САЩ са загрижени от турските действия в Средиземно море

Помпейо призова за дипломатическо решение на кризата
13 сеп 2020 09:00, Петя Славова
176
САЩ са загрижени от турските действия в Средиземно море
Снимка: БГНЕС

САЩ продължават да изпитват дълбока загриженост от действията на Турция в източното Средиземноморие, заяви американският държавен секретар Майк Помпейо, като призова за дипломатическо решение на кризата, предаде Ройтерс.

Още по темата

Напрежението в източната част на Средиземно море се повиши поради противоречащите си претенции на Турция, Гърция и Кипър към морски райони, за които се смята, че са богати на природен газ.

"Страните от региона трябва да разрешат противоречията си, включително в областта на сигурността, енергийните ресурси и морските въпроси, по дипломатичен и мирен път", заяви Помпейо по време на посещение в Кипър, където се срещна с президента Никос Анастасиадис.

"Повишаването на военното напрежение на помага на никого, освен на враговете, които биха искали да видят разделение в трансатлантическото единство", подчерта държавният секретар на САЩ, цитиран от БТА.

Кипър и САЩ подписаха днес меморандум за взаимно разбирателство с цел по-нататъшно сътрудничество в областта на отбраната, предаде ТАСС. Документът беше подписан от Помпейо и кипърския външен министър Никос Христодулидис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решено е, Франция и САЩ ще си разделят Турция.
113
0
 
2
 
! Отговори
Адамус преди 3 години
Не че нещо ама пророчеството е че точно в средиземно море ще пламне искрата на 3-таСВ. Но фитила ще бъде запален некъде другаде - на балканите мейби. Според Закона на Карма - квото има да става ше става.
112
1
 
1
 
! Отговори
Дрън преди 3 години
Сащ, Сащ , Сащ, usa, usa??? Писна му на; всеки абе тия Сащ или usa , нямат ли си работа. Съветския съюз май по добре беше? Сащ това , сащ онова? Сащ и само сащ , е стига вече
111
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като чуете за турция веднага почва да ви сърбят задниците, но не бързайте и вас ще ви почеши ЕРДОГАН.
110
8
 
14
 
! Отговори
Копитото преди 3 години
Сега да ви обясня нещо за тази измислена държавичка-патерица Турция: в последните 400г. когато е воювала, винаги е била крепена, въоръжавана и подпомагана от англо-саксите. И това особено важи за последните поне 150г. Лошото е, че техният пишман президент така си е повярвал, че започна да се приема за някакъв фактор. Примерно, когато се опъваше на Дони за попа - Еми излезна му към 50милярда , преди в кухата кратуна да влезе акъл. Та и сега с Гърците пак тая- на своя глава нищо не може да направ
109
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това да не е весник за пoмашки фантазии?
108
13
 
12
 
! Отговори
Bg преди 3 години
турция има 2 -3 града които благодарение на другите държави са по добре иначе в селата в турция още живеят в кирпичени къщии пекат хляб много е назад турция ти с кого се сравняваш балканската война ядохте бой от българската армия превзехме ви уж непревземаемата крепост
107
4
 
6
 
! Отговори
До 123 преди 3 години
А някой до сега да е нападал или побеждавал Русия
106
12
 
15
 
! Отговори
Bg преди 3 години
1 турска лира 20 стотинки кой е по назад?И с кого воюват турците срещу някакви групи с по един автомат срещу равностоен или по силен противник винаги си подвиват опашката видя се с Гърция защо не я нападнаха страхливци са турците.
105
11
 
13
 
! Отговори
ОСМАН преди 3 години
Р.Т.ЕРДОГАН ИЗПРАТИ 138 САМОЛЕТА С ПОМОЩИ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И НА УЖ МНОГО РАЗВИТИТЕ ДЪРЖАВИ.А ПЪРВИЯ ТИР БЕШЕ ЗА БЪЛГАРИЯ , КАТО НАЙ-ДОБРИЯ ПРИЯТЕЛ НА ТУРЦИЯ.
104
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
турците се *** изтеглят кораба Гърците победиха а уж щяха да изравняват Гърция с земята само на приказки са силни турците на дела слаби всички турци с наведена глава от днесИзтеглят се към Гърция;-)
103
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Османмного ви се щяло и ви се ще..., но мечтите са безплатни..., но понякога са Мноооого солени Мечтателите са спасителите на света!Всичко постигнато до сега от човека е било мечта едно време
102
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Der griechische Ministerprаеsident Kyriakos Mitsotakis sagte,sein Land werde neben 18 franzоеsischen Kampfjetsvom Typ Rafale auch Fregatten und Hubschrauber bestellen.-- Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис каза,страната му ще поръча освен 18 френски бойни самолетаот типа Рафал също и фрегати и хеликоптери."И нито един американски самолет.
101
11
 
9
 
! Отговори
Bg преди 3 години
турците се *** изтеглят кораба Гърците победиха а уж щяха да изравняват Гърция с земята само на приказки са силни турците на дела слаби всички турци с наведена глава от днес
100
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новото име на Константинополис ще бъде Путинград и ще бъде само руски.Вие гърците нали сте в нато и налагатесанкции на Русия ? Русия дължи ливи нещо, че да ви освобождава територии?
99
4
 
8
 
! Отговори
Стиллиянис Ангеллис преди 3 години
Россия има бойното вещество Новичок, приготвен през 70-те години именно за Бъдещите Войни срешу Китай и Турция .Със Новичок никой не напада единичен човек..както британците искаха да замъглят света със Скрипалския смешен случай ...НОВИЧОК Е СЪЗДАДЕН ЗА ПРОМИШЛЕНИ ГОЛЕМИ ЧОВЕШКИ АРМИИ И ГРУПИ ХОРА , ДРЪЗНАЛИ ДА НАПАДНАТ МАЙКА РОССИЯ ИЛИ СССР тогава .ГЪРЦИЯ ДА ПОИСКА САМО 10 КГ НОВИЧОК И ТУРЧИН ЖИВ НЯМА ДА ИМА .ПУТИН Е БЪДЕЩИЯТ ВИЗАНТИИСКИ ИМПЕРАТОР В СВОБОДЕН ГРЪЦКО-РУСКИ КОНСТАНТИНОПОЛИС !
98
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 125явно толковатие акъла на тебе щом пишеш нещо а пък незнаеш как ще стане.Повече няма какво да са занимавам и да отговарям на туупаци като тебе
97
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най кой въпрос?Как ще изпепелят врага ли?Не знам отговора.Както казах НЕ СА РЕШИЛИ НЕ СА ГО СТОРИЛИ, но историята учи така или иначе!в USA военните си знаят как! от близкото минало един единствен японец си позволи да нападне USA И до ден днешен не помислил за война отново. Ае ,че много време ти отделих!
96
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До USA TODAYти като си толкова запознат ми отговаор на въпроса
95
4
 
4
 
! Отговори
USA TODAY преди 3 години
Направо си личи ,че нямаш и идея от военно дело само слушаш турската пропаганда от Анадола.