Каменос: Преспански договор? Българите няма да отстъпят езика!

Споразумението никога няма да бъде приложено!
Обновена: 31 яну 2019 12:56 | 31 яну 2019 12:45, Елка Василева
112
Каменос: Преспански договор? Българите няма да отстъпят езика!
Панос Каменос. Снимка: архив, Reuters

Преспанското споразумение няма да бъде приложено никога, заяви лидерът на партията Независими гърци Панос Каменос в интервю по гръцката телевизия Скай.

Според Каменос Русия ще отнесе въпроса до ООН. Освен това според Каменос подписалите Преспанското споразумение не са взели предвид позицията на България, "която не приема въпроса с езика". "Този език (българите) няма да го отстъпят", твърди той.

Още по темата

Каменос потвърди, че той лично е казал на парламентарния представител на Независими гърци Аристидис Фокас да отиде в кафенето и да не участва в гласуването на правителствен законопроект.

"Ципрас ни продаде сто пъти, затова ние ще пием газоза в парламента", каза Каменос.

Той отправи посланието, че ако управляващите се опитат да разцепят парламентарната група на Независими гърци с непочтени средства, "ще последва война".

Каменос директно обвини правителството, че се опира на предателства срещу облаги и заяви, че премиерът Алексис Ципрас е предложил министерски постове на бившите депутати от Независими гърци Елена Кундура и Василис Кокалис, пише БТА.

Каменос се зарече, че партията му ще има решаващия глас и в следващото правителство. Той се обяви за незабавни избори, след които обеща "това отвратително споразумение" (Преспанското - б.р.) да бъде отменено.

Панос Каменос обеща да изправи бившия външен министър Никос Кодзиас, който подписа Преспанското споразумение, пред съда заради скандала с незаконното издаване на визи на непридружени непълнолетни. Лидерът на Независими гърци отново каза, че зад Кодзиас стои Сорос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските мекeрeта като Каменос ревът на умряло. Гръцкото, българското и македонското правителство трябва да издържат на хибридните атаки на Русия, която иска да скарани, разединени Балкани извън ЕС и НАТО. Иска губернии! Трябва да издържим! В момента пишем история. Ципрас си заложи кариерата и заслужава нобелова награда заедно със Заев и Бойко.
34
4
 
19
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Е сега, ако признаят езика за македонски, значи е началото на края! Лошото е, че му.три, физкултурници, бивши шофьорчета и барманчета и прочее обслужващ персонал, няма как да си дадат сметка, какви ще са последствията. За пари и себе си ще продадат! Защото от не.щас.тното си статукво, са получили шанса да управляват! Ето го следствието на 75 г. лу.мпе.низация на населението - Я да се оредЯ, пък останалото май.ната му! Смърт за про.даж.ниците е малко...
33
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя па какъв е да казва, че няма да отстъпим езика. Българските политици подлизурковци и спящият народ отстъпват всичко- език, история и ако искат и територия
32
21
 
7
 
! Отговори
Православен славянин преди 5 години
По въпроса с Македония трябва да изхождаме единствено от руските интереси.Путин не иска иска Македония в НАТО и ние трябва да се подчиним. На нас за Каменос ни е все тая.Слава на Русия!!!
31
4
 
21
 
! Отговори
Баян преди 5 години
Българите не бихме отстъпили нищо, но най долната ***, каквито са политиците ще продадат и майка си за малко парици.
30
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се, че НЯМА КАК да се отстъпи език, че как се отстъпва език, бре, Камене, пиле шарено, или го има или го няма. Това да не ти е някакъв микенски, македонски, византийски, гръцки, койне и пр. Това е бъл-гар-ски! На него говорят около 150милн. души в света, с разните му диалекти, и в Гръчко 1-2млн., вие им викате славофони.
29
6
 
13
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
За пореден път се убеждавам - добре, че са братята Гърци, щото ако оставаше на нашите наведени да решават, отдавна да сме се прекръстили на източна Македония.
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Езика си е език,но по става въпрос за буквите за въвеждането на които в общо използване на писменоста за нуждите на населението като в държава да се изяснат стандартизирано и грамотно помежду себеси как общо така и по редица въпроси по които въпроси още като хан владетеля си е мислил по тях и затова преди още да стане княз е писал до папата за отношение по таквиз въпроси,макар че изглежда папата незнаел какво е това княз,дори византийците незнаели що титла е това след питане у папата и него хана
27
11
 
12
 
! Отговори
Да преди 5 години
Македонският език е българо-сръбски език
26
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако трябва и ние ще си сменим името стари византийски номера не ни минават с ЕС и НАТО сме по-силни. Каменос сигурно е от старите комунисти и слуга на Кремъл на лицето му пише, че е предател и безпринципен човек.
25
5
 
21
 
! Отговори
Един преди 5 години
Бойко и майка си ще продаде.
24
7
 
16
 
! Отговори
8 преди 5 години
Не виждам как България ще приеме някога македонският език да стане един от езиците на ЕС, но това няма да бъде проблем, понеже ЕС ще се разпадне преди да приеме Македония
23
4
 
25
 
! Отговори
анонимус преди 5 години
Говорим за хора , които биха продали собствените си семейства, един език ли няма да продадат!
22
10
 
34
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
За пореден път се убеждавам - добре, че са братята Гърци, щото ако оставаше на нашите наведени да решават, отдавна да сме се прекръстили на източна Македония.
21
7
 
24
 
! Отговори
Що е маке е аке преди 5 години
Бугарски езикот нема. Те всинте кажуват по македонски. Нема ко да преоступват понеке бугарите иде че са македонци ако ли се види на историята. А по старомакедонски македонците се кажуват още марсианци. Та и е за тва се получават много сигнали от космосот о наши политиканти!
20
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой и как да дели всичко е в ЕС. НАРОДИТЕ ЖИВЕЕ С ГЛОБАЛНО В Европа.
19
2
 
3
 
! Отговори
Съби преди 5 години
Докато акам го написах това
18
4
 
39
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Бойко сичко ще даде, Външната министърка даже вече го беше признала македонския, после се отметна!
17
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите са взели дали вече, всеки ги прави каквото си иска така, че не го мислете езика.
16
12
 
20
 
! Отговори
Мияч на чинии преди 5 години
За пореден път повтарям, че не виждам Македония да си е сменила името !Не разбирам вълненията на съседните македонски държави, а да не говориме за неистовата злоба и жлъч на Московската Орда !