Бомби и нарковойна по улиците: Битките на черногорската мафия

За властите е важно да овладеят ситуацията, ако искат да станат част от ЕС
17 юли 2018 20:15,
29

Бомбени атентати, взривове, шум на линейки. Не е размирно място в Близкия Изток, а всъщност място на запад от България - Черна гора.

Март 2018 г. спасителна операция на пожарната и спешна помощ в черногорската столица Подгорица.

Това е шести атентат от началото на годината в Черна гора, където враждуващи мафиотски кланове от години водят жестока борба.

"Това е някакъв ужас. Държавата трябва някак да реагира. Трябва да направи нещо, за да успокои хората", споделя местен пред Deutsche welle.

Затова полицията често публикува клипове от спецакции, при които командоси нахлуват в жилища и сгради, арестуват заподозрени, конфискуват оръжия и пари.

Но дали тази показност не значи, че Черна гора не може да овладее ситуацията? За страната е важно да се справи с организираната престъпност, за да успее да се присъедини към ЕС през 2025 г.

Преди да се появят двата най-опасни клана в страната не е имало такива проблеми. Полицията за първи път се сблъсква с такива битки.

Кървави битки клановете водят и в крайбрежния и много популярен град Котор. Това още повече напряга местните, защото битките на клановете засягат не само тях, а и туризма и поминъка на местните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Москва се уплаши че изтърва Черна Гора и активизира сръбските служби.Трагедията е че Черногорци не могат да отидат до Кремъл да накажат виновника и ще трябва да режат само пипалата.
25
10
 
15
 
! Отговори
Алабала преди 5 години
Не ходете моля ви в Черна Гора на почивка! Само на Слънчев Бряг! Поне нашите мутри да ви ограбят там, да се знае че кинтите са у България! Ахахаха! По откачен народ от българския няма от повече от 500 години!
24
7
 
23
 
! Отговори
Евроценител преди 5 години
Черна гора демонстрира евроатлантически ценности с подкрепата на трафиканта-политик Мило Джуканович.
23
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те черногорците са си бандито-мафиоти от поне 500 години, никаква изненада не е.
22
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леле, и тия като нас са се запътили незнайно къде със същите мyтpoгени като наш'те. И нищо чудно да ги приемат. Ама и те като наш'то МиеВиеРие дават вид, че се борят с престъпността, а тя сигурно също като у нас тръгва от управлението им. Мила родна картинка.
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ахахаха!!!Може да имат сериозни проблеми с нарко кланове, обаче досега тия кланове не са успявали да си прехвърлят дрогата със самолет, без никой от службите им за сигурност и обществен ред да ги провери, нали?Неее, никаква аналогия не правя с последните новини от България... Нееее!!!
20
1
 
19
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Я! Че тоя филм са го давали и у нас преди време. Явно чак сега черногорци са го изтеглили (сигурно, защото преди са нямали субтитри). Е, да се постараят, че ще гледат и следващите сезони...
19
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има един филм от средата на 80-те години на двайсти век,югославски,казва се Лепота порока/красотата на порока/.Точно за нравите в Черна Гора,гледайте го,пълен потрес и пак казвам средата на 80-те години на двайсти век.Който го гледа никога повече няма и да си помисли дори да срявнява българи със сърби,черногорци,косовари и ония "македонците".Ние на изток и несвободни сме с хиляда пъти по-модерно мислене и манталитет.
18
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България много хора си представяха бившата Югославия като някаква напредничава страна на която само за маска имаше думата социалистическа.Но не е било точно така,имали са ги всички екстри на социализма с едно изключение,не са си унищожили напълно дребната частна собственост.свободно пътуване по-богат избор на стоки.А какви са били под тая маска истинските неща се видя през 90-те година на 20 век,касапница.Хървати и словенци им бяха витрина,Белград и Сараево,останалото дивотия!
17
4
 
18
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
Ф-к Подуене отново доказа че са ***.Референдум за смяна на името.
16
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борят ли се за Шенген или за паркоместа ??!!
15
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сценария е същия като на всички бивши социалистически страни където тайната милиция ДС при нас създава мафиотски структури и обира народа и казва нали искахте Демокрация на ви Демокрация архивите са живи четете при нас на ул.Врабча1 София
14
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в България като гръмне бомба в офис сграда на еди-кой си, той после казва, че някой се е объркал и не се чувства заплашен, просто една бомба погрешка е гръмнала. Тук няма нарко война, само леки недоразумения. Да си вземат бележка черногорците
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трии неземни умнико бии цените и се радваи един ден всичко се връща а дотогава ме храни умнико
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аиде сега трии нали си и тука всистемата и ела ме нахрани просяк неземен
11
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
После хейтърите да обясняват, как България била вървяла назад. Да ако през 90тее сте били пенсионери или в гащите на баща си и нямате грам идея, какво се случваше. Днес България си е европейска страна. Ето черногорци са като нас преди 20 гпдини.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И запомни едно баща и син си помагат а не като твоя дее на село на умаревци защото сме семеиство а ти такова нямаш или имаш жена на книга
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигорно през мен си ми крал и меила в общинска банкс там ти ходиш кради
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Твое дело е системата да е пълна за две минути с другите глупости а ти си ги разбираш зарад такива смрадове като теб и тия около теб сме на ниво нула
7
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Умнико теб нямашени кучетата да те ядат ако не бе изпитващ нали с това се прочу инжинернли си скапваи си смотаните хора кои си ти да определяш нечии съдби