Шопинг мания в Турция: Българи и гърци на пазар

Случващото се - на фона а валутната криза в страната
2 ное 2018 08:30, Петя Славова
165

Истинска шопинг мания се разразява в Турция. Множество българи и гърци пътуват с автобуси до Одрин през почивните дни, за да пазаруват на ниски цени. Потокът от туристи е толкова голям, че търговците са поставили ценоразписи на български и гръцки на витрините на своите магазини, предаде Bulgaria ON AIR.

Трескавото пазаруване се случва на фона на валутна криза в страната. Вчера турската лира отново отслабна – този път с над 2% спрямо долара.

За шопинг манията допринася и фактът, че в момента един български лев се разменя за две лири.

Находчивите търговци в югоизточната ни съседка бързо са се ориентирали в обстановката. Те са напечатали малки разговорници, които да им помогнат в комуникацията с потенциалните клиенти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това материалче е реклама за пазарен туризъм до Одрин.Нищо друго.Защо не направихте интервю с "множеството" българи и гърци,а с турски търговец? А и вида на пазаруващите говори сам за себе си.И хвалебствените коментари на потурнаци -също,защото само те ходят там защото са с превилигировано двойно гражданство.Българин няма да си вади задграничен паспорт за да ходи в Турция на чаршията.
120
1
 
11
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Първо на първо в статията трябва да се поправи,че 1 лев е едно към три, а не 1 едно към две. Определено не бих пътувал само за едното пазаруване, но една разходка до Турция с пазаруване на някои стоки от първа необходимост ей така звучи добре. Някои стоки са с пъти по-евтини(особено лекарствата).
119
5
 
8
 
! Отговори
До 128 преди 5 години
Толкова си обикалял Одрин- типично по ганьовски на пазара само. *** виж в магазините за мебели примерно как матрак 1,80х2 м е 3 пъти по малко, а гранитогрес първо качество 2 пъти. Ако си ходил за баклава само е друг въпрос.
118
5
 
16
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Истината е, че тениски на Уайкики тук са по 20-25 лв, а там са по 5-7 същите. Праха за пране - два пъти по евтин Персил и 3 пъти Ариел. Храната в пъти по качествена и евтина! Дизела 1,80 лв , бензина 1,72 лв. Винетки няма, тол такси няма, корупция на границата също. Е как няма да ходи половината България през уикенда?
117
13
 
7
 
! Отговори
Чоджум преди 5 години
Е за какво да бия път 600 км? За баклава и кадаиф? Е айде нема нужда! Чак такъв келепир не е!
116
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Одрин освен баклава, хранителни продукти и перилни препарати няма какво друго да купиш. Не знам дали за това си заслужава пътя до там, освен ако не си от Свиленград. По курортите цените са вдигнати и съобразени с обезценяването на лирата. А иначе преди месец лирата беше тридесет стотинки. Сега незнам как е, но не е петдесет стотинки, освен ако не се сменя при измамници.
115
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Waffen SSАко чакаш, някой в нета, да ти говори на Вие, то си изостанала в последните 30-40 години ...
114
15
 
12
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
До софиянец//Предполагам,че сте от новите софиянци,които допълзяха в столицата през последните 30-40 години.От речника Ви забелязвам,че интимните махленски и демократични обръщения на Ти,са Ви дълбоко вкоренени.Ако се обръщате персонално към мен,нека бъде на Ви,защото не съм имал съмнителната "чест" да съм "търчал" след топката в прахоляка на родното Ви село.Ако ходя в чужбина то е по работа,почивка или на специализация,а доколкото разбирам Вас гастарбайтери Ви хранят.
113
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 121Кое не е вярно бе, че Виктория Маринова не я изядоха турците ли, в българския календар на жени светици е пълно с убити красиви българки от турците, само и само защото не искат да са с тях. Много са знайни и незнайни, във всяка местност в бг, има гробове и наименования на изядени от вас красавици за 500 години, и продължавате. Бъдете живи и здрави но се махнете от родината ни, вземете си и ваште сънародници шведите, вие сте един народ, и се разбирате на един език.
112
2
 
2
 
! Отговори
До 121 преди 5 години
Хахаха, ама много си "обратното на остър", честно ти казвам.. хахахахаха
111
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истинска шопинг мания се разразява в Турция.-- da i tova e pravilno ako imate malko akil v bg vi grabyat totalno za edna i sista stoka v bg iskat nay malko tri piti po vece
110
27
 
7
 
! Отговори
ЕС не е като Турция преди 5 години
До Waffen SSМи върви у турските магазини да избираш между спонсориране на ислямски диктаторски режим, стоки без контрол за безопасност и да те вкарат в диарбекир за неволна обида на султана без да се усетиш. Българските стоки са с европейско качество. По-добре студено обслужване, отколкото с усмивка да ми продадат дрехи с токсична боя, *** Dalan-Multicare Honey&milk за който имам съмнения че пикаят в сместа при производството или лимони майер които горчат от химикали и причиняват халюцинации
109
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До софиянецВярно казваш, тюркетата и тъмнокожите им братя, са един народ, говорят един език и винаги са заедно, обединени против нас. ***, те ни ги докараха, като бонус от присъствието им, и сега доволно потриват ръце отстрани, когато техния тъмнокож башибозук, вилнее по селата и избива старци за 10 лева. Видя ли с каква страст защетаваха убиеца Селяйдин, уж че бил невинен, злорадад народ са.
108
17
 
12
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
До Waffen SSабе ти що не си туриш истинското име-Мюмюн или нещо такова?Общото ти с Германия е да бъдеш гастербайтер общак.ук ти не знаеш на койо свет си-изпълнен с омраза към българи.Айде към Босфора.Никога турци и *** не са били желани в БГ.турски реклами не тук.
107
6
 
27
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
В турските магазини те очакват като най-желан гост, а у нас едно "моме" с две мозъчни клетки те гледа с нескрита досада,когато влезнеш , като през останалото време "цъка" на смартфона.Това пак е добре ,защото можеше да си чопли в носа и да прави топчета както се случва.Вярно има и разбрани момичета ,които работят с желание,да ти е драго при тях да пазаруваш ,но като правило са значително по-малко от първо указаните
106
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иначе идеята е решена в Южна Африка-БАНТУСТАНИ-коиот и до днес функционират..Не се ли усещаш, че ти самият живееш в бантустан?
105
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо за ДДС на бялата техника в Тр да напишете? Или за 1% ДДС на коли?
104
9
 
42
 
! Отговори
... преди 5 години
Затова са толкова напред с метериала турците. Евалата, че веднага са написали табели на български и са си взели разговорници. При нас щяха да те напсуват.
103
7
 
29
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
До софиянец/ На нас все някой ни пречи,все някой ни е виновен,пречи ни злобата,завистта ,тоталния мързел,фуклювщината.То от едно народонаселение,което има поговорка "Не сакам , я да съм добре ,сакам съседо де зле",не може много да се очаква
102
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До софиянец 104Лекувай се овреме!