ ИМА МАЛОРУСИЯ, ЗАЩО ДА НЯМА И МАЛОБЪЛГАРИЯ?
51
9
 
18
 
! Отговори
Джурналист преди 6 години
Стига с тая Македония, тези земи ги загубихме още при Михаил III Шишман Асен с битката при Велбъжд от 1330г. Даже Левски не ходи в тези земи при обиколките си по българските землища. От Македония добро не сме видели, само национални катастрофи.
50
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днешните "македонци" са наистина отделен народ - имат сръбска кръв, сръбски манталитет, крадливи и коварни са като сърбите, лъжат и фалшифицират БГ исторически личности и места и поне половината имат сръбски имена. Неясно ми е защо се подписва договор за добросъседство, за какво ни е на нас българите този договор и какво печелим от него. Проблемът с "македонците" не може да се оправи без премахването на сръбския елит и тоталната изолация на сръбските служби ...
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 32 Родопите стигат до р. Марица. Турската граница е на изток от Марица. Не се прави на умен.
48
3
 
10
 
! Отговори
Яжте Ми Уя преди 6 години
Понеже Меркел пак си прави бабините планове да приема бежанци от Македония в ЕС .Те македонците са славят като долни,подмолни,отровни,предатели и *** .Македонците обичат македонска наденица ама на надървени въглища .
47
4
 
12
 
! Отговори
Договор ли с кой ? преди 6 години
Защото в Берлин Меркел е казала на нашата тиква да признае македонците за народ .Това е все едно в Германия да признаят баварците за народ защото са имали отделнизамъци и са в отделни местности от Бранденбург , Берлин .За мен македонците са си българи където леко са превъртяли .Но Албанците ще им отсекат крилата до 5 години и няма да ги има на картата .Турция ще влезне през Албания към Македония с ЕРдоган и ЕРмалък .Гербераси за трепане сте предатели и *** на ЕС .
46
2
 
17
 
! Отговори
няма такава държава преди 6 години
тия ако ги вкараме НИЕ в ЕС, после много ще си сърбаме попарата, защото сега ни плюят и мразят тихичко.. после нали се сещате как ще им порасне работата и няма да сме им нужни- отново и ще наддигнат глава и ще трябва да ги делиме директно с албанците, за да не им се поверва
45
0
 
24
 
! Отговори
ПОНТИЕЦ преди 6 години
1.Няма македонски език. Има македонски /юго-западен/ стандарт на българския език. 2. Няма македонски етнос. След 1945 започва създаване на македонска нация на антибългарска основа. 3. Македония е географско понятие и се простира на територията на няколко балкански държави. 4. Когато говорим за Македония в исторически аспект, то това е съвсем друга тема, свързана не само с Александър III., наричан още Македонски, или Велики. Скопияни нямат нищо общо нито с Филип II., нито с Александър III.
44
1
 
15
 
! Отговори
какво преди 6 години
какво ще спечелим ние от тях и тяхното жалко сръбско добросъседство???????? тия в европа само когато присъединят територията си към нашата държава- населението да си ходят в сърбия. мразят ни ние им правиме постоянно услуги и после ще ни забодът нож в гърба отново.
43
0
 
16
 
! Отговори
... преди 6 години
коолко внимание им се обръща на тези така наречени промити български ***.от някаква време насам се води определено пропаганда за тия във всички наши медии да ги харесваме.АМА РАЗБЕРЕТЕ.Те не ни желаят и ни плюят,а и ДАЛЕЧ НЕ НИ ТРЯБВАТ.да се оправят.аз също не ги харесвам тия макета.та ла*ат на србиjа и да ми се махат от главата.никакъв гювеч за тия родоотстъпници. трябва като гърците- да им лепиме стикери,че не признаваме и не знаем какво е тва МК.Те също им казват,че такава държава няма
42
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата тази история с вардарската държавица е много тежка за всички нас. Защо бъркат в старите рани? Защо?
41
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Министър-председателят на Македония иска да го подпишем ""...............Всички проблеми ВИНАГИ произхождат от комунистите и русия ...Комунистите и русия създадоха македонската нация,комунистите и русия продължават да се месят на Балканите с цел създаване на хаос и превратикомунисти като Божидар Димитров продължават да сеят напрежение и омраза с изказванията сиПросто вече 27 години оправяме поразиите на комунистите и русия
40
2
 
20
 
! Отговори
българина преди 6 години
Две държави с един народ култура и език. Примери и с три държави, германия австрия и половин швейцария
39
5
 
11
 
! Отговори
до 32 преди 6 години
Родопите нямали граница с Турция. Боже помози, кръстя се с две ръце за невежеството ти.
38
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
стига с тия глупости за родопите - те нямат граница с турция, а с гърция. обратно в 4ти клас да учите география.
37
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
този 'договор' трябва да бъде четен и обмислян от държавници, на които предварително е направен изпит по история. борисов, нинова и подобните му дори не знаят разликата между етнос, народ и нация - слушал съм ги 30 пъти да използват и трите думи за едно и също нещо; от тия очакваш да ти защитят националния интерес?