Горчива шега: Македонски комици "горят" български паспорти

Гоце Делчев щял да умре от щастие
20 ное 2020 07:34, Нели Христова
196
Горчива шега: Македонски комици "горят" български паспорти

Забавен скеч на северномакедонската телевизия Канал 5 прави опит да разчупи напрежението между двете държави, което ескалира след ветото на България за приемане на западните ни съседи в ЕС.

Още по темата

В гега на тв шоуто "Зевзекмания" северномакедонски международен шофьор отива в тамошното МВР и заявява, че иска да върне българския си паспорт, с който пътува из Европа от 10 години и изкарва добри пари. "Откакто се появи проблемът със София, искам да са откажа от българския си паспорт и никога повече да не видя българин! Искам да си остана македонец и само македонец!", казва на служителката главния герой в скеча.

"Браво, браво!", намесва се и представил се за заместника на заместника на министъра Оливер Спасовски. Екранният МРВ-началник заповяда на служителката си да "изгори до пепел" българския паспорт на международния шофьор. "От днес няма да има нито един македонски българи, а само македонски македонци", отсича той.

В скеча се включва и репортер, отразяващ събитието, който с апломб обявява: "Каква приказна вест, уважаеми зрители! Македонците се отказват от българските паспорти и ги палят. Гоце (Делчев - бел.ред.) да беше жив, щеше да умре от инфаркт и щастие!".

В този момент става ясно, че се снима реклама за патриотизма. "Свършиха ли снимките?!", пита международния шофьор и иска да му върнат българския паспорт. МВР-началникът обаче му казва, че колежката му е буквалистка и наистина е изгорила документа му. "Вие не сте нормални, бе,хора!", продължава комикът-тираджия, хващайки се за сърцето. След което разбира, че останалите си правят шега с него и си прибира българския паспорт, целувайки го. "Ох, мой бългаски паспорте - никога няма да се откажа от теб!". "Дай и аз да го целуна!", казва заместникът на заместника на министъра в симпатичното тв-намигване към двустранните българо-македонски отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
3
 
4
 
! Отговори
179 преди 3 години
Аз не ви разбирам вас какво ви е яд като хората нещат да се нарекат българи. В момента нито територия ни трябва нито хора от там и точка. Ние имаме 111 хил кв км площ която хич не можем да използваме. Пустощ колкото щеш ,мизерия и тн. Всичко се е набутало в 2 града. Ако Македония беше Българска в момента София щеше да има популация +още 1 милион+ България коридор към европа на Албанските терористи и щяха да ни треперят гащите затово всичкко е 6. Мен ме дразни само пристояването на история.
138
0
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЗАРАДИ КОМУНИСТИТЕ КОИТО ИМ НАПИСАХА ИСТОРИЯТА СЕГА НИЕ ЩЕ ГО ОТНЕСЕМ!!90% И ПОВЕЧЕ ОТ СЕВЕРНО МАКЕДОНЦИТЕ ИЗОБЩО НЕ ПОЗНАВАТ ДРУГА ИСТИНА ОТ ТАЗИ КОЯТО СА УЧИЛИ И ЗА ТЯХ ВЪВ МОМЕНТА НИЕ СМЕ ВРАГ КАТО ГЪРЦИТЕ КОИТО ГИ НАКАРАХА ДА СИ СМЕНЯТ ИМЕТО
137
6
 
4
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Да са живи и здрави нашите македонски съседи,незнам защо от ЕС не ги искат,вероятно Франция и Германия имат договорка със Русия
136
5
 
11
 
! Отговори
Ей преди 3 години
не ги горете пак ли ще отворите работа на шкембето.
135
3
 
21
 
! Отговори
Паисий Хилендарски преди 3 години
О, неразумний юроде, поради что се срамиш да се наречеш БОЛГАРИН?
134
0
 
14
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Добре,Приятелю,Знам по добре от теб тяхната история и живот.Да живееха си добре и не знам с какво ние им пречехме на живуркането?Ние бяхме в концлагера,те бяха в Рая!Все едно ти да посетиш Африка и сред гладните деца да се изживяваш като бял Господ ,който живее в ЕС,харчи евра ,има баня и кола и яде всеки ден по три пъти?!Разказах историята,защото дори като дете усетих тяхната омраза и презрение,която за мен нямаше обяснение.Чак сега разбирам къде е ключа от бараката!Само че живота се обърна?!
133
12
 
6
 
! Отговори
Заснетите жалкари са преди 3 години
албански потурлаци
132
4
 
13
 
! Отговори
Да ама Тито преди 3 години
си продължи политиката на унищожаване на Българщината. Наистина имаше специални отношения със Запада. Стана ръководител на движението на Необвързаните държави. Но нас кой ни кара да влизаме във войните. ПСВ - скарани с Русия, Германия поддържаща Турция, Франция и Англия - Сърбия, без нито една велика сила зад гърба си. Можехме да обявим неутралитет и през ВСВ като Турция, но тогава чакахме германците да ни подарят националните територии. И каква стана накрая. Чак Сталин ни спасява границите.
131
6
 
15
 
! Отговори
До emigrant преди 3 години
Ами така си беше...Ние бяхме закрепостени аборигени, а хората в Югославия си пътуваха по света, как да не ни гледат с пренебрежение? Малко смешно звучеше Захариева, като обяви Тито за деспот като Сталин. Е, да, но ние и руснаците, барабар с другите от източния лагер бяхме затворени в концлагер...не и народите в титовата държава.
130
1
 
13
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Преди 50 години,бяхме деца,в нашия град построиха нов,военен завод.На знам защо но по едно време докараха две бригади по 40 работника от македония,младежи.Всичките бяха с коси до кръста,по тогавашната мода и чарлстон панталони.Милицията това го забраняваше и в началото си имаха бая стълкновения и проблеми,докато не спряха да ги закачат.Помня,че бяха много кресливи и невъзпитани.Псуваха като хамали,на всяка втора дума да те е,ем?!Демонстрираха пренебрежение,високомерие,имаха ни за аборигени!
129
0
 
5
 
! Отговори
тото преди 3 години
Бива си го. Айде, които не разбира от изкуство хахахха
128
14
 
8
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Интересно след ветото за ЕС колко нови шкафчета си е купил шкeмбе войвoда?
127
3
 
14
 
! Отговори
БГ комик преди 3 години
Много забавно. Ние ще от върнем с контра смешка БГ комици ще горят македонски комици.
126
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целата им сбирщайн Северомакедонска е един скеч
125
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как Василий да е македоноубиец ЗАЩОТО ТОЙ Е МАКЕДОНЕЦЪТ между Самуил и Василий Втори.Не знам защо и нашите историци не го споменават а това си е чистата истина.Македония тогава е при Константинопол.
124
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахаха,оххх майкоооо,хахахххааа.Иначе Делчев и не само ако стане от гроба ще получи инфаркт ама не от щастие а от ужас къде са го ПРЕпогребали и първо щеше да ги направи македонските македонциили по-точно водачи те имс една глава по-ниски.
123
2
 
6
 
! Отговори
Димитрий преди 3 години
Василий II Б ъ л г а р о у б и е ц е император на Византия
122
1
 
19
 
! Отговори
за македонския език преди 3 години
В Трънско и Родопите2 че пи Врачанско говорят диалекти които са доста различни от литературния официален български , но *** им кажи че не са българи да видиш какво ще ти се случи , в най-добрия случай ще отнесеш една дълга и и напоителна българска благословия.
121
0
 
9
 
! Отговори
Димитрий преди 3 години
За по ранната история давам един пример - Василий II *** Не е Василий II Македоноубиец.
120
8
 
8
 
! Отговори
Димитрий преди 3 години
В момента в Македония се говори македонски дали това е език произлязъл от българския не е работа на политиците. За Македония България я е признала през 1991 г. като независима страна следователно няма претенции към историята и след тази година. След като Македония е прекръстила статуята на Александър Македонски се преименува на "Воин на кон", ако е вярно, то означава, че са се отказали от древната история. Тогава защо ще се признава историята от началото на 20 век.