Вучич убеден: Путин не е знаел за руския шпионин

За Москва шпионската афера е провокация
64
Вучич убеден: Путин не е знаел за руския шпионин
Снимка: Reuters, архив

Разузнавателните служби на Сърбия разследват широкомащабна операция на руски шпиони и офицери от сръбските въоръжени сили, заяви сръбският президент Александър Вучич.

Още по темата

Вучич говори след заседание на Съвета за национална сигурност. Заседанието беше свикано след появата на видеоклип в интернет, показващ бившия заместник на военното аташе на руското посолство в Белград да предава пари на сръбски военен.

Вучич уточни, че срещата се е състояла миналия декември в Земун, а получателят е пенсиониран подполковник от сръбската армия.

"Службите на Република Сърбия неколкократно документира с аудио- и видеозаписи контактите на заместник-аташето Георгий Клебан с членове на въоръжените сили на Сърбия. Документирали сме и други членове на руските служби за сигурност", каза той.

Президентът на Сърбия изрази недоумение от руските действия, но беше категоричен, че Белград няма да се откаже от досегашната си политика на военен неутралитет.

"Уверен съм, поне така си мисля, че президентът Владимир Путин, не е бил уведомен за тези работи. Ние не забравяме какво направи той за нас през 2015-та в Съвета за сигурност. Не забравяме и никога няма да забравим подкрепата на Русия за цялостта на Република Сърбия. Имам само едно питане към нашите руски приятели - за нещо, което не разбирам. Сърбия, както знаете, е единствената страна, която не въведе европейските санкции срещу Русия. сърбия е единствената страна, която на нито един форум не е гласувала против интересите на Русия. Затова попитах днес руския посланик у нас Александър Боцан-Харченко само това: Защо?, коментира Вучич, цитиран от БНР.

Руското външно министерство окачестви шпионската афера като "провокация", организирана преди визитата на Вучич в Москва на 4-ти декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А зелените човечета, които идваха като "военни съветници" да раздават разни работи и "акъл" на разни т.нар. "войнски съюзи" в България, какви мислите, че са? А тези хора, ръководители, председатели и т.н. на тези войнски съюзи, какви мислите, че са? Нали от това печелят? Нали за друго озвен за предатели не стават и се чудят от какво да жовеят? Разни бургаски и ямболски дилъри-национални "герои", какви са? Откъде мислите, че взеха пари да си настроят къщи и да си накупят коли?
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до УСА,хахахаххах ужасяващо прав. Човека си го интересува контрабандата на цигари и изборите и това, кой какво записва и кого подслушва му е все тая хахахахах.
12
9
 
7
 
! Отговори
ГОЛЯМ ПРАЗ преди 4 години
снимали двама възрастни мъже как си подават някакъв пакет...А какво има вътре - ТАЙНА. Може да има рецепти за баница
11
10
 
6
 
! Отговори
Е ДОБРЕ ДЕ преди 4 години
защо режисьорите и операторите на тези кадри не са в сръбското следствие да обясняват КОЙ направи записа? Нъл тъй ТИКВЕНОВЧЕТА
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
To и в България е пълно с такива.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работата е там, че заблуденият руснак не е знаел, че Путин не знае за него. И после - олеле, мамо, каква я мислехме, а каква стана. За това - винаги проверявайте кой какво знае за вас. Иначе - лошо. И за него, и за вас.
8
10
 
8
 
! Отговори
УСА АГЕНТИТЕ преди 4 години
яко са се разпищолили на БАЛКАНИТЕ. Ходят си, снимат хората, после публикуват. Да вземат пример от ТИКВАТА - колко пъти го записваха, ефект като пръдня в ***
7
9
 
4
 
! Отговори
ПУТИН НЕ ЗНАЕ преди 4 години
обаче ЦРУ всичко знае. Даже и това което ПУТИН знае. А най-вече което БГ "политиците" имат като ОФШОРНИ сметки. Само не знае, че българина си обича РУСИЯ и вари го, печи го пак с РУСИЯ иска. А ТИКВИТЕ ги обича само печени
6
3
 
25
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Те и в България раздават така пари на стари ***, военни и доносници, за да възхваляват СССР, социализъма, Путин и Раша. На всички е ясно, че Болен-кримския издържа руската си телевизия с такива пари. С гаранция в кюпа е и Ташко Ерменков и подобни руски екскременти.
5
4
 
9
 
! Отговори
от 1 преди 4 години
Трябваше да обърна повече внимание на жужи, който навремето слухтеше и шпионстваше в ГДР, че и документи унищожаваше. Слочаенос?!
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ha, ha, haaah!
3
9
 
16
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 4 години
Вучич,не бъди наивен.Следващата съпка на КГБ джуджето,ако не му вървиш по гайдата е НОВИЧОК.Той и без това има комплекс от теб,че си с ТРИ глави над него.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин не знаел... И за теб ли не знае?
1
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Касскетите слухтят, не щото им трябва някаква информация, а щото друго не могат да правят. В бившия соц. лагер 20-30 млн. са били само слушалките и доносниците, много от тези сега са на отговорни, какво точно очаквате да се случва? Карат си по инерция, кучетата си лаят кервана си върви, а Русия технологично е в 18 век, самун хляб не могат да си изпекат без помощта на западните концерни.