Зоран Заев: Гоце Делчев е македонски революционер!

Делчев би бил горд от натовската насоченост на страната, смята премиерът
Обновена: 4 фев 2020 15:51 | 4 фев 2020 15:31,
145
Зоран Заев: Гоце Делчев е македонски революционер!
Снимка: БГНЕС

След като преди време президентът на Македония Стево Пендаровски  призна, че Гоце Делчев се е определял като българин и това е безспорен исторически факт, премиерът на страната Зоран Заев коментира днес, че е убеден, че  "Делчев и революционерите от този период се гордеят с постижението ни днес.

Още по темата

"На днешния ден, 4 февруари, е роден големият македонски революционер Гоце Делчев". Това обяви Заев.Той подчерта, че визията на Делчев е мост, който свързва всички народи.

"Днес, на 4 февруари, денят на рождението на Гоце Делчев, почитаме и прославяме един от най-ярките герои на македонската държавност. Със своята всеотдайна борба и революционна дейност Делчев въплъти идеалите за свобода и социална справедливост, които днес са дълбоко вкоренени в нашата държавно-изграждаща традиция. Визията му днес се превръща в мост, който ни свързва с други нации в нашите съвместни усилия за обединена Европа.

“Убеден съм, че Делчев и революционерите от този период се гордеят с постижението ни днес, когато  направихме страната ни член на НАТО и когато сме на стъпка от поканат да започнем преговори с Европейския съюз”, каза още Заев, цитиран от Нова тв.
 
"В името на разбирането и сътрудничеството между народите, Гоце Делчев ни свързва и в чест на тази идея днес се прекланяме пред гроба на великия в църквата „Свети Спас", написа македонският премиер в своя Facebook профил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гоце Делчев е роден в Кукуш ,ЮЖНА Македония и няма нищо общо със северомакедонците.Скопие не спазва договора с Гърция и в скоро време пак ще берат ядове!
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 31Айде бе вие крадете история и с *** си.... дори и да има спорни моменти в нашата история (както във всяка друга)то става дума за неточности а при вас.....фиууууу измислици, кражби ,плагиатство. Аз имам приятели в Македония, които преди 10 години говориха като теб, обаче понеже не са глупави последните години започнаха да се осъзнават. Дай си време и шанс и ти може да поумнееш..или не-от теб си зависи.В крайна сметка щом не искате да сте част от България ,албанците ще ви погълнат
31
6
 
6
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 4 години
Президентот Стево Пендаров пък признал, дека Гоце Делчев бил татарин.
30
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом има украинци,румънци,сърби и помаци що да няма и македонци,важното ебългарите да бъдат затрити до корен.
29
1
 
17
 
! Отговори
ужас преди 4 години
Даа,а какво ще каже Борисов той ги пробутва към ЕС и ето благодарност!?
28
1
 
9
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
Я, Заю лае!
27
1
 
14
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 4 години
Каквото и да приказват ще дойде време когато ще подсмърчат на гласуването !
26
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 27Ако ще говорим за измислена история, трябва да започнем с официалнта българска история, която е 90% лъжи и 9% измислици. Останалият е 1% е спорна дали е вярна или не! Затова в цивилизованите страни официалната история на буггарите се продава на щанда "митове и легенди на племената"!
25
3
 
24
 
! Отговори
Анто-манто-македонск преди 4 години
По цял свят историците лъжат, само макетата са компетентни.Малко е странно това, но пък те си му вярват.Македонската история е като центъра на Скопие-бутафорна.
24
3
 
19
 
! Отговори
тя преди 4 години
Ами да , македонците са българи , както съм аз , нищо че съм шопкиня !
23
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заев може ли да обясни какви са големите успехи на Северна Македония? Според МВФ по покупателна способност в Европа само Молдова, Украйна, Албания и Босна са по-бедни от Македония. 35% от населението са албанци, турци и роми. И в момента в който влязат в ЕС ще останат само пенсионерите и хората които дори за бране на ягоди не стават. Съединението прави силата. Ама някои хора още не са го проумяли.
22
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 22 Ебаааси ти измисли нова история бре. Ама много е странно ,че всичко, което казваш противоречи на официални генетични резултати, които не са правени в България нито от българи. Също така за България се пише в много западни учебници много преди комунистите да ви създадат. Прочети малко история, която не я е писал комшията ти.И да те питам как така руснаците в голямата си част признават, че азбуката на ,която пишат е българска пък то се оказа македонска...майтапчия.
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А честито! На Балканите няма по глупави управници от нашите !
20
1
 
17
 
! Отговори
Inter преди 4 години
Дядо казваше: На македонец главата му увира половин час след като омекне камъка с който е затисната.
19
1
 
23
 
! Отговори
bahti jalkarite :) преди 4 години
Турете му йедна голема гипсова статуя с гръцки колони от двете страни баш в центъра на село Скопие и да ви дойде срце на место!
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зайо, слаб си по история; кажи някой виц по-добре!... :D
17
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Македонци нема!На тази територия там дето и викат Северна Македония днес живеят Българи.Земята е Българска,езика е Български.Македония е област в Гърция на юг от България до морето и на изток до Константинопол.Да,там могат да се наричат македонци живеещите гърци.
16
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 14Сладур. Коя година беше създадена Македония и коя година Българи?На какъв език говориш и на какъв език пишеш? Ако някак успееш да си отговориш на тези въпроси ще разбереш защо цял свят ви се смее....или пък продължавай да се самозаблуждаваш за да има с кого да се забавляваме.
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ква стана тя??? Българин е голям македонски революционер! Само не са казали че е северомакедонски революционер:)
14
5
 
36
 
! Отговори
Така е... преди 4 години
...Гоце е македонски револуционер от български произход, с българско самосъзнание и българска кауза. Който има доказателства за обратното - нека ги представи. В т.ч.и пред паметта на великия Яворов, който също е македонски револуционер и пръв приятел на Гоце!Та?