Османи: РСМ иска решение, независимо от разочарованието от декември

Началото на годината е времето да получим отговор
Обновена: 5 яну 2021 19:29 | 5 яну 2021 19:12, Нели Христова
60
Османи: РСМ иска решение, независимо от разочарованието от декември
Снимка: БГНЕС

Външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи заяви на пресконференция днес, че страната ще продължи комуникацията с правителството в София и с другите страни членки на Европейския съюз за решаване на разногласията с България и започване на преговори за членство в ЕС, съобщава информационният сайт Макпресс.

Османи каза, че Република Северна Македония иска решение и няма да губи нито ден, независимо от разочарованието, което е преживяла през декември.

"Ние трябва да продължим. И да гледаме на всеки ден като на възможност за преодоляване на разногласията и за придвижване напред в процеса. Продължаваме комуникацията", каза Османи.

Министърът изрази очакване София да отговори бързо на предложенията на Скопие за бъдещи действия.

"Сега е време да получим отговор, защото е началото на годината и трябва да се утвърдят плановете за действие и за комуникация", каза външният министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
28
 
! Отговори
Проф.БожидарДимитров преди 3 години
РСМ може много да иска, ама НЕМА! Има само ВЕТО! Аре улево бюрмистанците.
28
0
 
26
 
! Отговори
Горд Българин преди 3 години
Бе кой ги има за живи тези от СРМ ??? Да си искат, нас кво ни бъркат техните фантазии ?Вето до дупка докато не приемат всичките ни условия и толкова.
27
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво решение искат? Ние сме решили и сме казали - спиарт да крадат история, признават че езика им е формиран на база български и си пишат историята от 1945-та натам както си искат.Какво повече искат да решаваме, след като вече сме решили и сме ги и спрели за членство? Да не би да не могат да го разберат, че да трябва и на албански да им го кажем?
26
1
 
24
 
! Отговори
ED преди 3 години
Иска, иска, иска. Само знае да иска!
25
0
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
На България и стигат две национални катастрофи заради сантимента Македония, че да не са и три! Нека и те-бракята нещо да направят!
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21Стоян Андов е фурнаджийска лопата.Тресе го мъка по загубената Югославия където беше на посланик в чужбина,после председател на мак.парламент.Преди години в интервю призна ,че илинденци са били българи и българофили.Сега нарочно пред сърбите спомена 3март,защото и сърбите са на мнение ,че национален празник ние ,,Сан Стефанска България"
23
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ajde честито,друже Османи,Заевич,Мицкопич/оски и останалата гмеж,чекайте Словения да ни притисне защото Португалия ви отсвири.Гледа към Африка и тамошните и бивши колонии и подкрепя България против вас!Явно политиците им са се допитали до историците си и за разлика от чехи и особено измислените словаци не се правят на интересни.
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баба ми (Врачанка) се обади от Оня Свят и каза, че не ще шиптъри и макета да й срамят езико! И ШЪ ИМ ТАКОВА ОНАКОВОТО, ако пак почнат да го правят!
21
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам интервю на кмета на градчето Кичево, говори на албански и отдолу субтитри за мнозинствотоахахахахаха,докъде стигнали а злобеят против нас та жлъчките им се пукат..Преди два дни един от най-дъртите титовисти Стоян Андов в интервю за белградски ДАНАСказва че .докато България празнува 3 март Балканите нямало да бъдат спокойни!!??Ти да видиш,как им бърка в здравето да не кажа другаде ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА и въпросът КЪДЕ СЕ ИЗПАРИХА БЪЛГАРИТЕ ОТ СЪРБИЯ,ГЪРЦИЯ И ВАРДАРСК!!!??
20
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са по-досадни от швед искащ да Ви продаде нещо.
19
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тридесет години с вас ще се занимаваме гбрета такива.
18
4
 
27
 
! Отговори
GG преди 3 години
Някой дава ли си сметка, че БСП щеха да пуснат авантата за пореден път в полза на велика Россия ?!
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще получите отговор от умрелия Тито,оказва се че албанските политици играейки своята си игра за завладяване на все повече вардарска територия към момента подкрепят македонистите сърбомани!Айде като завземете цялата северджания ще седнете да преговаряте пък може и да се разберем в такъв случай.Иначе северджания ще става първа мари/хуанска републикане само на Балканот ами и в Европа.Съвсем сериозно,Заевич каза че всеки човек можел да отглежда по два,три стръка канабис!Откирха и фабрика вече.!
16
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решението е взето и то е вето.
15
1
 
51
 
! Отговори
Да бе, да преди 3 години
Република Северна Македония, не може да иска решение! Условието на задачата е зададено, а решението е техен проблем!
14
2
 
35
 
! Отговори
bg fen преди 3 години
всяка сутрин пред външното им министерство всички служители да декламират ,,АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ,,
13
0
 
43
 
! Отговори
GG преди 3 години
Бог Македон, древен и античен, ако си направи ДНК тест, ще излезне, че е чист татарин. Забрана за бг паспорти и вето до дупка !!!
12
1
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
До Анонимен 10Така лии,колкоо...интересноо.
11
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да им поставим само едно условие.Заев,Мицкоски и Педаловски да се хванат за ръчичка да отидат в техният Парламент и под голям български флаг ,да издекламират на книжовен български език стихотворението ,,Аз съм българче".Тогава може да махнем ветото,временно.
10
37
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гошо...ТъпотоИ В БЪЛГАРИЯ МИНИСТЪР ЩЕ Е ТУРЧИН БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТУРКОФИЛА БОЙКО БОРИСОВ И БСП