Проф. Топалов: Нереформираната РСМ в ЕС ще е Троянски кон на Русия

Неизпълнима е мечтата ЕС да ни наложи да ги пуснем за европреговори
26 май 2021 19:15, Елка Василева
194
Проф. Топалов: Нереформираната РСМ в ЕС ще е Троянски кон на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

"Много хора бъркат Европейския съюз със Съветския съюз. Мечтите на нашите приятели и роднини от Република Северна Македония ЕС да ни наложи да ги пуснем да започнат преговори е доста суетна и неизпълнима". Това заяви пред БНР проф. Кирил Топалов, член на Смесената комисия, която има за цел да реши историческите спорове между България и РСМ.

Той коментира, че в ЕС са наясно, че "тази държава не се е реформирала нито на милиметър от онзи тоталитарен комунистически модел в бивша Югославия, който я беше формирал и я управлява и до днес.

Още по темата

"РСМ е най-нереформирана държава от бившите югославски републики", каза професорът.

Топалов припомни, че инициативата за присъединяване на Западните Балкани към ЕС е българска - на предишното правителство на ЕС.

"Ние сме имали винаги най-доброто братско, приятелско, роднинско намерение и желание към тази държава. Тя не може да се отнася така към майка си - България. Тя трябва да се отнася към нас с уважение, както към всяка друга държава, но тя не се отнася както към всяка друга държава, а се отнася с дълбока омраза и ненавист", каза Топалов.

Той беше категоричен, че ако една нереформирана тоталитарно-комунистическа държава влезе в ЕС, тя ще бъде Троянски кон на Русия и на всички сили, които искат да дестабилизират Европейския съюз.

Според него дори и управляващите в Северна Македония да решат да сменят рязко политиката си към България, обществото там не е готово да направи това нещо.

Той изказа подозрение, че политическите ръководители и на управляващата партия в РСМ, и на опозиционната искат реално страната да влезе в ЕС, защото държавата е "потънала в корупция, а с влизането в ЕС корупцията ще бъде контролирана, поне до някаква степен".

Проф. Кирил Топалов не очаква България да отстъпи от позицията си по отношение на започването на европреговори на РСМ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 75 Пий си редовно хапчетата...започваш да халюцинираш...
48
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То пък щото Българие в момента е нещо по-различно от руско троянско магаре в ЕС. Тоя професор да не е ослепял?
47
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гръция нищо не командва,просто я фалираха и тя нямаше избор и подписа споразумение с Македония.
46
2
 
8
 
! Отговори
Деди преди 2 години
Чест и уважение за Професора. Дава ли си някой сметка,защото това то-тал-но се неглижира, та, как би се отразило приемането на претенциите на РСМ на БГ-общностите, колкото и малки, в Молдова, Украйна, Гърция,Сърбия, Румъния, Турция, Русия,Унгария, Татарстан и г-н. Отделно от това,в момента 7-8нсрода се борят зверски, за да докажат, че имат правото да се нарекат наследници на древните българи.
45
9
 
7
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
Бях студент на Топалов пред 1989 в СУ. Тогава беше русофил. Ясен ми е. Палачинка.
44
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 60 Постовете ти само доказват, че русофилите мразите от дъното на душата си България, до степен, в която сте готови да повтаряте лъжи и клевети подадени ви точно от руската "историография". Същата, която твърди, че славянската азбука идвала от "македонските земи".
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТънковНАТО и Тито е едно и също. Все антибългари са. Като умря Тито, Югославия се распадна и НАТО им сипа малко бомби докато се вразумят и ето пръкна се ново антибг Скопие измислена мини Югославия и дяволско дело на НАТО.
42
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кога пенсионери работили за ДС, ще представляват България по въпроси свързани за ЕС и НАТО.Този човек е поне на 90 години. Убеден съм,че този човек почти няма нищо в главата.Вместо да се занимава с внуците и да си лекува заболяванията,се занимава с толкова важни въпроси.Няма как този дядо да бъде възприет на сериозно.По скоро може да предизвика съжаление.
41
12
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
България Реално е Съвкупност от Народи - Основно Траки - 49 % - Тракийската Равнина , Славяни 15% - Колко Руси и Синеоки Има ? Власи - Северна България , Шопи , Прабългарите Реално са Тюркски Племена - под 5 %- И до Ден Днешен Живеещи в Североизточна България - предимно с мюсюлмански имена , но трябва да знаем че там живеят и Турци - дошли от Крим - След Кримската Война , ако Трябва да сме честни трябва да се Казваме - Тракия ,ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
40
4
 
10
 
! Отговори
Барселона преди 2 години
Браво,Професоре,нито милиметър назад...
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 56 "Те просто не се чувстват виновни за случващото се в онези години: те казват, че са живели спокойно, а след това е дошъл руски нашественик, който по някаква причина е увековечен в Пловдив" Долните български предатели русофили лъжете и клеветите България, но има видеокадри от "нацистката" българска армия как е посрещана в Македония - като освободителка от сърбо-фашистите. НЯМА как да фалшифицирате тази история, колкото и да искате.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера как България допуска държави членки на ЕС да и се месят в отношенията и с държава кандидат за членство!Къде бяха тези държави когато Гърция държа 19 години РСМ извън НАТО , докато не се отказаха от цялата антична история която си бяха присвоили от Гърците,дори приеха че нямат право да се наричат македонци!Явно че Бойко и Захариева не са обяснили проблема в Брюксел и не са заели твърда позиция!
37
3
 
5
 
! Отговори
GEORGE ANASTASOS преди 2 години
Гърция командва на Балканите..Заради Гръцка изрична заповед--ЕС НЕ РАЗДЕЛИ ФИРОМ И АЛВАНИЯ ОТДЕЛНО. И АЛВАНИЯ И ФИРОМ ЩЕ ВЛЯЗАТ В ЕС, КОГАТО ГЪРЦИЯ СИ ВЪРНЕ ПОЛОВИН АЛВАНИЯ ДО ДУРЕС = СЕВЕРЕН ЕПИРОС, И ПОЛОВИН ФИРОМ...АЛВАНЦИТЕ ЗНАЯТ КОГА ЩЕ ВЛЕЗАТ В Е.С.А БЪЛГАРСКИТЕ МЕЧТИ И ВЪПРОСИ--НА НИКОЙ НЕ МУ ДРЕМЕ ЗА ТЯХ .
36
3
 
3
 
! Отговори
Тънков преди 2 години
Това се нарича политическа шизофрения! Кой преди 3г. зорлем свали ВМРО от власт със фалшиви избори и с тотален натиск от вън вкл. от България? И то на власт да дойде титовския комсомолец Заев-възхваляван от Бойко като пръв приятел на Бг. И кво стана тя?Пляскахме когато се появи РСМ.Нима Петрич и Сандански са в южна Македония. Сега ние сме лошите и ще ни сочат с пръст- фашисти ,ксенофоби и т.н. Да бе мирно седяло........
35
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 45 "По времето на СССР когато бяхме в СИВ имаше обмяна на опит - тоест ако някой развие нова техногия я преодставяше на другите, и всички я получаваха моментално." Русофилите сте безогледни лъжци. Има множество примери за това руснаците как са прекратявали конкурентни продукти (български), защото не им е изнасяло, да не говорим, че не са "Споделяли" никаква значима военна технология.
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този професор е троянски кон на Русия.Той е от времето на Руското влияние, което на практика видимо не е спряло у нас.Аз не знам как може да се допускат бивши служители на ДС в тази комисия.
33
1
 
0
 
! Отговори
77 преди 2 години
До Анонимен ком. 13 ......Хърватия и Словения, да ,но за Сърбия си в грешка. Има слетовна статистика и не е лошо да погледнеш, освен ако имаш други цели ??
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто северняците са по-важни за НАТО от бг. Това е горчивата истина за слугите на НАТО като ГЕРП, ОП, СДС и подобни на тоя.
31
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен 35 Русия иска колкото се може повече нейни съботьори в ЕС, за да може да го яде отвътре. Затова страни като Унгария и Чехия получават приоритетно отношение от Русия в областта на пропагандата (какъвто беше цирка с ваксините).
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХахаТе направо са шест :)) Ние колкото и да сме обрулени, поне имаме история, оставили сме си отпечатъка :)) Единствено те вият срещу нас на Балканите, другите мълчат :) Сега че ходят от посолство на посолство да ни плюят е друг въпрос :))