Eди Рама: България държи РС Македония като заложник

Страната ни блокирала Македония в ЕС заради "свои интереси"
18 апр 2021 17:05, Нели Христова
110
Eди Рама: България държи РС Македония като заложник
Снимка: БГНЕС

Албанският премиер Еди Рама заяви, че България блокирала процеса на европейска интеграция на Република Северна Македония заради свои интереси, съобщават македонските сайтове "Слободен печат", Сител, Нетпрес, 24 инфо, МКД и др.

Рама направил тази оценка в телевизионно интервю за "Визион плюс", цитирано от медиите.

"Вижте какво се случва сега, в момента, когато нещата са готови, хоп, излиза България и блокира Македония. Защо България блокира Македония? Блокира я заради свои интереси. Блокира я заради собствената си вътрешна динамика и държи Македония като заложник. И сега, ще видите какво ще стане, друга държава, която - не защото не иска Македония или не ни иска нас, а защото нейния народ не иска разширяване, и другите не искат", каза Рама.

Той отива и по-нататък като пита, ако Швейцария се казваше Албания или Македония, и на нея ли щяха да кажат "не може да влезете по-бързо".

Рама каза вчера и че е виждал карта с промяна на границите на страните на Западните Балкани, още преди тя да е свързана с приписван на словенския премиер Янез Янша неофициален документ. Самият Янша отрече да има подобен документ.

"Разговарях с него много отдавна. Видях и документа, който излезе. Нямам коментар", каза Рама.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
5
 
! Отговори
Angelos Basinas преди 3 години
НАИ-ГОЛЕМИЯ ''''АЛБАНСКИ'''' ГЕРОЙ--- ГЕОРГИОС КАСТРИОТИС = Е ЧИСТ ЕЛЛИН И Е ВЕЛИК ПАТРИОТ НА ВИЗАНТИЯ, ВЗЕЛ И СЛОЖИЛ ЗА СВОЕ ЗНАМЕ = ГЕРБА НА ВИЗАНТИЯ, И ЗАТОВА ДНЕС АЛБАНИЯ ИМА ЗНАМЕТО НА ВИЗАНТИЯГЕОРГИУС КАСТРИОТИС Е КЛАЛ И ДРАЛ ТУРЦИ И МЮСЮМАНИ В ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ .А ДНЕС УЖ ''''НЕГОВИТЕ ХОРА '''' = ШКИПТЕРИТЕ, СА ОБЪРКАНИ В ГЛАВИТЕ ТУРКО-ИСЛЯМЦИ .АМА ДНЕС В ГЪРЦИЯ ИМА 700 000 АРВАНИТИ==ЕЛЛИНИ-ХРИСТИЯНИ, УЛТРА-ГОЛЕМИ ГРЪЦКИ ПАТРИОТИ . ДА НЕ КАЖА ПО ГРАНДИОЗНА ДУМА .
34
2
 
14
 
! Отговори
Хичо преди 3 години
Албанците имаха три танка и трима зрители на националната си телевизия доскоро,а сега се научили да мислят и раздават мнения..?
33
6
 
4
 
! Отговори
Angelos Basinas преди 3 години
Албанците са Гръцки Помаци..Ислямо-Еллини.ЦЯЛА АЛБАНИЯ Е ГРЪЦКА ИЗКОННА ЗЕМЯ .ДИРАХИОН, ЕПИДАМНОС = ДУРАЗЗО .ТИРАНА,столицата им = КРЪСТЕНА НА ДРЕВНОГРЪЦКИЯ ТИРАНТ на СПАРТА = ЛИКУРГ !ЕЗЕРОТО СКУТАРИОН , СКУТАРИ = ДНЕС ШКОДРА .
32
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми, който копае гроб на брат, копае собствения си, требваше сигурно да изулим гащите и да се надупим :)) Като искат да са само макета, да забравят българската история, нека си останат само с елина Александър Велики :)))
31
2
 
27
 
! Отговори
Жико преди 3 години
На албанеца мнението, не ни интересува. Естествено, че ще си гледаме личният интерес.
30
2
 
22
 
! Отговори
Валеца преди 3 години
Айде няма нужда да ни поучават хора, които до преди 30 години, не знаеха какво е телевизор, понеже единствено лидера им го притежаваше. А тоя да намери бръснарница да се обръсне, че и без това на *** прилича.
29
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя най-добре да не се заяжда с великите БЪЛГАРИ и с България. Защото тогава жална му майка. Който се е заял с българите, никога не свърша добре. Еди, един съвет от мен. Гледай си там Албанията и не се меси, където не ти е работата. Българите много добре знаят как да "лекуват" враговете си. Не е като да не сме побеждавали не един враг в нашата история. Имам опит и с еничари и с чужди врагове на България.
28
3
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
След изказването му зайо запял - Рамо - рамо брате мой.!.
27
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам претенции към РСМ, само да си пренапишат историята, съобразно историческите факти, а именно да започва от 1945 година. А, албанския президент може да говори за албанското малцинство в РСМ, за техните истори, култура и език, но не и за българската политика, история, език, вяра и култура и т.н.
26
2
 
15
 
! Отговори
?!? преди 3 години
Тоя да не се бърка в чужд разговор не е възпитано. С можете и някои тупаник да отнесеш.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ислямистите от ИФИМЕС продължават с интригите.
24
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
едни от най-големите сводници и престъпници из Европа са албанци-факт.
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека Гърция да ги подкрепи, а ние ще сме пас.
22
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брадат албанец алкохолик, карай си там албанската работа и не се занимавай с България и Българите. Гледай си живота, че е кратък.
21
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СМ признаха албански език, но не и бг език. Албания нападна СМ в 2001 г.
20
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не знам в качеството си на какъв, въпросния Жагалалбанец се изказва.Ние имаме право да се държим така, както и те към нас. Жагаала какво против има не знам, ама май и на тях мое им покажем среден. За квото се сетят. У лево и това е, ко на занимавате с жагаали.
19
2
 
15
 
! Отговори
преди 3 години
Много жалки са албанцит! За тях мога да кажа че са нагли жалки и ислямски фашисти поздрави от Истанбул
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Македония се съгласи да ни дава по 5% от БВП-то си за следващите 100 гидини, то сме навити!
17
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Албанският премиер Еди Рама заяви, че България блокирала процеса на европейска интеграция на Република Северна Македония заради свои интереси"Да. И?
16
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо България блокира Македония? Блокира я заради свои интересиТова е абсолютно нормално. Да няма да я блокираме заради чужди интереси?!? А като клекнат и я отблокираме - има едни скандинавски държави дето не я искат. БЮРМ е като цирей в Балканския полуостров - само проблеми.