Проф. Топалов: Нереформираната РСМ в ЕС ще е Троянски кон на Русия

Неизпълнима е мечтата ЕС да ни наложи да ги пуснем за европреговори
26 май 2021 19:15, Елка Василева
194
Проф. Топалов: Нереформираната РСМ в ЕС ще е Троянски кон на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

"Много хора бъркат Европейския съюз със Съветския съюз. Мечтите на нашите приятели и роднини от Република Северна Македония ЕС да ни наложи да ги пуснем да започнат преговори е доста суетна и неизпълнима". Това заяви пред БНР проф. Кирил Топалов, член на Смесената комисия, която има за цел да реши историческите спорове между България и РСМ.

Той коментира, че в ЕС са наясно, че "тази държава не се е реформирала нито на милиметър от онзи тоталитарен комунистически модел в бивша Югославия, който я беше формирал и я управлява и до днес.

Още по темата

"РСМ е най-нереформирана държава от бившите югославски републики", каза професорът.

Топалов припомни, че инициативата за присъединяване на Западните Балкани към ЕС е българска - на предишното правителство на ЕС.

"Ние сме имали винаги най-доброто братско, приятелско, роднинско намерение и желание към тази държава. Тя не може да се отнася така към майка си - България. Тя трябва да се отнася към нас с уважение, както към всяка друга държава, но тя не се отнася както към всяка друга държава, а се отнася с дълбока омраза и ненавист", каза Топалов.

Той беше категоричен, че ако една нереформирана тоталитарно-комунистическа държава влезе в ЕС, тя ще бъде Троянски кон на Русия и на всички сили, които искат да дестабилизират Европейския съюз.

Според него дори и управляващите в Северна Македония да решат да сменят рязко политиката си към България, обществото там не е готово да направи това нещо.

Той изказа подозрение, че политическите ръководители и на управляващата партия в РСМ, и на опозиционната искат реално страната да влезе в ЕС, защото държавата е "потънала в корупция, а с влизането в ЕС корупцията ще бъде контролирана, поне до някаква степен".

Проф. Кирил Топалов не очаква България да отстъпи от позицията си по отношение на започването на европреговори на РСМ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
5
 
! Отговори
Истината е, че ако преди 3 години
приемем македонските бълнувания, направо трябва да затваряме БГ. Насетне, който македон, който серб,, който Россинян. Нет болгар, нет проблем.
68
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам за Троянски кон, но със сигурност от Русия пращат хаберите за Радев през Пендаровски. От къде накъде ще ги качват в нашия самолет? Храни куче да те лае. Те ни запалиха знамето миналата год. На всичко за капак Радев без маска в самолета пълен с почти 80 човека. Радев да спре да ни излага пред Света! Кон с капаци трябва да си, че да не виждаш руската матрьошка. Отваряш Радев, изскача Нинова, отваряш Нинова, изскача Решетников. Предатели!!!!
67
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой знае ли в България колко професори има? Ами те са повече от зеленчукопроизводителите затова и внасяме зеленчуци от съседите си, защото се напълнихме с девалвирали професори.
66
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е, дъртия от снимката се опасява, че македонците ще му задигнат рублите. На българските продажници явно им излиза изгодно да го играят Троянски Кон на Русия и няма да допуснат Македония никога в ЕС. Мхм. Ясно, ясно.
65
3
 
8
 
! Отговори
До Жан Виденов преди 3 години
Кандидатурите на Албания и Македония за членове на ЕС трябва да се разглеждат отделно!!!
64
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 90 Дали е царска, съветска или путинска Русия си остава империя на злото, с агресивна завоевателска политика, особено към малките и съседните и държави.
63
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев да помилва руските шпиони, да ги награди с орден герои на Русия и да рапортува в Масква за изпълнен дълг към родната си майка Русия.
62
2
 
4
 
! Отговори
за Македония преди 3 години
Македония.................такава държава няма (или има само на хартия)....................България има нов съсед............Велика Албания!!!!
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 92 "Когато бяхме със СССР ... " Ти не си бил роден ...
60
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато има хора като този индивид в България, ще бъдем назад във времето,същото важи и за Македония.Две държави с най-висока смъртност в Европа и най-висока корупция. Ако продължават по същия начин може България да бъде изгонена ,а на Македония да и се забрани да влезне в ЕС. Толкова глупави хора никъде няма,колкото в Македония и България.
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има некакъв напредък, естествено не се дължи на ГЕРБ :)) Имаме банани, имаме портокали, нема спиране на тока, какво искаш :)) Политиците са част от народа,не са извънземни дошли от Марс :)))))
58
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факта че преследваме хора които ловят руски шпиони, нещата няма да спрат само с изгонването на шефа на ДАНС, а ще бъдат прогонени всички които са се занимавали с руския шпионски кейс от службата, красноречиво говори че България е безправен васал на Русия.
57
14
 
3
 
! Отговори
Жан Виденов преди 3 години
Българските Комунисти от ГЕРБ--ТАКА И НЕ РАЗБРАХА ЧЕ СЪС БЛОКАЖА НА РСМ, така правят зверска ИНТРИГА И КОНФЛИКТ С АЛБАНИЯ, И АЛБАНЦИТЕ ОТ 9 МЕСЕЦА ПИСКАТ И СИПЯТ ЗАКАНИ КЪМ БЪЛГАРИТЕ , ЗАЩО СА ГИ БЛОКИРАЛИ.??....АЛБАНИЯ И РСМ СА В ЕДИН ОБЩ КЮП ==ЗАВИНАГИ.....АЗ КАТО ДОЙДА НА ВЛАСТ НА 11 ЮЛИ--ЩЕ ОПРАВЯ ВЪЗЕЛА .
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Анонимен 81 "И защо в ЕС и при американското партньорство (васалство) българите живеят по-зле отколкото когато България беше със СССР?" Като си избършеш млякото от устата и пораснеш ще разбереш, че троленето ти е очевидно. Дотогава ще живееш в мизерия, която явно те навежда на такива "мисли".
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев днес ви го каза ако не инвестират в нас за зелена икономика както искат капана на мечката ще щракне
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Анонимен ------------ аланкоолу ти лично колко минути си живял под съветско робство та си ттолкова сигурен как добре се е живеело тогава?
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДарвинБайко се опита, ама сърбетата (макета) не му дадоха да стане диалог :)) Смешни са, поне ни разсмиват :)
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не се смени поколението на служители от ДС или не се направи лустрация ,ще се показват такива икони на Руската власт на Путин.Това твърдение ,че Русия има интерес Македония да влезне в ЕС е толкова глупаво,колкото да твърдиш, че царевицата е животно което лае.Напротив за Русия е важно Македония да не влиза в ЕС.
51
7
 
3
 
! Отговори
Румен преди 3 години
Професора направи някакъв миш маш. Перво е истина , че ЕС /е свободен пазар за движение на хора,стоки, продукти, ако разбира от предприемачество/ не е СССР. /затвореба тоталитарна милитаристична Държава/..Второ не е прав ТИТО / приема отворената СФРЮ и Запада , не е обвързан с военни договори/не е ТАТО/ затворен в Соца. и Варшавс.. Договор/Трето новия период е прав , че сърбите с Русия развалят нашите взаимоотношения.
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма Русия. Тука играе НАТО и след като ги приеха, имат самочувствие и бг не е важна и се гаврят с нас.