Зоран Заев: Гоце Делчев е македонски революционер!

Делчев би бил горд от натовската насоченост на страната, смята премиерът
Обновена: 4 фев 2020 15:51 | 4 фев 2020 15:31,
145
Зоран Заев: Гоце Делчев е македонски революционер!
Снимка: БГНЕС

След като преди време президентът на Македония Стево Пендаровски  призна, че Гоце Делчев се е определял като българин и това е безспорен исторически факт, премиерът на страната Зоран Заев коментира днес, че е убеден, че  "Делчев и революционерите от този период се гордеят с постижението ни днес.

Още по темата

"На днешния ден, 4 февруари, е роден големият македонски революционер Гоце Делчев". Това обяви Заев.Той подчерта, че визията на Делчев е мост, който свързва всички народи.

"Днес, на 4 февруари, денят на рождението на Гоце Делчев, почитаме и прославяме един от най-ярките герои на македонската държавност. Със своята всеотдайна борба и революционна дейност Делчев въплъти идеалите за свобода и социална справедливост, които днес са дълбоко вкоренени в нашата държавно-изграждаща традиция. Визията му днес се превръща в мост, който ни свързва с други нации в нашите съвместни усилия за обединена Европа.

“Убеден съм, че Делчев и революционерите от този период се гордеят с постижението ни днес, когато  направихме страната ни член на НАТО и когато сме на стъпка от поканат да започнем преговори с Европейския съюз”, каза още Заев, цитиран от Нова тв.
 
"В името на разбирането и сътрудничеството между народите, Гоце Делчев ни свързва и в чест на тази идея днес се прекланяме пред гроба на великия в църквата „Свети Спас", написа македонският премиер в своя Facebook профил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
23
 
! Отговори
Кюляков преди 4 години
Тия пак почнаха с провокациите!Имам чувството, че ако не дразнят някой, умират от скука ейййй.!.:)
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДобрютроУ нас много хора се сетиха, но ти не си се поинтересувал.Иначе да македонец ама българин-както той сам се определя.Ама дреме им на макетата ,че той се чувства българин.Майната и на историята-важното е да се лъже в името на политиката.
11
1
 
29
 
! Отговори
Край преди 4 години
Не си струва да се коментира Зайо Баев
10
2
 
23
 
! Отговори
LosHo преди 4 години
"македонски революционер Гоце Делчев" - Това не означава, че е северномакедонец.
9
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво макета. Ама Гоце Делчев е роден в Кукуш -Гърция през 1872 година. Тоя е толкова македонец колкото ... бе с идоти не си струва да се говори. И макета - познайте какъв език е говорил тогава? Не е бил македонски, защото ТАКОВА НЕЩО НЯМА. Има западен диалект на шопски говор.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В своята всеотдайна борба и революционна дейност Гоце Делчев въплъти идеалите за свобода и социална справедливост. Какво общо обаче има отан с идеалите за свобода и социална справедливост?
7
3
 
27
 
! Отговори
шматка преди 4 години
ГДелчев се е борил за освобождението на Охридска област.Сега че на тези от една област им направиха държава а те завалиите се помислиха за големи си е техен проблем
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зоран и той набра смелост да се опъва на боко. Заев?? Егати и българина
5
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено,че е македонски революционер.Македония е Българска земя и можеше да не спори с Гърция за името,а да се нарече Югозападна България.
4
5
 
31
 
! Отговори
Абсолютно... преди 4 години
...подкрепям тезата на Зайко, имайки впредвид, че държава Северна Македония няма, а всички македонци са си чисти Българи!
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По въпроса чакаме да се произнесе (да отсече) приятелят на Зайко, специалистът по Западните Балкани. Самият.
2
7
 
12
 
! Отговори
Добрютро преди 4 години
Гоце винаги е бил македонски революционер. Какъв да е, марсиански?!?А това, че у нас никой не се сети за годишнината също е показателно.... :(
1
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за да не стават грешки да се знае-всеки на тази планета , галактика и вселена, който е постигнал нещо е македонец. Да не стават обърквания.