Десетки арести при протестите в Белград

Няколко души са ранени, съобщават медиите
Обновена: 11 юли 2020 08:18 | 11 юли 2020 08:18, Елка Василева
6
Десетки арести при протестите в Белград
Снимка: БГНЕС

Десетки арести бяха извършени в сръбската столица Белград, след като група буйстващи демонстранти снощи отново влязоха в сблъсъци с полицията и нападнаха и редица репортери и всеки, който се опитваше да заснеме сцените, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Полицията е задържала най-малко 70 души, участвали в насилието, според съобщения в местни медии. Няколко души са ранени, посочва местният вестник „Блиц”. Основната демонстрация обаче остана мирна през цялото време.

До поредните сблъсъци в Белград се стигна, след като група млади мъже, скандиращи патриотични възгласи, избутаха демонстрантите, които са против насилието, премахнаха и металните заграждения и влязоха през незащитения главен вход на сградата на парламента.

Още по темата

Разположената вътре полиция след това ги изтласка навън и образува кордон пред входа на сградата. След това в продължение на час и половина служителите й бяха подложени на обстрел от нападателите, които хвърляха бутилки, факли и камъни по тях. Няколко от тях донесоха големи бетонни късове отнякъде и ги хвърлиха по полицаите.

Атаките срещу полицията в един момент спряха, но двете групи останаха изправени едни срещу други, почти лице в лице.

Полицията първоначално се въздържаше от употреба на сълзотворен газ, но впоследствие прибегна до него, както и до употреба на палки, за да прекрати насилието, започнато от групата млади мъже, които бяха описани като „националисти” и „хулигани”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
до 2 от славянин преди 3 години
''Това е полиция, палки сълзотворен газ и ред ...А не стотина ултраси от някоя агитка да се правят на значими''Истерична нужда да се правят на властни и значими има властта и нейните *** - шапкари, медици и прочее, само че когато и последният ластик на търпението на народите се скъса вечe никакъв закон, никакъв пагон няма да ги опазят и спасят - ще бъдат пометени!
5
3
 
2
 
! Отговори
илюминат преди 3 години
защо има арести...полицията защо не е на страна на народа.. кой брани... ???? за да се оправи една страна се ма4ка полицията и това е
4
9
 
4
 
! Отговори
Няма да стане преди 3 години
Криви са им сметките на провокаторите от чужди държави. Снощи протест 5000 анти протест 5000, милиони пред екрана гледат. Сега, кой е мъдрият - Радев Борисов или милионите българи на които им е мил живота и не искат да се омешват съз смъртоносен вирус и да палят собствената си черга? Милионите вкъщи няма да излязат нито за нито против и ще си спасят държавата с разум НАПУК на политиците.
3
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И бг протеста ще ескалира. Въпрос на време е.
2
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Това е полиция, палки сълзотворен газ и ред ...А не стотина ултраси от някоя агитка да се правят на значими
1
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това си е протест а не като нашия. Махленски сбор на Бабички и електората на дпс и герб извозвани с автобуси от Враца и Кърджали