Туристи чакат цяла нощ, за да влязат в Гърция през "Кулата"

Над 10 км е опашката от камиони и коли преди граничния пункт
Обновена: 17 юни 2020 15:20 | 17 юни 2020 15:19, Анисия Иванова
72
Туристи чакат цяла нощ, за да влязат в Гърция през "Кулата"
Снимка: БГНЕС

Над 10 километра е опашката от чакащи камиони преди граничния пункт „Кулата“. Стотици леки автомобили и хиляди туристи, пътуващи за Гърция, са попаднали в задръстването.

В две колони преди ГКПП "Кулата" са подредени тежкотоварни камиони и леки коли. Хората чакат цяла нощ, придвижването е изключително бавно, съобщи БНР по сигнал на слушател.

Още по темата

"Хората са разгневени, защото опашките са страшни. Ние сме тук от три и половина сутринта, семейство с две деца. Нямахме представа, че е такова чудо, но влезеш ли веднъж в опашката няма как да излезеш. От гръцка страна работи само едно гише", обяснила жената.

За хаоса на "Кулата" са уведомени МВнР и консулството ни в Солун.

Лора Любенова от пресцентъра на "Гранична полиция" коментира: "Десет служители от българската "Гранична полиция" на девет гишета и едно мобилно работно място обработват пътникопотока в двете посоки. От гръцка страна служителите са общо трима".

Допълнително забавяне има и заради въведеното от страна на Гърция изискване при влизането на сръбските граждани в Гърция, които са граждани на трети страни, всеки от тях да декларира устно пред гръцките власти адрес на пребиваване и телефон. На голяма част от тях се извършва и тест за Covid-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
5
 
! Отговори
Шопа преди 3 години
Истинско е,хубав тен,добре е
41
10
 
23
 
! Отговори
Пепе преди 3 години
До Атанас ВелмазовАтанасее, Атанасе - представи си, че аз съм на едно средно ниво, демек парите не са ми проблем и се храня само в ресторанти на почивката си. Ами на нашето море има 5-6 прехвалени ресторанта, а в Гърция почти всяка таверна предлага същото и по-добро качество. ПРЯСНА ХРАНА, ОТНОШЕНИЕ към клиента, хубавите им ресторанти не ги коментирам изобщо. Останалите плюсове (спокойствие, качество, чистота) сме ги коментирали многократно. Хората са дали ЧЕРВЕН картон на нашия туризъм!
40
38
 
18
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Всеки нормален човек ще предпочете българското черноморие - евтино, има семейни курорти, парти места, диви плажове, за всеки вкус по нещо, морската вода е чиста и не е солена, имаме най-вкусната и разнообразна кухня. Бедняците и комплексарите са в Гърция, с щайгите домати от борсата, замразен хляб, пастет и русенско варено, галони с двулитровки от ЛИДЛ, такива турсити не ни трябват ......
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сами може да проверите като въведете преминаване през гугъл мапс, колко точно се чака на кулата, 10км е леко преувеличено, дори през деня, да не говорим през нощта.
38
6
 
20
 
! Отговори
Софийска баница преди 3 години
До Морски реалистЕвтините ти номера не минават. Както виждаш за Гърция има голяма навалица още от първия ден след отварянето на границата. И това, при положение, че има криза. Представи си какво ще бъде, след като свърши кризата.
37
1
 
10
 
! Отговори
Я преди 3 години
А вчера, гърците не са пуснали над 100 автомобила сръбски кандидат курортисти. Майката си трака
36
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама и румънците и молдовци подминават България,не ходят при мутрите.Едно време чехи,поляци,немци идваха с колите си на черноморието ни,хем нямаше магистрала,ама имаше истински туризъм.Тихо спокойно,хубава храна.Идваха по къмпингите на палатки,отделно и по хотелите.Хубави барчета с коктейли,рибка директно от корабчетата се пържеше в крайбрежни капанчета.Морето беше бистро и миришеше на водорасли,а не на канализация.Местните хора се радваха,че имат поминък и даваха най-хубавото.А сега,сега е ужас.
35
29
 
14
 
! Отговори
ФЕН преди 3 години
ООООО, много съм доволна...:))) ходете в Гърция на море и висете на опашките - поне имате бира и консерви в багажниците..! няма такъв *** народ като българския. Няма сила, която да ме накара да вися на опашка за да отида на море....
34
35
 
14
 
! Отговори
Морски реалист преди 3 години
Чадър-а на Черноморието е 4лв. Повтарям - 4лв. Шезлонгите и те са по 4лв. Да ми хвалят каменистото Егейско море с каменисти плажове и морски таралежи, което освен това е толкова солено, че щипе на очите е меко казано смешно. Да, има и добри плажове. Един от тях е Talgo beach на втория ръкав. Преди година-две шезлонга беше в цената на фрапето. Така до миналото лято, когато ме изпържиха с 10 евро на калпак (сем. с две деца сме - 40 евро). За мен Черноморието е рая, пък всеки да ходи, където иска.
33
2
 
7
 
! Отговори
Югозападен преди 3 години
Бай Постоле как разбираш Автономията?-Овде да е Бугарско...
32
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако направят на вашето мутроморие дрогата за грам две евро и една цигара за едно евро ще видите какъв наплив ще настане. От народ нема да може да се разминете. Тук в Атина е пълна лудница идват от всички краища на света заради евтината дрога. Така се прави туризъм а вие сакате с трици мамуни да ловите. Е нема.
31
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и в България да почивам,но със сигурност на на родното море.Ако отида на някой планински курорт хем цената за сезона ще е по- ниска,хем ще бъда поне на басейн. Като махнеш мръсните морски води , препълнените плажове и скъпите чадъри,то опцията планина и басейн си е супер.
30
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите седят пред хотелите с табелки като бабите дето дават квартири по къщите си.
29
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Към българското море няма никакви задръствания. Що ли се бутат тия хора на юг??? Ще да има някаква причина
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 24 МенОбъркал си се.Не ходя на кафявоморието.Карантинирай се където ти е кеф.Имах предвид,че е възможно и там и тук,но ако си имаш пари по-добре там.:))Приятно изкарване!
27
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гръцки хотелиер се обръща към друг колега хотелиер:''Да ти дойдат три автобуса българи с хладилни чанти!''
26
1
 
2
 
! Отговори
До МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ преди 3 години
Добре ли сте?
25
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви турсти сте видели? Това са сезонни работници по хотелите и полето.
24
8
 
10
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До АнонименТам където съм резервирал всъщност се надявам да ме карантинират, много добре ще си изкарам. А сега си представи как ще караш карантина в мутренски хотел на клоакоморието...
23
11
 
18
 
! Отговори
МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ преди 3 години
СЕЩАТЕ ЛИ СЕ, ЧЕ ТОВА Е НАРОЧНО?МИТНИЧАРИТЕ СА БУХАЛКА НА ЧЕРНОМОРСКИТЕ МУТРИ -ОГРАНИЧАВАТ ЕВРОПЕЙСКОТО НИ ПРАВО НА СВОБОДНО ПЪТУВАНЕ. ЦЕЛТА Е ДА НИ ПИСНЕ И ДА НЕ ХОДИМ В ГЪРЦИЯ НА МОРЕ!