Военно неутрална ли е Сърбия или просто не иска в НАТО?

Шефът на Генщаба говори за подкрепа на руската армия
9 авг 2019 12:31, Елка Василева
72
Военно неутрална ли е Сърбия или просто не иска в НАТО?
Снимка: архив, Reuters

Военен неутралитет на Сърбия не съществува, смятат събеседници на сръбския в. "Данас". Според експерти военният неутралитет на Сърбия се изчерпва с решението страната да не се включва в НАТО на фона на все по-тесни връзки с Русия, които могат да бъдат пречка в преговорите с Европейския съюз.

Специалистите оценяват като "непредпазливо" изявление на началника на сръбския Генерален щаб Милан Мойсилович за "подкрепа на руската армия за предизвикателствата в Косово", направено по време на негово посещение в Москва.

Експертите смятат, че не е добре да се правят такива изявления в момент, когато все повече страни на Запад явно изказват загриженост от военно-техническото сътрудничество между Сърбия и Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В НАТО ли да влязат? В съюз с тия, дето ги бомбардирата и откъснаха части от територията на Сърбия, за да я подарят на албанците.
2
27
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
То па едно сътрудничество :)))))))))))))))))))))))))))))))Дадоха им 6 30 годишни МиГа и 30 40 годишни МТЛБета :)))))))))))))))))))))))))))))Ние поне до 2-3 години ще имаме 8 НОВИ Ф-16 и 150 НОВИ бронирани машини.
1
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като купим ф 16 ще ядат дедовия с тия смотани мигчета.