Арести в Гърция заради неспазване на ограничителните мерки

Болниците в северната част на страната са препълнени
23 окт 2021 18:37, Красимир Ангелов
103
Арести в Гърция заради неспазване на ограничителните мерки
Снимка: БГНЕС

Гърция засилва проверките за спазването на ограничителните мерки, налагани с цел да се ограничи пандемията от COVID-19, съобщават гръцките медии.

При направени в петък близо 100 000 проверки, полицията е арестувала шестима души и е наложила 264 глоби за нарушения на здравните разпоредби, съобщава електронното издание на в. "Прото тема". Само на международното летище в Атина са направени над петдесет хиляди проверки.

Глобите се движат в порядъка от 300 евро до десет хиляди евро. За нарушаване на карантината глобата е пет хиляди евро.

В същото време болниците в Северна Гърция са препълнени. Изданието "Нюз ин" отбелязва, че още по-голям ръст на случаите се очаква, след като бъде отпразнуван националният празник на Гърция на 28 октомври.

Вчера от министерството на вътрешните работи потвърдиха, че честванията ще се състоят по традиционния начин - ученически парад на 27 октомври и военен парад на 28 октомври, съобщава БТА.

Проявите ще са с по-голяма продължителност и ще бъдат съобразени с противоепидемичните изисквания. Някои от парадите в страната обаче ще бъдат отменени заради сериозният ръст на новозаразените, който на места е над сто процента.

Над 3 000 случая на денонощие се регистрират в Гърция през последните седмици, коментира в. "Катимерини". Освен големия брой новозаразени, изданието определя като проблемни ниския темп на ваксинация и високия епидемичен товар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
11
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
РАДЕВ: АКО СЕ СЪПРОТИВЛЯВАТ БОЙ ДОКАТО МЪРДА , А ПОСЛЕ И АРЕСТ! НАГЛИ АНТИВАКСЪРИ!
42
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе какво се церемонят с някакви арести - който дръзне да остане неваксиниран, режат му главата, за да го спасят от заразяване през устата и носа. Спасяват ни, еййй, грижа ги е за нас, как пък не го разбираме.
41
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я дайтв линкове с новини че западни държави, които са масово ваксинирани и са отворени в момента , са с препълнени болници с ковид пациенти и няма места и персонал в болниците.
40
5
 
5
 
! Отговори
До 45 преди 2 години
Къде са тези болни в болниците. Я дай линк с новината че болниците са пълни и че пациентите обикалят от болница на болница за да си намерят легло. Само лъжете тука.
39
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арести?!? при гърците. Мдаа. Явно НИЕ още нищо не сме видели и понесли от извращенията. "Хубавото" при нас тепърва предстои.
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ти какво от "болниците са препълнени" не разбра? Какво да направят, да оставят стадото да блее и да обикаля и да се заразява още и още ли?"=============== а ЗАЩО са препълнени болниците им, сред като са МАСОВО ваксинирани? А защо изхвърлиха на улицата над 10 000 медици (отказали да се ваксининат), след като болниците им са препълнени? Има ли смисъл да продължавам, при ТЕБ така "кънти", че се съмнявам дали ще схванеш дори смисъла на въпросите ми, камо ли да им отговориш адекватно.
37
2
 
15
 
! Отговори
Maртин преди 2 години
до 56. Интересна логика за отговорност, да се тровиш с неизвестни отрови, за да си отговорен! Менгелирайки се пак разнасяш заразата! Е, отговорно, но я разнасяш!
36
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ауууу, че се изплаших.
35
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерки??от 2 години отнемане на свободата замаскирано като някакви мерки..Това дори не е фашизъм нещо повече е- под предтекст грижа за здравето
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тихо да не събудите гърците.
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези до преди 40 години открито си бяха фашистка държава явно са останали такава зад кулисите.
32
18
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
РАДЕВ: БРАВО САМО ТАКА! ЗАТВОР ЗА АНТИВАКСЪРИТЕ!
31
4
 
14
 
! Отговори
И пак до 44 преди 2 години
И как реши, че съм антиваксър след като имам всички задължителни ваксини ти сложил ли си всички съществуващи ваксини разработени до момента, ако не си значи и ти си антиваксър.
30
3
 
17
 
! Отговори
Чел Конституцията преди 2 години
До: номер 26 Не ме е страх от нищо - нито от ваксината, нито от коронавируса! Просто съм чел Конституцията на Бългаиря. По-точно чл.29, ал.(2). Ваксиниран съм със всички други ваксини които са задължителни, освен тези против коронавирус и против грип.
29
5
 
6
 
! Отговори
До 44 преди 2 години
А ти защо се ваксинира, страх те е да не настинеш или ти обещаха някакви привелегии аз друга причина не виждам.
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в Гърция като тука, същата работа. Народът иска свобода, медицинският фашизъм иска подчинение!
27
2
 
17
 
! Отговори
До 26 преди 2 години
И защо реши, че ни е страх да се ваксинираме просто не виждаме смисъл в това, а ти да не би да се ваксинира защото те е страх да не настинеш или има друга причина?
26
2
 
4
 
! Отговори
до 44 преди 2 години
Ако четеш у БЛИЦ и ПИК нямаш шанс. Важно е не само да се чете, но да се чете на правилното място.
25
4
 
18
 
! Отговори
Ky40 преди 2 години
При 60% ваксинирани в европата има повече корона болни, отколкото преди да има ваксина. При 100% ваксинирани ще е най големият пик на короната. Машаала, браво, експерт да си, учен да си. И най новото е, с политически мерки се преодолява здравен проблем... майкооо....
24
4
 
5
 
! Отговори
До 32 преди 2 години
Ами, че то стадото е много заето да се реди по опашки да го бодат и да му бъркат в носа да му правят някакви тестове и не му остава време за блеене.