Новото правителство на Сърбия с ограничен срок на работа

Ивица Дачич става председател на сръбския парламент
21 окт 2020 08:17, Елка Василева
0
Новото правителство на Сърбия с ограничен срок на работа
Снимка: архив, БГНЕС

Новото правителство на Сърбия ще е с ограничен период на работа, заяви президентът Александър Вучич.

Следващите парламентарни и президентски избори в Сърбия ще се състоят на 3 април 2022 г., а може и по-рано, заяви също така Вучич, цитиран от вестник "Новости".

Вучич, който е и председател на управляващата Сръбска прогресивна партия, направи специално обръщение към нацията след заседание на ръководството на партията.

Още по темата

Той обяви, че правителството ще има ограничен период на работа и представи шестте основни цели на работата му. Това са борба с коронавируса, борба за интересите на сръбския народ в Косово, борба против мафията, запазване на независимостта на Република Сръбска, ускорени реформи – по-специално европейските интеграции и решаване на проблемите в сферата на върховенството на закона и укрепване на икономиката на Сърбия.

Що се отнася до коалиционните партньори, Вучич обяви, че лидерът на Социалистическата партия на Сърбия Ивица Дачич ще бъде новият председател на сръбския парламент.  Президентът напомни, че неговата партия може и сама да формира правителство, но предпочита да продължи сътрудничеството си със социалистите "в малко променен формат", както и да даде едно министерство на партията СПАС, предаде БТА.

Новото правителство трябва да бъде гласувано в сряда сутринта, каза още Вучич.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари