Путин в Белград – София да си прави изводите

Журналисти обсъждат визитата му в западната ни съседка
18 яну 2019 11:30,
120

Руският президент Владимир Путин бе посрещнат в Сърбия като Бог и суперзвезда. Сравненията са на световни медии, които отразиха визитата му в Белград и срещата му с президента Александър Вучич. Там е и журналистът от Bloomberg TV България Николай Кръстев.

Още по темата

За зрителите на "България сутрин" той обобщи, че Путин е бил категоричен по отношение на Косово, а Вучич е заявил, че без Русия няма да има решение на въпроса с Косово. Станало е ясно още, че Русия ще бъде съюзник на Сърбия и двете страни ще работят заедно.

"Москва не е доволна от подписания индивидуален план за партньорство между Сърбия и НАТО", отбеляза Кръстев.

Журналистът обобщи също, че Русия има план за Балканите, а част от тях е разширяване на военно-техническото сътрудничество между Москва и Белград. Въпросът е дали това няма да пречи на европейската перспектива пред Сърбия.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Валери Тодоров посочи, че във визитата на Путин има знаци, които са със среднозначен характер.

"Путин потвърди, че Русия ще инвестира в инфраструктура 1,4 млрд. долара. Сърбия дава рамо на проекта "Южен поток" през България. Путин заяви, че и двете тръби ще бъдат факт. Самата визита е знак за подкрепа към Александър Вучич", коментира Тодоров.

Според него визитата на Путин е и опит да възпре влиянието на Турция в Косово.

"Драматизираме тази визита. Тя е за да чуем, че Русия остава привързана към Сърбия. Русия по никакъв начин не може да окаже военна помощ на Сърбия. Тази визита е заради телевизора. Тези 1,4 млрд. долара са отново само на думи. Подвеждат се хората в Сърбия. Заиграването с Русия е лъжлива политика", каза от своя страна журналистът Асен Агов.

Той подчерта, че сърбите ще плащат газта, която ще пристига от Русия и парите ще отиват в касите на "Газпром". Агов добави, че Путин е подарил стари самолети на Сърбия, които сърбите ще трябва сами да поддържат.

Журналистът е на мнение, че не бива да се правят аналогии между България и Сърбия, защото страната ни е член на ЕС и НАТО. Искаме обаче Сърбия да бъде интегрирана в цялата система за сигурност, настоя Агов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
25
 
7
 
! Отговори
да преди 5 години
и коя точно сила на Сърбия й позволява да води независима политика ??!! защото независима политика могат да си позволят само силните ..ръждясалата й армия или умрялата икономика ??!!от гъзо.*** сърбите съвсем станаха за смях. .и ние сме в нато и щатски президент е идвал у нас, но чак за Господ не го броим
10
9
 
14
 
! Отговори
ББ преди 5 години
Не ни трябва Русия. Ние вече сме фенове и приятели на краварите.
9
8
 
15
 
! Отговори
А ние сме уникални! преди 5 години
През 1941 посрещаме с радост германците, през 1944 освободителите от германците - руснаците, а през 1999 Клинтън, освободителят ни от руснаците! Ние обичаме всички освободители и затова си живеем по-добре от останалите ни съседи!
8
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Асан Агов е прав. За аналогии със Сърбия не може и да става въпрос.На тях подарили, на нас ще продадат. Те сами ще си ги обслужват, а нашите няма да се обслужват. Това е то да си бил журналист и на Тошо и натовец от новото време. Дялан камък.
7
17
 
6
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Нали и Русия да инвестира и в нашата инфраструктура щото както знаем пътищата в Русия са супер :)
6
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе щом бяха докарали 1000 рейса с хора да ръкопляскат на другаря ***,не ми ги хвалете...
5
3
 
11
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Ха,ха,ха,много духовито.
4
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най добре е българия да се присъедини към Сърбия!
3
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбите винаги са водили независима политика,дори когато бяха социалистическа страна,за разлика от нас.Ние винаги сме били васали на някого-преди на СССР,сега на Брюксел,НАТО и САЩ.Затова не им завиждайте за тяхната гордост и практичност.
2
28
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбия им остана последния малък коз на рашките,но съвсем скоро и него ще загубят и по този начин балканските страни ще се освободим от тези варяги...
1
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На връщане към Москва да мине пътьом и през София да забие една баница зад врата на Тиквю :-) :-)