Загиналите в Македония - четиричленно българско семейство

Георги Бошнаков, съпругата му и двете им деца са били на борда
Обновена: 3 апр 2019 09:45 | 2 апр 2019 22:31,
102
Загиналите в Македония - четиричленно българско семейство
Снимка: bgonair.bg

49-годишният Георги Бошнаков, 47-годишната му съпруга Калина Корнажева - Бошнакова и двете им дъщери Гергана и Биляна са загиналите в самолетната катастрофа в Македония, съобщава "Курир".

Още по темата

Машината, която е била регистрирана в Германия, се е разбила на 35 километра от Скопие.

По информация на българското посолство в Скопие македонските паспортни служби са потвърдили, че при катастрофата на малък самолет "Чесна", излетял днес от Охрид за София, на борда са били и са загинали четирима български граждани, съобщи пресцентърът на министерството на външните работи.

За инцидента е информиран министър-председателят на България Бойко Борисов.

Той е издал съответните разпоредби на министъра на вътрешните работи Младен Маринов , който от своя страна е в контакт с министъра на вътрешните работи на Република Северна Македония.

Пред Bulgaria ON AIR ръководителят на специалното звено за разследване на авиационни събития Христо Христов потвърди, че загиналите са именно семейството на Бошнаков.

"Намерени са мястото на катастрофата и самолета. За съжаление, всички на борда са загинали. Той e с немска регистрация. Собственост е на български граждани. Пилотът е очаквал да кацне у нас около 18:50. Той е казал, че заобикаля облаци, но след това връзката се е изгубила. Пилотът е български гражданин. Освен него са загинали едно дете и други двама наши сънародници. Собственикът на самолета е Георги Бошнаков", каза Христов.

Най-вероятната причина за трагедията са лоши метеорологични условия.

Георги Бошнаков е собственик на фирма, която се занимава с рециклиране на отпадъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"За инцидента е информиран министър-председателят на България Бойко Борисов".---А-а-а, Василке, не така! Пише се "За инцидента е информиран ЛИЧНО министър-председателят на България Бойко Борисов". :) :)P.S. Ако не беше трагедия, доста смехотворен пиар на Тиквата се прави.
66
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такова завистливо племе като българите. Колко катастрофи с коли стават по улите? Страх ви било че летят частни самолети над главите - ами автомобили газят хора всекидневно.За информация - нашата лека авиация е такава каквата в европа е била преди 2рата световна война. Във франция всеки ден летят стотици, а през лятото и хилади, частни самолти. Една така старичка чесна струва колкото нова кола.А това че стават катастрофи е факт, но медиите раздуват всяка. Авиацията е по-беаопасна от коли
65
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да пилотираш не е шега работа, нищо общо със шофирането - жалко за децата.
64
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ама не може всеки втори бизнесмен да си хвърчи с чесната над главите ни, взеха да падат като круши.....излишна смелост, на никой не е нужна.....
63
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е безумец с пари и самолет - наперен пуяк, да рискува жена си и двете си деца с малък самолет, вместо да се радва на живота със семейството и парите които има
62
3
 
12
 
! Отговори
ох преди 5 години
Има нещо гнило.
61
2
 
16
 
! Отговори
Сата Н. преди 5 години
Тези самолети струват около 10-20 хиляди лева.. дори да е повече, не е повече от 100 000. Точно тази Cessna Р210N е поне 150 000 евро - 6 местна, 310 коня, херметична кабина. Тоест, може да лети над 3000 метра. Това е и добре, и зле. Може да те подлъже да се качиш високо, в минусовите температури, където във влажно време се обледяваш много бързо. Отдолу са облаци и планини, така че навреш ли се веднъж...
60
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците така търгуват с индианците и вожда им Винету - вземат им златото и а им продават съдържанието на един танкер втечнен газ на дъмпингова цена, на загуба.
59
15
 
23
 
! Отговори
Чудно преди 5 години
Чудно ми е защо никой не пише,че втечненият газ от Гърция договорен на Първият търг е по евтин от газта коята раболепно плащаме на Газпром.Това не е ли новина но времето ЕДНО?
58
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Властите на Република Северна Македония са се обърнали за помощ към България в издирването на самолета, който е паднал в труднодостъпен планински район."По радиото казаха, че макетата засега отказват помощ. На кого да вярваме!?Май Суджука пак си прави евтин Пиар на фона на една човешка трагедия. Всички помним как тоя наглец си правеше селфита пред пожарните коли в Хитрино като се взривиха цистерните.
57
32
 
25
 
! Отговори
Антъни Хопкинс преди 5 години
Не съжалявайте човек, който има самолет.
56
1
 
6
 
! Отговори
АА преди 5 години
Вярно, така ли се превежда Cessna.
55
5
 
27
 
! Отговори
Владо преди 5 години
До сайтаМакедония вече не съществува.Има Република северна Македония.Моля поправете се и занапред също да внимавате!
54
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както олигарси, мутровластници медии се радваха на ареста на народната закрилница Иванчева, ние така сме ги клели и сега им се радваме, божие възмездие. Парите не спасяват от бога. Ела боже и им прибери децата на народните изедници!
53
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господ и тебе ще си те прибере като тия седесари. Когато имането на някой род е придобито по незаконен начин, срешу народа господ си знае работата. Виж Гошенце господ децата на чии прецеденти прибра... Продължавай да въвоняваш сайта но господ те вижда.
52
20
 
29
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
И най-големия *** знае, че когато сте четиричленно семейство мъжа лети с едното дете, майката с другото отделно, с друг самолет. Ако стане беля, поне рода да се запази. Аз съм има авария със самолет, летяхме часове над Лондон, за да свърши горивото и да кацнем и се радвах, че жена ми (бивша вече) и дъщеря ми бяха с друг полет
51
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самолета е бил Боинг-че737 МИНИ
50
32
 
26
 
! Отговори
охааа преди 5 години
Да плачем ли за някой който вместо да се придвижва със влака, лети със чартър?!
49
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пилотирал е самият Бошнаков, така че 4 са жертвите. Той, жена му и двете деца.
48
23
 
9
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
облаците защо не му дали предимство на балканския екземпляр аааа?по3драви от SydneyAu$traliaaa