Хиляди българи в Одрин – празници, алъш вериш…

Търговците: Много клиенти, купуват всичко, доволни сме!
24 сеп 2018 14:30,
85
Хиляди българи в Одрин – празници, алъш вериш…
Снимка: Facebook

Хиляди българи се стекоха в Одрин в почивните дни на националния празник на България, Деня на независимостта.
Според информации в местните медии през трите почивни дни в града са пристигнали хиляди българи със стотици автобуси, предаде БТА.

"Хотелите в Одрин през тези дни се запълниха на 100%. Българите масово пазаруват в одринските магазини, на откритите пазари в града, пълнят ресторантите и заведенията. Купуват с кашони хранителни стоки, домашни потреби и всичко, каквото има на пазара. Хиляди българи се наслаждават на хубавото време, на почивните дни и в същото време си пазаруват всичко, от каквото имат нужда и при това много евтино заради девалвацията на лирата и повишената стойност на българския лев спрямо лирата", пишат медиите.

Одринските търговци посочват, че са особено доволни от наплива на съседите.

"Клиенти дал господ, да са живи и здрави съседите. Не можем да вдигнем глава, непрекъснато зареждаме магазините. Купуват и на едро, и на дребно. Особено бързо се разграбват пресните зеленчуци и плодове", казват те.

През уикендите също много българи идват да пазаруват в Одрин, отбелязват медиите в южната ни съседка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
44
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Навсякъде по белия свят като идват празници и всички намаляват цените! Само в нашата мила България никой нищо не намалява а дори обратното! След месец ще дойде и ЧЕРНИЯ ПЕТЪК и нищо отново няма да е намалено!
28
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно техните политици крадат по малко от нашите . Държавните чиновници са много по малко в Турция от колкото в България .
27
9
 
39
 
! Отговори
Ха така преди 5 години
До АнонименРекни им го.Аз 2 пъти в месеца пътувам за Турция и си спестявам средно около 400 лв. месечно.А дисагите ми са пълни с качествени стоки.Веднъж в грекото и оттам 200 лв.Така,че ги остави да си чукат по клавиатурата и чешат езиците.Нали на нас ни е гот.
26
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изводът в крайна сметка е,СЪСЕДИ БЛАГОСЛАВЯЙТЕ БЪЛГАРСКОТО ВРОДЕНО ЧУЖДОПОКЛОННИЧЕСТВО,вижте как сега в тежък за вас момент ТО ви подпомага!!!Само лошото е че като продават по-евтино ще паднат и доходите а кредитите ще се връщат с по-висока лихва,от което ще последват фалити и по-висока безработица.
25
39
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм стъпвал в османската *** от 2009та и мисля повече да не стъпвам. Не ми се гледат пингвини и мустакати ваксаджии.
24
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв е обаче днешният ден,българите буквално спасяват от мизерия селяните в североизточна Гърция ходейки със стотици хиляди там пък макар и повечето носещи си доматите в багажника,все пак според гръцката официална статистика българинът харчи по 500евро за почивка в Гърция!Освен това подвластни на пропагандите за " уникалната сръбска скара"ходят като замаяни в Сърбия и БЮРМ да ядат плескавици защото уж били по-качествени и пак поддържат тамошната икономика.Ето сега и Одрин,юруш на евтния локум!!
23
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О,времена,о нрави!Преди не много години бившите югославяни от югоизточна Сърбия и бъдещата Северна Македония идваха у нас заради по-евтините стоки,при това при тях имаше и много по-голям избор заради което и се дуеха.Гърците идваха да си купуват домашни потреби,чаршафи и бельо,кристал и платове пак защото имаха по-висок стандарт и тук каквото имаше им беше по-евтино.Турците в последните години правеха главозамайващи ръстове на БВП но май само те не ни гледат надменно,парадоксално но е така!
22
8
 
14
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Нали имаше КРИЗА, и в двете страни, кафяво-червени другари?Какво ще кажете?
21
2
 
7
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Машала , мене ми дръжава не требе.Тубако , само де пълен
20
13
 
14
 
! Отговори
джеви до анонимен 16 преди 5 години
Не е вярно това което казваш, защото турците не могат да покрият евро-критериите за социална равнопоставеност, иначе са в крак с технологиите, там където европейска фирма ползва работна ръка. Те трябва да ни настигат защото сме се издърпали за косите, "както" Барон Мюн Хаузен в онази приказка, подписали сме се с кръвта си и сме се освободили, разбира се с помощ, но иначе не би могло. и ако не бяха тези 482 години щяхме да сме като Полша, Унгария, Чехия, Австрия и др.
19
34
 
8
 
! Отговори
lYl преди 5 години
До джевИменно какви хора трябва да са това.... да избиват предците по най-ужасния начин, а те сега да ходят в анадола и въобще да контактуват с враговете ни......
18
18
 
17
 
! Отговори
До No13 преди 5 години
Ами ходи в Москва тогава, нали Русия е победителката. Ама победена Турция вече не може да се сравни с западаща Русия, изолирана от целия свят! Путюн не можа едни санкции да им наложи, само им спря вноса на домати, смешникът...
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от 9 до 14 - бъркаш посоката
16
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на трети март в одрин се чува основно българска реч
15
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега атакистките *** ще напълнят форума с хейт.
14
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9Значи трябва да си подаряваме парите на обирджиите в Бг, щото те нямат наяждане и надуват цените до небесата?
13
50
 
20
 
! Отговори
джев преди 5 години
в ден като този , ден в който окончателно се разделяме с последствията от робството за нацията, ходим в турско, сякаш нищо не е било! Сякаш забравяме отрязаните детски главички, изтърбушените забити на кол майки, опозорените набучени на кол,през трупа отдолу мъже ... що за падение що за унижение, ... за пари се продаваме евтино, жалко за нас!всичко е супер царско, хората сме направени от бог ли от възпитание ли, да се кланяме на могъщество, ако липсва, си го създаваме, въздигаме царе крале импер
12
9
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Денят на независимостта не е национален празник, о, неразумний и юроде!
11
12
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Нашите турци при роднините си ходят...
10
13
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срещу турците да бягаме не можем да ги стигнем още много-много години!