Арести в Гърция заради неспазване на ограничителните мерки

Болниците в северната част на страната са препълнени
23 окт 2021 18:37, Красимир Ангелов
103
Арести в Гърция заради неспазване на ограничителните мерки
Снимка: БГНЕС

Гърция засилва проверките за спазването на ограничителните мерки, налагани с цел да се ограничи пандемията от COVID-19, съобщават гръцките медии.

При направени в петък близо 100 000 проверки, полицията е арестувала шестима души и е наложила 264 глоби за нарушения на здравните разпоредби, съобщава електронното издание на в. "Прото тема". Само на международното летище в Атина са направени над петдесет хиляди проверки.

Глобите се движат в порядъка от 300 евро до десет хиляди евро. За нарушаване на карантината глобата е пет хиляди евро.

В същото време болниците в Северна Гърция са препълнени. Изданието "Нюз ин" отбелязва, че още по-голям ръст на случаите се очаква, след като бъде отпразнуван националният празник на Гърция на 28 октомври.

Вчера от министерството на вътрешните работи потвърдиха, че честванията ще се състоят по традиционния начин - ученически парад на 27 октомври и военен парад на 28 октомври, съобщава БТА.

Проявите ще са с по-голяма продължителност и ще бъдат съобразени с противоепидемичните изисквания. Някои от парадите в страната обаче ще бъдат отменени заради сериозният ръст на новозаразените, който на места е над сто процента.

Над 3 000 случая на денонощие се регистрират в Гърция през последните седмици, коментира в. "Катимерини". Освен големия брой новозаразени, изданието определя като проблемни ниския темп на ваксинация и високия епидемичен товар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Ти да видиш!!! преди 2 години
А аз пък си мислех, че Барба Ганйос е градска легенда?!Апропо, не знам защо обаче непрекъснато ми излизат реклами как някаква млада булка споделя как мъжът и я бил ваксинирал по 5 пъти на ден! Сигурно за Виагра става въпрос, макар че това не е ваксина.Пиша щото ми дойде до гуша от такива спамове. Не ми стигат на математика Витанов рекламите, ами...
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алтерниращ веганист - Ето такива като този индивид са се радвали, когато са пращали хората към лагерите на смъртта. Нали разбирате колко отровена душа трябва да имаш, за да се радваш на фашистките похвати? Същите като този са се радвали, когато са обесили Левски, когато са убили Ботев и когато са изк_лали българите от Априлското възстание. Би продал и майка си, ако му кажат по телевизията, че така трябва да направи. Именно тези същества ни показват какви НЕ ТРЯБВА да бъдем. Учете се!
61
0
 
5
 
! Отговори
Ааааааааа, преди 2 години
Колко недемократично!!!
60
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашагите много са се загрижили за здравето на хората, в Гърция само дето още не са почнали да ги бият, Австрия ще ги заключва кого как си иска, чудничко, въобще терора се разраства под всякакъв благороден предлог
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе на плажа може ли без маска и ваксина или става и с ПСР или другия тест? Смятам да отскоча докато няма никой, че пропуснахме годината.
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маляшкото стадо пак го гърчат.
57
7
 
5
 
! Отговори
До 58 преди 2 години
Написал си "В Малта вирусът мина с доста силна вълна през юли. Тогава имаха по 200 на ден (да, при над 80% ваксинирани). Това е еквивалент на ок. 4000 при нас на ден." ... Каква е истината. В Малта вълната започна не при 80% ваксинирани, както лъжеш, а при 62%. Вълната много бързо свърши, като в седемте дни на краткия си пик стигнаха до 195 случая средно на ден, което е еквивалент на около 3000 за България, а не 4000, както лъжеш. Въпросът беше за пример за масово ваксинирана държава.
56
3
 
0
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
И в какво се изразява твоята отговорност, че се хвалиш с нея?
55
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това като приключи,ще бъде обявено за най-срамното петно в историята на човечеството.Безмълвните съучастници заслужават съдбата си
54
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Шведите използват същата ваксина с която и ние разполагаме хаха. Не здравната система, ваксинирането оправи положението:D" ////////////// Вярно. И същата тая ваксина НЕ предпазва от заразяване, нито от боледуване. И въпросът е като се заразиш, как ще го преболедуваш. А за това са важни и здравният статус, и здравната система. Така че - ваксинирани-неваксинирани - ние ще умираме много повече. Както беше и преди ковид, впрочем.
53
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България данните се манипулират и статистиката е фалшива.
52
9
 
6
 
! Отговори
До 78 преди 2 години
Шведите използват същата ваксина с която и ние разполагаме хаха. Не здравната система, ваксинирането оправи положението:D.
51
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Швеция, 11 млн население, 87% ваксинирани от възрастните, 74% от децата над 15 години.....и т.н......." _________ Както стане у нас качеството на живот като в Швеция, като имаме здравна система като шведската, като лекуват нашите болни от ковид ПО СЪЩИЯ НАЧИН като шведите, тогава можем да сравняваме цифри. Ще ми сравнява компютри с компоти...
50
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Западна държава, например Малта. Напълно ваксинираните са 81,1%. За последните 14 дни имат 226 нови случая, средно по 16 на ден, с тенденция за намаляване и нула починали..." ....... В Малта вирусът мина с доста силна вълна през юли. Тогава имаха по 200 на ден (да, при над 80% ваксинирани). Това е еквивалент на ок. 4000 при нас на ден. Сега вирусът е на Балканите и към UK.
49
4
 
31
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Производителят не носи вина , президентът не носи вина , докторите и сестрите не носят вина ! А аз съм бил безотговорен , че не съм се набол ! А бе Вие май сте дали накъсо !
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като са толкова загрижени и нашите и гърците за здравето ни защо не ни осигурят човешки заплати за да сложим на масата си питателна и здровословна храна. А не всеки ден да ядем хляб който е с химия и кисело мляко с нишесте и после по телевизиите рекламират дукалак за запек. Ами това нишесте какво друг да прави освен да ни запича. И фармамафията добре и химиците и те добре. Ама ние го отнасяме дебелия с котешката глава.
47
1
 
6
 
! Отговори
До 67 преди 2 години
Нали казвате че болниците са пълни с ваксинирани. Аз не намирам нищо в гугъл. Дай ти линк от къде е тази информация или си измисляте тука някви неща.
46
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Швеция, 11 млн население, 87% ваксинирани от възрастните, 74% от децата над 15 години. В момента 29 в интензивните с ковид, неваксинирани. 198 хоспитализирани, неваксинирани. 6 починали вчера.
45
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западна държава, например Малта. Напълно ваксинираните са 81,1%. За последните 14 дни имат 226 нови случая, средно по 16 на ден, с тенденция за намаляване и нула починали. За последно имат 1 починал на 2 октомври 2021.
44
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Я дайтв линкове с новини че западни държави, които са масово ваксинирани и са отворени в момента , са с препълнени болници с ковид пациенти и няма места и персонал в болниците."====== ....... ====== Какви пък линкове искаш някой да ти дава, пишеш в гугъл "Великобритания ковид ситуация", или нещо подобно, и четеш.