€2000 глоба за антирадар в Гърция, €300 за липса на маска в кола

Максимално могат да пътуват двама пътници и шофьорът
17 май 2021 11:45, Елка Василева
135
€2000 глоба за антирадар в Гърция, €300 за липса на маска в кола
Снимка: архив, БГНЕС

Гръцката полиция глобява за липса на маски в личните автомобили.

Две хиляди евро пък е наказанието за антирадар, предаде БНР.

Още по темата

Пътна полиция в Гърция предупреждава, че все още е в сила наредбата за задължително носене на маски в личните автомобили. Пътуването без маска е допустимо и не подлежи на санкция, само ако в автомобила пътуват роднини, които живеят на един адрес. Нарушението се наказва с глоба от 300 евро за всеки пътник.

Строго се следи за разрешения брой на пътници в леките автомобили.

Максимално е допустимо да пътуват двама пътници и шофьорът независимо от марката на личния автомобил.

Повече пътници се допускат, ако в колата пътуват деца на семейството. За тези нарушения глобата отново е 300 евро на всеки в автомобила.

През изминалата седмица, съобщават от полицията, са зачестили случаите на глобени шофьори за антирадар устройство. Паричната глоба е 2000 евро.

В сила е вечерният час, като в интервала от 0,30 часа до 5 часа сутринта се пътува само при крайна необходимост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПри комунизма имаше здравеопазване за всички. При ЕС фашизма здравеопазването е бизнес, болмиците работят за пари, а хората са затворени в къщи и полицията бие и аресува ако си без маска на улицата.
53
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да им се ненадяваш на Византииците че могат да правят пачки от глупости. И какви са тези глоби. Тези да не си мислят че и ние сме с 1500 евро заплати и 800 евро пенсии. Не сме бе Византииците. Ние сме с 400 евро заплати и 150 евро пенсии. С какво ще ви платим тези Византииски глоби. С ду.*** ли. Ше се напечелите да знаете. Всяка година ходя на Адриатическо море. Елате да ви покажа на какво се казва море и плаж. Елате да ви покажа евтиния и вкусни гозби. А за девойките неам думи трябва да се видят
52
8
 
15
 
! Отговори
бонго преди 2 години
Византийска му работа... Ама булгаринът пак налита. То не са глоби, мерки, стачки, опашки, сертификати, проби, затваряне на пътища и КПП-та, ама не - нищо не го спира нашенеца
51
7
 
10
 
! Отговори
До Лиляна мома преди 2 години
Лиляно, маски има само в твоята куха глава. Много ти се иска да имаш туристи в миризливата квартира, ама не позна.Нямаше никакви маски на плажа миналото лято. Няма да има и сега. Избор от острови и полуострови в Гърция, колкото щеш. Това е държавата с най-голямата крайбрежна ивица в цяла Европа и една от най-големите в света. Бях цял месец на море в Гърция миналото лято.
50
2
 
8
 
! Отговори
112 място преди 2 години
Wearing a face mask is not mandatory for drivers, as single passengers, or when the other passengers are their spouses / partners and 1st and 2nd degree relatives.Днес.бг няма да си направят труда да си проверят информацията и разпространяват глупости.
49
3
 
32
 
! Отговори
Сомато преди 2 години
Колкото и да плюете в Гърция не е по-скъпо от България, но почивката е в пъти по-качествена.
48
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези весели самоубийци май искат това лято да останат без туристи.
47
4
 
4
 
! Отговори
Митко преди 2 години
До Сат НИзпика ли се в морето? Ако не си, не е маркирано като твое!
46
9
 
23
 
! Отговори
бедния българин преди 2 години
готов съм да похарча отново 3000 еврака в Гърция, но тука в бг то колкото и да се мятате моя крак и тези на моите познати няма да стъпи на моренце. Който си мисли , че българите ходят с чанти със салати и буркани много се лъжете :)
45
3
 
10
 
! Отговори
До 54 преди 2 години
Много ми се ходи пак на Парос, един от любимите ми е, но миналото лято там имаше ограничения, ако това лято няма - там съм.
44
6
 
6
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
я виж от коя страна ще тръгне крайния комунизъм или социализъм, имат много малко разлики... това е пътя към тоталното робство...
43
1
 
4
 
! Отговори
До Лиляна мома преди 2 години
Видяла мома Лиляна Гърция през кривого макарона. Таралеж има в гащите ти моме.
42
0
 
3
 
! Отговори
до 48 Голяма драма преди 2 години
Къде ще си?На кой остров?
41
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обикновен фашизъм.
40
5
 
10
 
! Отговори
Жалки преди 2 години
опити за възпитание са това, но пак е нещо. По-жалко, че у нас няма такъв закон и е разпасана работа. Трябваше да се гласува, от Май до Септември да се кара със защитно химическо облекло, калцуни и шлем. Ако си таксиджия-с гумен противогаз, от ония с маркуча. Хем щяха да разчистят складовете от 30-40г противогази, хем от глоби щяха да напълнят бюджета.
39
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Русия още от миналото лято строгите мерки са вдигнати, маските са доброволни и руснаците могат да пътуват свободно във всички 22 държави на Русия.
38
6
 
17
 
! Отговори
Голяма драма преди 2 години
Колко от вас возят в колите си друг освен собственото си семейство, когато отиват на море? През по-голямата част от пътя е пълна пустош. Дебнеща полиция има около Серес. Около Солун и понякога на магистралата към Атина Ако си организирате споделено пътуване си държите маската на врата и ще изтърпите от време на време да си я сложите. На по-отдалечените острови беше рай миналото лято. Никакви маски, кристално чиста вода, вкусна храна и не беше пренаселено. Това лято пак съм там.
37
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има и глоба 50 евро ако караш с джапанки.Спре ли те куката ако си по джапанки зад волана гориш!Само със затворена обувка!
36
2
 
8
 
! Отговори
до 42 Летеца камил Т преди 2 години
Ти си мислиш майтап,ама един изгоря така за трафик го осъдиха.*** доказвай,че не си я качил на стоп след като влезнеш в Гърция.Та не е абсурд а реалност!
35
6
 
19
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 2 години
И като прочетох статията какво? Не може повече от двама, ако са от различно домаконство с маски? Ами ако сме двойка, гаджета, любовници и си се мляскаме, какво? Не се ли усещате, че за жълти стотинки подкрепяте един АБСУРД?!