Сръбски медии: Нов погром в Косово и Путин праща самолети

Българи и румънци нямало да посмеят да ги свалят
Обновена: 30 мар 2018 08:29 | 30 мар 2018 08:25,
373
Сръбски медии: Нов погром в Косово и Путин праща самолети
Снимка: архив Reuters

При нов опит за погром над сърбите в Косово, Руската федерация ще изпрати своевременно значителна военна помощ на Сърбия.

Това обещал Владимир Путин на сръбския си колега Александър Вучич в телефонен разговор, твърди белгардското електронно издание Srbija Danas, цитирано от "Фокус".

Сайтът се позовава на източник от Москва, който разкрива детайли за дискусията между двамата президенти.

Сърбия, която Путин официално определи като "най-важния партньор и съюзник в Европа" на Русия, може да разчита на максимална помощ и защита от страна на Москва, твърди източникът на изданието.

Според него още преди време Путин лично наредил на генералите и други военни експерти да разработят подробни планове за спешна военна помощ за Сърбия в случай на крайна необходимост. В тях е посочено, че руските самолети може да достигнат до Косово в рамките на два часа и да действат, за да защитят сръбските държавни и национални интереси.

Също така е разработен подробен план за прехвърлянето на най-известните руски специални сили в Сърбия. Оценката е, че те може да бъдат дислоцирани в Сърбия, т.е. в Косово, за най-малко 24 часа.

На въпрос как руските самолети ще достигнат до Косово, след като е малко вероятно страните от НАТО, които заобикалят Сърбия в обръч, да разрешат преминаването им, официалното лице от Москва, чието име не се разкрива, отговаря по следния начин:

"Наистина ли смятате, че българи, румънци или унгарци биха се осмелили да свалят руските самолети? Не забравяйте, че Русия е най-мощната военна сила в света и имаме начини ефективно да неутрализираме всяка опасност. Затова не вярвам, че те биха се осмелили заради Косово и албанците да рискуват една голяма европейска и може би световна война".

В документа "стратегия за защита на Сърбия" се споменава и възможността да се действа в Косово и от далечни разстояния.

"Русия има ракетна система в Черно море, но и от други места може да действа срещу вражески цели в Косово. Няма сила, която да ни попречи да защитим сърбите", категоричен е източникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека да опитат да минат над българското небе и ще падат като ютий...Извинете ме,ама вие познавате ли офицер от бг.армията които ще даде такава заповед...?МАЙТАПА взима интересен обрат
290
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако дойдат с кое оръжие можем да ги свалим? Питам оня по долу
289
9
 
25
 
! Отговори
Атанас преди 6 години
Чудесен начин за ликвидиране Американските бази в България и Румъния!
288
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека да дойдат! Ние имаме безаналогова натовска техника! Ще изпратим спартаните, дръзки и кугурите и ще падат руски самолети като мухи, защото нато има най-добрата и силна техника!
287
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако стане война в косово руските самолети ще прелетят над нас, а ние няма да имаме с какво да ги свалим :D
286
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото по скоро почне, по голям сеир ще гледаме.Надявах се ние булгаристаците да сме причината,ама сега виждам,че пак братята сърби ще ни изпреварят като катализаторАми заспали сме.Това е.Квото е писано,така или иначе ще се случи.
285
8
 
13
 
! Отговори
свинаря преди 6 години
А аз да питам,ако свалим руски самолет,дали руснаците ще се осмелят да нападнат НАТО?И без това западняците само си търсят причини за конфронтация с руснаците.
284
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как ще ги прати с телепортация или с анимационни филмчета)
283
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
E голям майтап ще стане,Поне ще видим на живо в нормална бойна обстановка на какво са способни С 300,С 400,С 500 Цеца а пък и физкултурника Цецо.Да ви кажа нещо лично...от поборник срещу всяка война,се превърнах в привърженик,май в днешният аморален свят това ще бъде изхода.И колкото по скоро,толкова по добре.
282
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека праща, колко алумин че си набереме....
281
25
 
14
 
! Отговори
Жалки, жалки сърбета преди 6 години
Готови са всеки зад* ник да оближат, по всяко време. "Смелите" сърби се надяват да ги опази някой през две морета и три държави.
280
24
 
15
 
! Отговори
До 284 преди 6 години
А колко са годините от нападението на България от просия през ПСВ ? На два фронта - в Добруджа и Македония? Или от руските бомбандировки на Балчик, Варна и Бургас? Или от нападението през ВСВ ? ГоУеми братски, нЕма що!
279
1
 
3
 
! Отговори
До 288 преди 6 години
И българи.
278
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има една стара италианска песен не знам от кои години е но се пее ПАРОЛЕ,ПАРОЛЕ,ПАРООООЛЕ,ПААРОЛЕЕ-ДУМИ,ДУМИ,ДУМИ та и руснаците така."РУсия най-голямата военна сила в света ХАХАХАХАХАХАХАХА!За българите не знам ама за румънците не е сигурно или по-скоро сигурно че ще ви обстрелват И ПОСЛЕ, в БЪЛГАРСКОТО НЕБЕ ПАТРУЛИРАТ САМОЛЕТИ НА НАТО Е, ТЕ НЯМА ДА ВИ ПОДМИНАТ!Иначе нека опита Сърбия пак,има още да повръща чужди земи,хървати,унгарци и босненските мюсюлмани с дУша чекат!
277
16
 
10
 
! Отговори
патриот преди 6 години
До ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ, ако тръгна да пиша пък за руските бомбардировки един коментар няма да ми стигне... Ами за грабежите от България на руските мародери....
276
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
WTF, ше правим, каквото си искаме, пък на другите майната им ... Еми ако ще е така, хващаме пушките и до последния човек. По-добре, да не съществуавме изобщо, ако ще ни тъпчат така.
275
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз си мисля ,4е след това мнение ,руските дипломати в България са стегнали багажа .
274
12
 
54
 
! Отговори
ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ преди 6 години
ДНЕС СЕ ОТБЕЛЯЗВА ДЕНЯТ НА ВАРВАРСКИТЕ АМЕРИКАНСКИ БОМБАРДИРОВКИ НА СОФИЯ. ХВЪРЛЕНИ СА 30000 БОМБИ, 200000 ЖИЛИЩА СА РАЗРУШЕНИ, НЯКОЛКО ХИЛБЯДИ СОФИЯНЦИ СА УБИТИ. ПРИЧИНЕНИ СА ОГРОМНИ ЩЕТИ НА ИНФРАСТРУКТУРАТА. УБИЙЦИТЕ СА ХВЪРЛИЛИ БОМБИ ДОРИ НАД ГРОБИЩАТА
273
7
 
22
 
! Отговори
до Фонеутрия преди 6 години
Има една книга "Виновниците за погрома на България през 1913" на митрополит Методи Кусев,писана е още тогава.Би било всички български русофили да я прочетете,за да научите КОЙ попречи и беше против българското национално обединение!
272
10
 
39
 
! Отговори
Фонеутрия преди 6 години
И какво имперско спрямо България постигна Русия като ни спаси от геноцида на който бяхме подложени от британците чрез османлиите? Не само спасиха БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ОТ ИЗЧЕЗВАНЕ, но и поставиха ДЪРЖАВАТА България на картата на Европа!