Туристи чакат цяла нощ, за да влязат в Гърция през "Кулата"

Над 10 км е опашката от камиони и коли преди граничния пункт
Обновена: 17 юни 2020 15:20 | 17 юни 2020 15:19, Анисия Иванова
72
Туристи чакат цяла нощ, за да влязат в Гърция през "Кулата"
Снимка: БГНЕС

Над 10 километра е опашката от чакащи камиони преди граничния пункт „Кулата“. Стотици леки автомобили и хиляди туристи, пътуващи за Гърция, са попаднали в задръстването.

В две колони преди ГКПП "Кулата" са подредени тежкотоварни камиони и леки коли. Хората чакат цяла нощ, придвижването е изключително бавно, съобщи БНР по сигнал на слушател.

Още по темата

"Хората са разгневени, защото опашките са страшни. Ние сме тук от три и половина сутринта, семейство с две деца. Нямахме представа, че е такова чудо, но влезеш ли веднъж в опашката няма как да излезеш. От гръцка страна работи само едно гише", обяснила жената.

За хаоса на "Кулата" са уведомени МВнР и консулството ни в Солун.

Лора Любенова от пресцентъра на "Гранична полиция" коментира: "Десет служители от българската "Гранична полиция" на девет гишета и едно мобилно работно място обработват пътникопотока в двете посоки. От гръцка страна служителите са общо трима".

Допълнително забавяне има и заради въведеното от страна на Гърция изискване при влизането на сръбските граждани в Гърция, които са граждани на трети страни, всеки от тях да декларира устно пред гръцките власти адрес на пребиваване и телефон. На голяма част от тях се извършва и тест за Covid-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не са туристи бе. Това са сезонни работници наркомани и тук таме някой собственик на къща по островите. Елате тук в Атина да видите какви туристи са. Купуват евтина дрога и трева. Две евро за грам и едно евро за цигара с трева. Колко е чиста тая дрога един господ знае. Но пък тревата е истинска пробвал съм я.
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 20А ако там затворят и те карантинират?И ти кажат плащай си престоя в карантинен хотел?Хем си в затвор,хем не можеш да излезеш.Кибик в стаята и мигаш на парцали.Чакаш..
20
1
 
8
 
! Отговори
Карантина преди 3 години
До ходим докато още е разрешено, че с растящия брой на новозаразени у нас няма още дълго да е отворена границата. Скоро може да чакаме пак да ни карантинират по градовете и само фирмите да могат да разрешават на хората да излизат от града.
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туристи чакат цяла нощ, за да влязат в Гърция през "Кулата"..........Л-.-Д Умора Няма!!!!!!!!
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 14Е скъпо,скъпо колко да е скъпо?Скъпо на Миконос,ама там ходят змейове...Чадър и шезлонг 200 евро на ден.
17
22
 
8
 
! Отговори
Избери Българското! преди 3 години
Нека да почиваме в България, да подкрепим българското, да сме патриоти и да послушаме апела на партията. Няма нужда да ходим до Гърция за да си дадем парите, можем да ги дадем и по нашето черноморие.
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз отпуската да не съм си я намерил на пътя,че там да я карам и да ги чакам?!Самолета ренталката и пей сърце!:)))
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия ше ме накарат да се кача на самолет и рента кар.Неам нерви да ги чакам!!!!
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До заключениеВ района на Кавала, Халкидики и тнт не е по-евтино, но е по-добро обслужването и по-добре за почивка. По островите им е още по-скъпо, но пък е уникално.
13
8
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
"Стотици леки автомобили и хиляди туристи, пътуващи за Гърция, са попаднали в задръстването."На език какъв в това изречение словоредът е?Били с две деца. Е, и? Да не са тръгвали. Защо не пишете за това, че всяка година на Витоша100 има кални участъци, в които участниците затъват.
12
6
 
9
 
! Отговори
Kiro преди 3 години
***, бързаме, защото както отвориха градините, яслите, че и дискотеките и чалготеките онзи ден, само въпрос на време е да пламне всичко и да затворят пак положението. Затова, докато може бягаме да почиваме, след седмица няма да може. КОйто почивал - почивал, който бил балък да си седи карантинирано карантиниран.
11
15
 
17
 
! Отговори
заключение преди 3 години
Заслужава си чакането! В Гърция е супер и е по-евтино от БГ-черноморието!
10
7
 
18
 
! Отговори
тулуп преди 3 години
Не го разбирам това. Тези, които тръгнаха на почивка в Гърция веднага след падането на карантината сами са си виновни. Сърби, българи, румънци и тнт - всички на въже държани... какво им коства да изчакат, да се огледат и ориентират в обстановката. Много ясно, че гърците ще спират и тестват за COVID-19. Ще има преходен период преди да се нормализират нещата.
9
10
 
12
 
! Отговори
Византиец преди 3 години
Българското гръкофил и гръкоманяк лош турист. Носи ракия от дома и реже доматито краставицата на плажа върху вестника. Нека се виси на границата.
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Информацията е абсолютно невярна.Вчера отидох и се върнах.Гърците го правят нарочно.Нито има коли от Македония,нито правят тест на някой.Просто работи едно гише и то с гръцка скорост.Колите са сръбски ,румънски и български.Тук таме някой заблуден грък,който ако успее да предреди всички и да стигне до бариерата го пускат без проблем.За тях сме втора ръка хора,но цяла Северна Гърция живее с нашите пари.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гербисто-патриотСега ще изкарат гърците виновни, че проверяват граждани извън ЕС, а България през това време е като аврамов дом и сега заради сърби,северно македонци българите ще висим на границата.
6
22
 
9
 
! Отговори
Дончо Павликенски преди 3 години
Нека да почиваме в Бълагрия, както казва Бойко и министър Ангелкова. Да подкрепим българския туризъм с парите си.
5
15
 
12
 
! Отговори
вътю преди 3 години
КАТО ИМ Е ТОЛКОВА АКЪЛА,ДА ЧАКАТ!!!!! НЕ СЪМ СТЪПВАЛ В БИВША ЮГОСЛАВИЯ,ТУРЦИЯ,ГЪРЦИЯ И РУМЪНИЯ. НЕ КАЗВАМ НИКОГА,НО НАДАЛИ ЩЕ СТЪПЯ ТАМ...
4
16
 
8
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 3 години
Нека да направим повече тапи по границата, да може да дадем възможност на хората да се завърнат на родното ни черноморие и да почиват в България. Нека хората да са партиоти, да обичат Бъблгарското, да викат Бългъри-Юнаци! и да почиват в България.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ефикасната реклама на коня показва друго! Как не ги е срам, да не спонсорират мутроморието.