Вучич си е приятел с Бойко... Но битката за VW си е бой, битка!

Това е битка за Сърбия, отсече президентът
Обновена: 27 мар 2019 10:50 | 27 мар 2019 10:50,
289
Вучич си е приятел с Бойко... Но битката за VW си е бой, битка!
Снимка: Reuters, архив

Александър Вучич обясни в интервю снощи, че Сърбия се бори с още четири страни за привличане на фабрика на германския автомобилостроител Volkswagen. Другите страни, които също могат да привлекат инвестицията са България, Румъния, Турция и Украйна.

"Знам колко се бори Бойко /Борисов/, Ердоган, /Ливиу/ Драгня, всички сме приятели, но това е бой, борба за Сърбия. В този ден, ако това се случи, ще си сваля очилата, ще се разплача и ще кажа - свърших си работата", каза Вучич.

Идването на Volkswagen би променило всичко в Сърбия, каза Вучич и напомни, че това е най-голямата автомобилна компания в света и само фабриката в Европа има 18 000 работници, пише БТА.

Още по темата

"Имат неофициален министър на външните работи, който е във връзка с всички най-важни хора в Германия. Всички тях ги молих да ни осигурят контакти", продължава Вучич.

Той добави, че се бори за идването на още една компания, но не иска да каже нищо за това.

На въпрос на журналиста колко преки чуждестранни инвестиции са влезли в Сърбия и от кои страни, Вучич отговори, че най-много са дошли от три страни от ЕС - Германия, Италия и Австрия.

"Русия изпреварва САЩ по инвестиции, но 13 на сто от търговския ни обмен е със страна от ЕС - Германия. Той нараства с всяка година и отива на над пет милиарда евро", каза Вучич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
11
 
25
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Преди 1989 България беше мизерна държава, ...празни магазини, опашки за банани, портокали и тоалетна хартия, затворени грници, доносници, липса на индустрия, режим на тока....беден социализъм като в Куба и ВенецуелаДнес България е член на НАТО и ЕС....народа забогатя, вече не чакаме по опашки, не се молим на Кремъл за няколко рубли, караме хубави коли и пътуваме свободно в чужбина....дори бабите забогатяха, редовно мятат пачки пари от балкона
9
0
 
12
 
! Отговори
aa1830 преди 5 години
Бойко сега има по-важна работа - да замаже положението с Цветанов. Преди оправяше западните Балкани, Македония. Шенген, Еврозоната, НАТО, самолети, газопроводи, АЕЦ-и, магистрали.....Истината е, че всичко що е на запад от БГ е по-добре във всяко едно отношение и че сме пълна нула почти по всички жизнени и икономически и социални показатели. Гадно чувство е да живееш в Европа, но да знаеш че идваш от най-голямата дупка!
8
12
 
16
 
! Отговори
Не! преди 5 години
До УнижениетоПреди 1989 произвеждахме москвич Алеко. Сега произвеждаме почти всичко за БМВ и Порше... Соц продукцията беше *** ! Животът беше мизерия. Сега в БГ трудно ще видиш руска кола! Докати има и един жив дето смърди за соца, ще ни дърпате назад! Трябва да изчезнете за да дръпнем...
7
9
 
21
 
! Отговори
Средногорец преди 5 години
До УнижениетоПреди 1989 България имаше собсвена индустрия, беше сред 30те индустриално най-развити страни в света а българите живееха на среден европейски стандартЯ ми обясни как в толкова развита страна 80-те в супермаркета в Средногорието имаше само лютеница, компот, сол, веро и брашно?Защо в Топливо с цял Софийски окръг нямаше гипс баша ми да подмаже контактите?Защо жените от махалата се събираха и кроеха планове да се сдобият от някъде с басма, та да си шият пеньоари?
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нашата фирма, която е от глобалните играчи в производството на електроника за автоиндустрията, вече спря разширението си у нас, защото няма кадри. Новият офис е точно в Сърбия. Та не знам ако VW решат да отварят завод в БГ от къде ще намерят 3000+ човека.
5
14
 
4
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
ФВ са пред фалит за каква битка говорим
4
0
 
29
 
! Отговори
9К51 преди 5 години
Къде ще се "ражда" ГолфО не знам, може и да е Сърбия, но последните си дни "преживява" у Перник !!!
3
3
 
18
 
! Отговори
ЦИКЛОПА преди 5 години
Крилете на България бяха орязани след Първата Балканска Война и Ньойския мирен договор, който има за цел да направи България слаба държава и да я свали от ЛИДЕРСТВО на Балканския полуостров.За това днес няма интерес да се инвестира тук. Трябва да си върнем Македония и Беломорска Тракия, както и всичко, което ни откраднаха рептилите
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
изкрадохте света, апартаменти, острови, какво ли не беше.Поне докарайте VW тук, дано повлече крак и за други инвестиции, че иначе сме живи умрели до няколко години.
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заводът на VW ще бъде в Перник! Това е!