Путин: Славянската писменост дойде при нас от македонската земя

Публикацията предизвика множество реакции в РСМ
1286
Путин: Славянската писменост дойде при нас от македонската земя

Честитим на братския македонски народ Деня на светите Кирил и Методий, който се чества като държавен празник.

"Днес в Русия е празник – Денят на славянската писменост, а писмеността дойде при нас именно от македонската земя – Владимир Путин", пише в туит на посолството на Русия в Скопие, съобщи БГНЕС.

Още по темата

"Невъзможно е да се оцени значението на Светите Кирил и Методий за развитието на славянските езици, включително руския и македонския. Трудно е да си представим много от най-големите богатства на световната литература без писмеността, която ползваме, благодарение на солунските братя", се казва в втора публикация на руското посолство в РС Македония.

Публикацията предизвика множество реакции, вариращи от благодарност към „братския руски народ”, че „винаги е на правилната историческа страна”, до призив за признаване независимостта на църквата и подигравателни постове относно „татарите” и „българите, които се държат като бивша ревнива приятелка”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
944
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да вярно е радев ти я докара със самолет грипен тази кирилица
943
1
 
15
 
! Отговори
Гошето преди 3 години
В английската Уикипедия си пише, че кирилицата е създадена в пределите на първото Българско Царство. Путин и макетата и останалите комплексари да се скрият.
942
1
 
11
 
! Отговори
Ех, преди 3 години
Е, щом славянската писменост е дошла от Македония за вас, ясно е, че лъжата я нямате за нищо. Когато казвате "Добър ден", ще знам, че е настъпила нощ!
941
5
 
4
 
! Отговори
нищо случайно преди 3 години
То и Цветелина Бориславова банкерката е еврейка.Кръстена е на баба си Цецилия...
940
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво да очакваш.И Пуци и Буци са с еврейски корени по майчина линия.Как да не се заробим с 3 млрд.за газопровода...
939
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Tozi Renegat see samo razkol na Balkanite,u.ro.d
938
8
 
5
 
! Отговори
Антон преди 3 години
Един от начините на "разделяй и владей" е да поляризираш пространството, така че да не се толерира да не си нито русофил, нито русофоб.Ако нямаш признателност към историческата памет за човек, който е дошъл, бил се е и си е дал кръвта за свободата на българите тук, не знам към кого би имал.Трябва да се унищожи връзката между тая признателност и какъвто и да било дълг към.. комунисти/сегашни политици и игрички т.н.На мнозинството от платените *** тук им личи че виждат всичко черно и бяло.
937
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Антон Аз със руските бояришници не съм свързан нито "кръвно", нито по друг начин. Ти ако си, бегай в Русия да се живееш с "братушките".
936
1
 
9
 
! Отговори
Антон преди 3 години
Върхушките на всички империи в крайна сметка играят на разделяй и владей.. Да, народите са свързани кръвно със саможертвата на руските войници за освобождението. Обаче това не пречи на тия отгоре да си играят техните игрички - оттогава до сега.
935
2
 
8
 
! Отговори
от Съветските Болни преди 3 години
До Анонимен 1072 Колкото и да е гадно и лошо за руСифилистиците все пак България е част от НАТО и ЕС а разни Съветски Болни който тук пишат айо не им харесва Дружно заминавайте за Северна Корея или в бункера на вашето любимо Жуже. ХАХАХ
934
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МОЛЯ, Коментирайте само трезвени!
933
5
 
7
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Вие сигурни ли сте, че е казал точно това? Я дайте източника!!
932
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Съветските болниМЕНЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ТИЯ ОТ ЗАПАД КОИТО ТИ ПЛАЩАТ ЗА ТРОЛЕНЕТО ДА СИ МАХНАТ ПИПАЛАТА ИЗТОЧВАЩИ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА, РАЗБРА ЛИ ТРОЛСКО ЖУЖЕНЦЕЖАН ВИДЕНОВ ЩЕ ВИ ОПРАВИ СЕГА ЩЕ ВИДИШ НА ИЗБОРИТЕ КАК ЩЕ ПОМЕТЕ КРАДЛИВИТЕ И ЗАВИСИМИ ВАШИ МЕ КЕ РЕТА
931
9
 
4
 
! Отговори
ИДЕ ВИДОВДЕН ЗАЕВЧЕ преди 3 години
СЪРБИЯ И БЪЛГАРИЯ САМО МИГ СЛЕД ПАДАНЕТО НА ГЕРБАВОТО АНТИБЪЛГАРСКО И ПРОЗАПАДНО ПРАВИТЕЛСТВО СЕ РАЗБРАХА, ТА И С МАКЕДОНИЯ ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕМ ЗА МИГ, ЩОМ ТАМ ПАДНЕ НЕМСКИЯ ШПИОНИН КОРУМПИРАНИЯ, КАКТО СИ МУ Е РЕДА ЗАЕВСКИ РЕЖИМ.
930
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДРАСКАЧЪТ НА РЕЧИТЕ НА ПУТИН ГЛЕДА ДА УГОДИ НА ДЪРЖАВАТА ЗА КОЯТО Е ПРИВЕТСТВИЕТО... И ТАКА МАКЕДОНСКАТА ЗЕМЯ...ПО ТОЯ НАЧИН МАКЕДОНЦИТЕ ИЗПАДАТ ВО ЕКСТАЗИ ХАХАХА
929
0
 
8
 
! Отговори
Съветските болни преди 3 години
А защо няма хвалебствени писания за руските нано технологии в областта на космоса, лада, москвич, чайка и другите високотехнологични руски автомобили ??? Ботоксовото Жуже криещо се в бункер беше казало, че Руския свят нямал физически граници.
928
0
 
13
 
! Отговори
miko преди 3 години
Ха честито на всички русофили и рубладжии.Поздрав от Путин за всички вас.
927
3
 
7
 
! Отговори
СЛАВЯНОБЪЛГАРСКАЯ преди 3 години
В България също има много фалшиви историци, които лъжат за историята ни и деславянизират миналото и настоящето ни, по подобие на хетлеровите историци, изкарвали че немците произхождат от тибетците... Това са лъжците *** Ценов, Пламен Пасков, Павел Серафимов - Спароток и още много такива, заливащи с ПРЕДПЛАТЕНИТЕ ИМ ОТЦЕРУГАТЕЛСТВА ОТ ЗАПАДНИТЕ ПОСОЛСТВА ИНТЕРНЕТ И ФЕЙСБУК. ИГНОРИРАЙТЕ ТАЯ ФАЛШИВА ***... ТОВА Е СКАНДАЛА А НЕ НЕТОЧНИТЕ ЧАСТИЧНО ДУМИ НА ПУТИН...ПАИСИЙ Е НАПИСАЛ КАКВО - ИСТОРИЯ
926
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и в РУСИЯ СЕ НАВЪДИХА ПСЕВДОИСТОРИЦИ, КОИТО ОТРИЧАТ СЛАВЯНСКАТА СЪЩНОСТ НА рУСИЯ, НЯКОЙ ОТ ТИЯ МОШЕНИЦИ Е НАПИСАЛ И РЕЧТА НА пУТИН. Путин е редно да го уволни.
925
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ ИДВА ОТ БЪЛГАРИЯ - СЛАВЯНСКА СТРАНА. ТОГАВА НЕКА РУСКОТО ПОСОЛСТВО ДА СИ ИНФОРМИРА ПРЕЗИДЕНТА, ДА ЗНАЕ, ЧЕ МАКЕДОНИЯ Е БИЛА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ, А ОСВЕН ОХРИДСКАТА КНИЖОВНА ШКОЛА Е ИМАЛО И ПЛЕСКОВСКА КНИЖАВНА ШКОЛА И ПРЕСЛАВСКА КНИЖОВНА ШКОЛА, ТАКА ЧЕ МОЖЕ ДА Е ПРАВ ЧАСТИЧНО ЗА МАКЕДОНСКАТА ЗЕМЯ, НО ОЩЕ ПО-ПРАВ ЩЕ Е АКО КАЖЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА, ИНАЧЕ ДНЕС НЯМА ДА ИМА СЛАВЯНСКА ПИСМЕНОСТ А КАТО ЧЕХИ, ТУРЦИ И ПОЛЯЦИ ЩЕ ПИШЕМ НА ЛАТИНИЦА.