Каменос: Преспански договор? Българите няма да отстъпят езика!

Споразумението никога няма да бъде приложено!
Обновена: 31 яну 2019 12:56 | 31 яну 2019 12:45, Елка Василева
112
Каменос: Преспански договор? Българите няма да отстъпят езика!
Панос Каменос. Снимка: архив, Reuters

Преспанското споразумение няма да бъде приложено никога, заяви лидерът на партията Независими гърци Панос Каменос в интервю по гръцката телевизия Скай.

Според Каменос Русия ще отнесе въпроса до ООН. Освен това според Каменос подписалите Преспанското споразумение не са взели предвид позицията на България, "която не приема въпроса с езика". "Този език (българите) няма да го отстъпят", твърди той.

Още по темата

Каменос потвърди, че той лично е казал на парламентарния представител на Независими гърци Аристидис Фокас да отиде в кафенето и да не участва в гласуването на правителствен законопроект.

"Ципрас ни продаде сто пъти, затова ние ще пием газоза в парламента", каза Каменос.

Той отправи посланието, че ако управляващите се опитат да разцепят парламентарната група на Независими гърци с непочтени средства, "ще последва война".

Каменос директно обвини правителството, че се опира на предателства срещу облаги и заяви, че премиерът Алексис Ципрас е предложил министерски постове на бившите депутати от Независими гърци Елена Кундура и Василис Кокалис, пише БТА.

Каменос се зарече, че партията му ще има решаващия глас и в следващото правителство. Той се обяви за незабавни избори, след които обеща "това отвратително споразумение" (Преспанското - б.р.) да бъде отменено.

Панос Каменос обеща да изправи бившия външен министър Никос Кодзиас, който подписа Преспанското споразумение, пред съда заради скандала с незаконното издаване на визи на непридружени непълнолетни. Лидерът на Независими гърци отново каза, че зад Кодзиас стои Сорос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
53
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
в селата над серес на какъв език говорят хората категорично противпреспанския договор македония е българия
14
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руската злоба от устата на Каменос !Много харесвам когато един политик, особенно гръцки, каже "никога" !
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако се скъса туй споразумение значи всеки може да къса споразуменията както си иска. Англия да си смени името на Великобритания и да скъса договора си с ЕС и да тури мини и снайперисти на границата с Ирландия.
12
3
 
83
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Какъв беше зора да се прекръстят на Северна Македония?Можеше да се кръстят както е редно и от векове се знае-Югозападна България.Никакъв проблем нямаше да има нито с гърците,нито с нас.Там са си Българи и си го знаят.
11
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За шепа звонтове и талери и *** си ке продадем сменяй името и затривай Македония и после зекриваме и БГ и левчето.
10
9
 
37
 
! Отговори
до inatut преди 5 години
Ей, изобщо не ми дреме за киpливото ти НАТО и къде ще е Македония, интересува ме единствено името на езика им.
9
6
 
67
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
Бойко Борисов отдавна го предаде с подписването на договора на "македонски език".Така Тиквата призна съществуването на такъв език и за пореден път продаде България.
8
29
 
12
 
! Отговори
... преди 5 години
Когато си корумпиран и патреот на хартия, зад всяко действие виждаш Сорос. Това е, както и Турците виждаха зад всяко действие САЩ, както Румънците виждат борбата срещу корупцията конспирация на Сорос и тн. Незнам само факта, половината патрЕоти са финансирани от Русия с цел прокарване на тяхните интереси в ущърб на собствения си народ. За това нещо обаче всички родолюбци са слепи.
7
1
 
57
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
До АнонименДоколкото знам този Каменос е от Едеса - българското Воден 100% българско селище. Камен на гръцки нищо не значи защото е българско име .Те. той е българин по произход.
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пхахахах шегджия
5
1
 
38
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Този не е в часНие вече го отстъпихме
4
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой каза че нема го признаем ще го признаем и още как, дори Путин намекна нещо преди време за езика отде е тръгнал сега ще станем за смях пред целият свят. В Зап Балкани всичко е стабилно. НАТО и ЕС не създават проблеми, а ги решават отдето минат остава много демокрация.
3
6
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Българите няма да отстъпят езика!"Явно не познава Бойко Наколенков. За едно потупване по рамото и територии ще почне да раздава.
2
2
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ни надценява тоя, ще го дадем.
1
10
 
112
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доживяхме грък да защитава българския език, докато Бойко позорно се съгласи македонците да го наричат македонски...