9 души са арестувани в Албания за некачествено строителство

Издирват се още 8 инженери, строители и чиновници
15 дек 2019 13:35,
21
9 души са арестувани в Албания за некачествено строителство
Снимка: Reuters

Албанските власти арестуваха 9 души и издирват още 8, заподозрени за жертвите и разрушенията при земетресението в края на миналия месец. При труса от 6,4 по Рихтер рухнаха десетки сгради заради, броят на жертвите достигна 55.

Още по темата


Общо 17 души – инженери, строители и чиновници, са разследвани за некачествено строителство и пропуски в контрола. Най-фрапиращите случаи са в Дуръс, където рухнаха цели сгради, докато съседните са невредими, предаде bTV.

В крайбрежния град са половината от всички жертви на земетресението. Тази нощ Албания беше разтърсена от нов трус със сила 4,5. Не се съобщава за разрушения и пострадали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е вярно,че по Тошово време сградите са по здрави.След първото земетресение конструкторите завишиха нормите за сеизмичност.Друг е въпросът,мутрите дали са спазили проектите.А що се отнася до панелките,чиито срок за годност е 50 години,дано не тресне.Проблемът при тях са заварките,които са с различно въглеродно съдържание и корозират .
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е затова ще си стоя в панелката, пък вие се надувайте като евтини курабийки в новопостроените блокове.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До моляНе се подигравай на лястовиците, защото техните гнезда не падат. А човекът като "венец на природата" е способен за пари да опорочи всичко, без да се интересува кой ще пострада от това. Най-пресен пример - внесените за изгаряне ***.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИзбрахтИ Тиква да ви Оправи преди 10 години , нали?!Е, сега ручайте жабета, балами...
13
1
 
16
 
! Отговори
моля преди 4 години
Да идват в България. Тук може да лепят с кал като лястовици и пак никой няма да им направи забележка. Да не говорим, че правосъдната система на барниръбъла въобще не е запозната с подобен тип дела.
12
0
 
16
 
! Отговори
Легендата преди 4 години
Моят блок се напука месеци след като се нанесохме. Оказа се, че плочите са с три сантиметра под стандарта, консистенцията на бетона е кофти и на много места е пестено от арматура. Направиха няколко трегера тип меча *** и уж закърпиха положението, но само защото имахме познати, които да помогнат. Не ми се мисли на останалите места какво се случва.
11
1
 
10
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Дано тук да не друсне, че ще има "Козлодуйски бряг - БУМ!"
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е и у нас да почнат арестите и -до живот!!!Иначе управия няма!!
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работил съм и по хотелите на черноморието и новото строителството в цялата страна. Професията ми е арматурист. Когато правя Арматура спазвам до грам желязото което трябва да бъде вложено така съм свикнал от бай Тошово време. Но сега ми казват да пестя желязо щото било внос а Кремиковци не работел. И аз пестя вместо по 10 пръта в колона слагам 5 а като удари земетресение и се срути да му мислят Мутрите. По стабилни сгради от панелните не съм срещал. Издържат 8-*** степен по рихтер.
8
3
 
18
 
! Отговори
Киро бетонджията преди 4 години
До пишещия под 7:Ако не "дай си Боже" подобно нещо стане тук,не само скапаните "Манастирски ливади", а всичкопостроено у нас след 1990 година ще отиде по дяволите . . .Ще останат само блоковете и сградите строени по "бай Тошово време" с . . . истински бетон и арматурно желязо по БДС !!!
7
0
 
12
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Значииии, вие, новодомците в новите общежития,молете се не знам на кои богове, да не става такова нещо и тук! Че без дом оставете това е на 100%, ама дано да оцелеете!
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Хо-хо - Ходи да си разбиеш главата на някоя "перка' по графа или си счупуш крака на пропаднала плочка! После ела пак да пишеш - ще имаш много време.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано не раздруса и България че мног ще ме жал за новодомците
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е голяма загуба.Другият път, още 55 х 100.
3
7
 
3
 
! Отговори
Хо-хо преди 4 години
До Ха-ха. Много си ***, така по рождение ли си или после затъпя?
2
4
 
19
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
Абе както каза Данчето Фъндъкова наскоро (за калпавия ремонт на Графа) - то работниците били виновни! Не нейните калинки, пардон - чиновници, проектанти, техничеси ръкководители, технически контрол и така нататъка!Винаги се е казвало че Албанците не са съвсем умни - и ето търсят отговорност където я няма! Да се бяха посъветвали с учителницата от Самоков - можеше да им отвори очите!
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е лошо и у нас да започнат проверки за некачествено и не по стандартите строителство ОЩЕ ПРЕДИ ДА ИМА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ, превантивно. Тогава ще трябва да арестуват май повече хора, отколкото в Дурас...