Вучич убеден: Путин не е знаел за руския шпионин

За Москва шпионската афера е провокация
64
Вучич убеден: Путин не е знаел за руския шпионин
Снимка: Reuters, архив

Разузнавателните служби на Сърбия разследват широкомащабна операция на руски шпиони и офицери от сръбските въоръжени сили, заяви сръбският президент Александър Вучич.

Още по темата

Вучич говори след заседание на Съвета за национална сигурност. Заседанието беше свикано след появата на видеоклип в интернет, показващ бившия заместник на военното аташе на руското посолство в Белград да предава пари на сръбски военен.

Вучич уточни, че срещата се е състояла миналия декември в Земун, а получателят е пенсиониран подполковник от сръбската армия.

"Службите на Република Сърбия неколкократно документира с аудио- и видеозаписи контактите на заместник-аташето Георгий Клебан с членове на въоръжените сили на Сърбия. Документирали сме и други членове на руските служби за сигурност", каза той.

Президентът на Сърбия изрази недоумение от руските действия, но беше категоричен, че Белград няма да се откаже от досегашната си политика на военен неутралитет.

"Уверен съм, поне така си мисля, че президентът Владимир Путин, не е бил уведомен за тези работи. Ние не забравяме какво направи той за нас през 2015-та в Съвета за сигурност. Не забравяме и никога няма да забравим подкрепата на Русия за цялостта на Република Сърбия. Имам само едно питане към нашите руски приятели - за нещо, което не разбирам. Сърбия, както знаете, е единствената страна, която не въведе европейските санкции срещу Русия. сърбия е единствената страна, която на нито един форум не е гласувала против интересите на Русия. Затова попитах днес руския посланик у нас Александър Боцан-Харченко само това: Защо?, коментира Вучич, цитиран от БНР.

Руското външно министерство окачестви шпионската афера като "провокация", организирана преди визитата на Вучич в Москва на 4-ти декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
9
 
6
 
! Отговори
До 26 преди 4 години
Аз се досещам . ЦРУ с помощта на слугата си Бг.
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вучич оня ден го приемаха в болницата. Слочаенос?!?
32
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е двоен шпионин като Скрипал, ЦРУ са го наели надявайки се, че понеже е руснак ще има достъп до секретни сръбски неща. Скоро въпросният шпионин ЦРУ ще му дадат малко Новичок за да не се разбере никога, че е работил и за тях и ще иде при Кашоги.
31
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По последни сведения заснемането е направено от сръбските служби преди две години. Преценено е било, че срещата не е шпионаж срещу Сърбия и затова пенсионираният сръбски военнен не е арестуван. Ставало е въпрос за информация за провокации подготвяни от косовариски екстремисти срещу посолството. С това случаят е приключил. Сега клипът го е публикувал Христо Грозев, който е финансиран от Хабсбургите и управлява много медии в Европа. Смята се, че това е провокация срещу посещението на Путин в Белград, а сърбите констират, че има много български шпиони в Сърбия.
30
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама разбира се, Путин не знае нищо за руския шпионаж по света. Той Путин е една света вода ненапита. Всички които са били вкарвани в руските душегубни лагери са пишели писма до Сталин и са вярвали че Сталин нищо не знае, и само като разбере за огромната несправедливост и веднага ще ги освободи от гулага. Та и Вучич е същия наивник нищо че пораснал 2 метра.
29
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вучич загази...Или снегорин на пистата, или внезапен сърдечен арест, или ще ползва забранена миша отрова...
28
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 30Путин не е знаел, че е шпионирал Вучич ! Ха, Ха !........Ще разбере като връчи медала на шпионина.
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Aбе хора... Може ли да сте толкова наивни и дс не знаете как работят такива служби. За всеки умен човек е ясно, че в разузнаване и в шпионаж няма "приятели". С други думи, "приятели сме, ама ще го следя, за да знам във всеки един момент колко точно сме приятели и сам да съм в състояние да преценям дали сме приятели". Няма приятели! Има интереси! Сърбия играеше по свирката на Русия, затова Русия им даваше самолети и военна техника и правише десанти там. Иначе на руснаците им дреме на шапката...
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин не е знаел, че е шпионирал Вучич ! Ха, Ха !
25
15
 
4
 
! Отговори
рег преди 4 години
това е номер за да ги скарат! кой знае коя служба или 4овек на коя служба е правил записа и е взел и пари от същата служба без да се самозаснеме!! нещо като у нас!
24
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбия си има собствени тайни служби които работят ефикасно и дават резултати.България си има... филиали на ФСБ и ГРУ!
23
3
 
17
 
! Отговори
някой преди 4 години
Вучич най-добре да остави руския нацист да не се занимава повече с него, да признае независимостта на Косово, с единственото условие кандидатурите на Сърбия и Косово, както и на останалите държави от Западните Балкани за членство в Европейския Съюз да бъдат разглеждани едновременно.Както стана с България и Румъния.
22
6
 
7
 
! Отговори
До 21 преди 4 години
Да. Има нещо такова. За третата страна не е трудно да се досети човек коя е и през помощта на коя друга наведена държава е направена играта.
21
13
 
7
 
! Отговори
МИ6 преди 4 години
е аФтора. Браво, браво. Но няма да им мине номера. Разведка е имало и ще има, а СЪРБИЯ помни чии самолети пускаха бомби и избиха маса хора
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не вярвай даже на това, което виждаш, а на това което чуваш изобщо не вярвай.
19
3
 
12
 
! Отговори
! преди 4 години
Ха ха. Да бе!
18
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста интересно ! Руски шпиони в Сърбия ! Русия даде на Сърбия най модерните оръжейни системи а ще тръгне да шпионира! По вероятно е шпионска игра за трета държава
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днеска те шпионират-утре НОВИЧОК! Вучич-ха честито!
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДо 18Но ти, щом си великан, разкрий ни на коя велика страна си президент. Не се стеснявай.
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
путин не знае нищо. Знае само къде си къде си държи обувките на висок ток , ама и с тях не изглежда висок.