Стартира операция за достигане до катастрофата в Македония

Вдигнаха хеликоптер заради трудния терен
11
Стартира операция за достигане до катастрофата в Македония
Снимка: Reuters

В Северна Македония е стартирала операция за достигане до мястото на катастрофиралия самолет, заяви вътрешният министър Младен Маринов пред bTV.

"В Северна Македония са стартирали операция да достигнат до мястото на катастрофата, за да се изясни какво е станало там – има екип с хеликоптер и спускане с въже, защото районът е изключително трудно достъпен", обясни министър Маринов.

Още по темата
Той посочи, че България е готова да съдейства с каквото трябва, за да помогне на разследването.

"Първоначално в МВР беше заявено искане за помощ, но после се свързахме с македонския вътрешен министър, който каза, че не е нужно. Нашият екип – техника и специалисти, обаче е готов", подчерта той.

Маринов обясни, че е ясно кои са хората, които трябва да са били на борда на самолета.

"Но докато не се провери на място и не сме на 100% сигурни, не можем да съобщаваме имена. Най-вероятно става дума за семейство, проведохме разговори с близките на тези, които предполагаме, че са. Предполагаме, че са адресно регистрирани в София. От страна на службите на Северна Македония ни съобщиха, че пилотът е споменал за силна турболенция", каза още Маринов.

Две момичета на възраст 14 и 18 години и двама възрастни, всички български граждани, са загубили живота си в самолетната катастрофа, която се случи на около 5 километра северозападно от връх Солунска Глава в Македония, на около 30 км южно от Скопие, предава скопският телевизионен канал „Алсат-М“.

Още снощи станаха ясни и имената им - става въпрос за Георги Бошнаков, Калина Корнажева и техните деца Биляна и Гергана.

Бошнакови и техните деца са се връщали с малък частен самолет с германска регистрация от Охрид за София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*FYROM
9
1
 
4
 
! Отговори
158 преди 5 години
Жалко за семейството. Бог да ги прости! Не знам самоувереност ли е , съдба ли е..
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 89 с изключение на храната, всичко което произвеждахме беше скрап! И колонияте не означава непременно мизерия, виж Сингапур и Хонг Конг! А работещите за жълти стотинки винаги ще мизерстват, дали в Африка или Швейцария е все тая, толкова им е капацитета на тези хора.
7
8
 
15
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
Пич за да има хора работещи за жълти стотинки и такива супер богати причината е в това ,че от 30 години нашата преуспяла до 89 година държава бе превърната в колония на САЩ в частност на запада. Всички предприятия бяха ограбени и превърнати на скраб , напълно работещото до тогава селско стопанство бе тотално погубено и сега се внася абсолютно всичко. От държава изнасяща всякакви плодове и зеленчуци се превърнахме в страна вносителка на всичко в т.ч на ябълки и др.плодове.В колонията не се живее.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Бившия от доста време държавен служител си е жив и здрав. Затова не трябва да се прибързва с обявяване на загинали. Стават грешки.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А успял ли е този, вегетиращ цял живот в панелка заедно с деца и внуци в нея? Малко уважение, човека е бил със семейството си, не с любовници и.....
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3 За теб човек е успял само ,ако е фрашкан с пари,няма ,значение семейство,деца ,внуци ,спокоен и радостен живот!И както е ,,успял" този успех ,как му помогна сега да е живо и здраво семейството му?
3
7
 
21
 
! Отговори
до 1 и 2 преди 5 години
Този Георги не е онзи Георги от Агенцията по вписвания. И това, че не е известен не означава, че трябва 40 години да бъхти за жълти стотинки и накрая да рови по кофите. Хайде мислете малко с главите си. Има и успели хора за разлика от вас.
2
22
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
На някои хора парите им вече няма къде да се поберат и започват да им излизат през задниците. То бива охолство бива , но чак пък частни самолети за хора , които с нищо не са известни на широката общественост вече не бива. Но докато за едни работили по 40 години пенсиите не стигат и ровят по кофите други вече с частни самолети ги превозват. Държава на абсурдите намираща се на последно място по всички важни показатели в Европа.Както се казва каквото са търсили са си го намерили.
1
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В работен ден, държавен хрантутник, на два бона заплата, , с частния си самолет регистриран в чужда държава, за да укрива данъци, си избива семейството. Досущ като оня масковски.