Ердоган на среща с Меркел, а в Берлин и Кьолн - протести

Той пък иска да сложи край на напрежението
32
Ердоган на среща с Меркел, а в Берлин и Кьолн - протести
Снимка: Reuters, архив

Турският президент Реджеп Ердоган се надява, че официалното му посщение в Германия изцяло ще сложи край на напрежението между двете страни, съобщи ДПА.

Още по темата
Подобряването на отношенията между правителствата, икономическото сътрудничество, кандидатурата на Турция за членство в Европейския съюз и борбата с тероризма са приоритетите на посещението, заяви Ердоган пред репортери в неделя, заминавайки за Общото събрание на ООН в Ню Йорк, предава БТА.

Ердоган ще пристигне в Берлин в четвъртък по покана на президента Франк-Валтер Щайнмайер.

Той ще се срещне два пъти с германския канцлер Ангела Меркел преди да отпътува за Кьолн за откриването на джамия.

От месеци двете страни се опитват да нормализират отношенията си, помрачени от арестите на германски граждани в Турция и загрижеността за състоянието на човешките права в Турция.

Големи протести срещу Ердоган се очакват в Берлин и Кьолн.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
3
 
! Отговори
Rambo1 преди 5 години
До Ahmet Efendio&#2-абсолютно те подкрепям добре е да имаме добросъседски отношения с Турция!България най-големия враг и е корупцията и завистта на българина един към друг,така както е клал българин-българин,никой не е клал!
23
8
 
7
 
! Отговори
Ahmet Efendio&#2 преди 5 години
Абе стига вече за турски кланета.Нямало е кланета .Всичко е изопачаване от Западните сили.500 години тогаваБг е било може би под милион раздели на две500 хиляди жени, раздели на две 250 хиляди млади жени и ако турчинат на година отвеждаше по 1000 жени в Анадола сега нямаше да има България,защо да колят като го има и това.А ако бяха дошли Англичани Французи то сега нямаше да има българска реч.Да си живеем мирно и добросъседски защото ние сме тези които ще сме винаги заедно.
22
7
 
6
 
! Отговори
Erdal преди 5 години
До Наблюдател до 133%Izvinyavam se za Batak,za 500 te godini i za vsicko....nadyavam se povece da ne se povtarya.S uvajenie.
21
9
 
6
 
! Отговори
Е преди 5 години
Пак ще проси пари този плячо.2019 има да връща 170 милиарда и банкерите ще му обръснат лявата вежда и десния мустак!
20
11
 
14
 
! Отговори
Типичен турчин преди 5 години
Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!*** не е-Конвенция прави!
19
6
 
10
 
! Отговори
Наблюдател до 133% преди 5 години
Едно мога да кажа със сигурност: пишеш на български по-добре от много българи ( жалко но факт) но това не променя мнението ми за ***. А ти това за Баташкото клане в турски учебник ли го чете ? Не за друго но истината предавана от поколение на поколение казва друго ! Как пък един турчин не се намери със съвест като на немец след II та световна? Няма как - учебници , манталитет, религия всичко Ви е агресивно и завоевателно... за това си имате и Доганя ...
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова с митовете за прословутото Баташко клане...
17
11
 
16
 
! Отговори
Тодор Ж преди 5 години
133% Резан пес е *** от ново поколение. Гьобелсова пропаганда, от тази с лъжата повторена сто пъти, но по анадолски арогантен. Не вървиш, слаб си в писанията. Дори най-ниското ниво на инелект тук е по-високо от това в Анадола. Дерзай!
16
26
 
19
 
! Отговори
133% турчин преди 5 години
До PILOTИ какво ти пречи да пишеш в турските сайтове? Акъл? Знания? ... Какво?? Пишем в български сайтове с надеждата да поддържаме генералното интелектуално ниво поне малко над абсулютната точка на замръзване, защото ако оставим само на българите, само със 7 коментара смъквате тази температура почти до нула градуса по Келвин! Кажи ми едно благодаря поне, неблагодарно псе!!
15
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кюрдите пикаят газ от яд сега в Берлин , талибаните са си талибани дори и в Германия
14
16
 
24
 
! Отговори
PILOT дo 130 турчин преди 5 години
Пиши си в турските сайтове и марш в Анадола. Тук е България и както виждаш никой от нас няма желание да пише във ваще сайтове ! Такива сме били онакива ,вие сте успели , но ти драскаш тука и ердо се кланя на Меркел и целува ртка !
13
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прорестират да ама само кюрди и техните Предстватители в Германския Бундестаг ................че кой друг ще се изправи срещу Ердоган............хахаха абе четете немската преса що да ви обеснявам
12
15
 
11
 
! Отговори
директо от ГФР преди 5 години
Като гледам Германскта Преса само кюрди с техните си измислени знамена защото такава Държава не сеъществува , тези същества си живеят в някакво фнатазирано Измерение , Германия за сметка на Турция ги прие но произвежда Криминален контингет от кюрди
11
5
 
9
 
! Отговори
обективен преди 5 години
Ердоган се опитва да възстанови величието на Османската империя, а Путин на СССР. И на двамата сърцата са много големи, поради което събират в тях много голяма територия , която към момента не им принадлежи. Но пък и нашите са големи. Има място и за Одрин и за Тулча. Нищо нямам против турци и руснаци. Само против амбициите на управляващите ги.
10
36
 
31
 
! Отговори
133% турчин преди 5 години
Също като баташкото клане - на помаците от околните на Батак села им идва до гуша от постоянните набези и грабежи на българите, които за капак на всичко и изнасилват жената на един от местните знаменитости, направил грешката да пренощува в хан в Батак. И като резултат, на помаците им писва от крадливите и грабливи българи и взимат нещата в свои ръце. За съжаление, османската империя изпраща редовната армия да озапти разярените помаци и спаси българите. За благодарност сега българите ни плюят!
9
26
 
25
 
! Отговори
133% турчин преди 5 години
До Анонимен 8Ако кубически километър прозсталащина струваше четвърт копейка, дори най-бедният от българите щеше да е мулти-трилионер в британски лири! Ето такива арменци със знания на твоето ниво по тези теми пък *** за някакви си 1.5 милиона изклани арменци от турците. Коя от лъжите да ви поправя - първо, не са турци клали арменци, а местното кюрдско население. И второ - първо арменците са изклали близо половин милион кюрди, та и на тях им е дошло до гуша и теглили ножа накрая!
8
16
 
9
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ТУРСКИЯТ НАРОД Е ДОБЪР , ТРУДОЛЮБИВ И НАШ БРАТСКИ !!! С ГЕРМАНИТЕ ИМАТ СПАСИТЕЛНА ИКОНОМИКА И ДОРИ ТУСКИ ДЕПУТКАТ !!! ЗАЩО НЕ ОБСЪДЯТ "РУСКИТЕ " СЕВЕРЕН И ТУРСКИ -ПОТОЦИ ДО СКЛЮЧВАНЕТО ИМ В АВСТРИЯ , А ЩЕ СЕ ДЪРЛЯТ ЗА ЦРУ- ГАДОСТИТЕ /ПОЧТИ СЕМИТО -ЕВРЕО- ХАНАНАХ / ????
7
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само в Баташкото клане турците са изклали 8 милиона българи за един ден! Гадни турци!
6
8
 
18
 
! Отговори
Жиб. преди 5 години
Чов.правата в Турция няма да се подобрят никога,разберете го най-сетне!
5
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган е пич, в Гермаия има към 40 млн турци с двойно гражданство ходят гласуват .Ердоган пак ще осигури победа на Меркел, който нe е с Ердоган и Русия е най-големият губещ във всички големи игри.