Горчива шега: Македонски комици "горят" български паспорти

Гоце Делчев щял да умре от щастие
20 ное 2020 07:34, Нели Христова
196
Горчива шега: Македонски комици "горят" български паспорти

Забавен скеч на северномакедонската телевизия Канал 5 прави опит да разчупи напрежението между двете държави, което ескалира след ветото на България за приемане на западните ни съседи в ЕС.

Още по темата

В гега на тв шоуто "Зевзекмания" северномакедонски международен шофьор отива в тамошното МВР и заявява, че иска да върне българския си паспорт, с който пътува из Европа от 10 години и изкарва добри пари. "Откакто се появи проблемът със София, искам да са откажа от българския си паспорт и никога повече да не видя българин! Искам да си остана македонец и само македонец!", казва на служителката главния герой в скеча.

"Браво, браво!", намесва се и представил се за заместника на заместника на министъра Оливер Спасовски. Екранният МРВ-началник заповяда на служителката си да "изгори до пепел" българския паспорт на международния шофьор. "От днес няма да има нито един македонски българи, а само македонски македонци", отсича той.

В скеча се включва и репортер, отразяващ събитието, който с апломб обявява: "Каква приказна вест, уважаеми зрители! Македонците се отказват от българските паспорти и ги палят. Гоце (Делчев - бел.ред.) да беше жив, щеше да умре от инфаркт и щастие!".

В този момент става ясно, че се снима реклама за патриотизма. "Свършиха ли снимките?!", пита международния шофьор и иска да му върнат българския паспорт. МВР-началникът обаче му казва, че колежката му е буквалистка и наистина е изгорила документа му. "Вие не сте нормални, бе,хора!", продължава комикът-тираджия, хващайки се за сърцето. След което разбира, че останалите си правят шега с него и си прибира българския паспорт, целувайки го. "Ох, мой бългаски паспорте - никога няма да се откажа от теб!". "Дай и аз да го целуна!", казва заместникът на заместника на министъра в симпатичното тв-намигване към двустранните българо-македонски отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
9
 
! Отговори
Скъпи Макета преди 3 години
Що ви не е... ... ...***..ина
118
0
 
11
 
! Отговори
Циркаджии преди 3 години
До stamen В Македония езика на омразата го говорят най-вече куцовласите. Те се имат за истинските македонци. Гърците най-вече затова ги натиснаха да си сменят името и знамето. В Македония куците власи са минали в нелегалност и се пишат македонци. Официално са уж 8000. В Гърция има също към 150 000 куци власи и се получава интересно - гръцките куци власи говорят гръцки,а тия от север - български. Реално разговорния им език е румъно-латински,ама де та де били....маЧердонци. Циркаджии.
117
1
 
18
 
! Отговори
До stamen преди 3 години
Бъркаш - тук става въпрос не да им отговаряме със същото, а да престанем да приемаме тяхното нагло поведение за нормално ! Помага се на хора, които го заслужават !
116
0
 
7
 
! Отговори
Заеков преди 3 години
И аз го изгорих моя !
115
2
 
10
 
! Отговори
stamen преди 3 години
До казано еПисано е още: "Не си отмъщавайте, възлюбени, а дайте място на Божия гняв, защото е писано: "На мене принадлежи отмъщението, Аз ще отплатя, казва Господ" /послание на апостол Павел към римляните 12:19/.
114
0
 
11
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Малко работата е такава...
113
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Храни куче да те лае.
112
3
 
12
 
! Отговори
казано е преди 3 години
До stamen НА ЗЛА КРУША ЗЪЛ ПРЪТ И каквото посееш това ще пожънеш
111
6
 
24
 
! Отговори
The Real Бай Иван преди 3 години
Македония с този манталитет ще влезе в ЕС точно на кукуво лято.
110
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама и ние сме си виновни. Раздавахме им български паспорти, който не е поискал на него не му е даден. Този паспорт им дава прехрана, а те плюят по гадните българи. Е вече нещата трябва да се променят.
109
15
 
4
 
! Отговори
stamen преди 3 години
До КрумНищо македонско няма в мен. От Пловдив съм и не съм македонец. Нищо общо нямам нито с Пиринска, нито със Северна Македония. Просто съм християнин и смятам, че трябва да постъпвам съобразно принципа, а не да бъда зависим от поведението на другите. Каквото и да е то. Човек, който отговаря на злото със зло доказва, че не е християнин. Ти християнин ли си?
108
3
 
6
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Сите македонци са се комити! Фанали македонските комити двама турци.Со чи ги прайвиме бре? Епа ,че ги утепаме.Е как ,че ги утепаме бре? Е па чи ги заколим.Е арно.Един стъпал на врата на турчина и извадил ножо.Другия като гледал се помочал.(напикал) Не бой са бре дума му колачът.Бай Митре коли леко.
107
26
 
3
 
! Отговори
stamen преди 3 години
В Северна Македония говорят с езика на омразата. Съгласен съм, макар че едва ли това се отнася за абсолютно всички хора там. Но за някои хора - ДА. Въпросът е: Защо и ние трябва да отговаряме с езика на омразата? Нали сме християни. На какво ни учи Исус Христос? Да отговаряме на злото със зло, или да отговаряме на злото с добро? Не можеше ли да изразим нашата позиция спокойно и все пак твърдо, но без да поставяме спирачки пред техните преговори за членство в ЕС? Каква е ползата от тази спирачка?
106
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боли мъ! Имаме къде къде по огромни проблеми отколкото тези банални спорове кой по и кой по малко!
105
0
 
9
 
! Отговори
Най-голямата шега преди 3 години
..която съм чел е историята на "Великия" Сашко Македонски. Забележете,не Северномакедонски.Роден в Пела - ГЪРЦИЯ и все още е гръцка . Малкия Саше е имал куп учители ГЪРЦИ като най-известния е бил Аристотел.Едва научил да срича на гръцки и навършил 16 г. събира около себе си такива дето им е писнало да пасат стадата на бащите си и започва емиграцията си КЪМ ПО БОГАТИ И КУЛТУРНИ СТРАНИ. завлядява половината свят... И НИКОГА НЕ СЕ ВРЪЩА В МАКЕДОНИЯ.Умира във Вавилон от прекалено пиене и ядене.
104
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се потърси сметка ,кой им дава на макетата от наша страна български паспорти , щото се вижда- "Храни куче, да те лае" някои си напълниха личните сметки , но за България - нищо ,тези от макетата ,дето са получили паспорти ,сега с тези паспорти ходят по Европа и и ни п..лю..ят
103
0
 
9
 
! Отговори
оиванов преди 3 години
До опетков...някой от вас чел ли е договора... Да, чел съм го. Там пише обща/заедничка история и ангажимент за покана в НАТО, не и в ЕС - абз. 9-ти от преамбюла и чл. 2. При всичките му кусури и абстрактен характер на разпоредбите, очевидни са няколко нарушения от страна на МК.
102
1
 
9
 
! Отговори
Македонев преди 3 години
Луно, луно - земьо македонска !
101
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
- Що е ово Екватор?- Ово е мислена линjа, koja дели планетата на Северна и Южна Македониjа...
100
2
 
19
 
! Отговори
СС преди 3 години
Тази т.нар. държава трябва да я прекръстят на Северна МЪКАдония. :) :)