От Скопие: Бързо ще намерим общ език при подхода на Кирил Петков

Този подход е форсиран от македонската страна, увери Бучковски
Обновена: 16 ное 2021 09:59 | 16 ное 2021 09:40, Елка Василева
75
От Скопие: Бързо ще намерим общ език при подхода на Кирил Петков
Снимка: архив, БГНЕС

Специалният пратеник на правителството на Република Северна Македония за България Владо Бучковски смята, че бързо ще се намери общ език с евентуалното ново българско правителство с премиер Кирил Петков, съобщава телевизия Телма.

Още по темата

"Този подход, който той промотира, честно казано е форсиран от македонска страна, от момента, в който станах специален представител на правителството. Наследих вече подготвената пътна карта, която съгласувахме, и където се опитвахме чрез действията на нашето външно министерство да бъдем много по-прагматични и много по-продуктивни.
Това, което казва Кирил Петков, че това е работен процес и не знае колко бързо ще се съгласуват работните групи, а аз знам, че вече имаме документ, който може да отговори на тези искания, и мисля, че бързо бихме намерили общ език", каза Бучковски, който снощи бе гост в телевизия Телма.

Ключовият въпрос все пак е дали ще успеем да постигнем това до 14 декември, каза Бучковски. Той посочи, че има окуражаващи резултати и очаква в България да има политическо правителство и нова стратегия от българска страна, която да отговаря на Македония, но казва, че трябва да е ясно, че "времето не ни е съюзник".

От друга страна бившият посланик в България Марян Гьорчев смята, че няма време това да бъде постигнато до декември.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бучковски и Радев са братя, когато ги видиш те са същите
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти гледай да върнат откраднатите милиарди от герба и ДПС
65
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно така, отвратителните гърчуля току виж накарали и ние да се прекръстим, че траките може да излезнат гърци! Македонците са единствения ни коз срещу гърците и сърбите, но нищо не става с отричане и отхвърляне. Трябва им време с нас да разберат и те и ние че само заедно можем да отстояваме историята си. Така че на всички които са за ветото казвам вие сте АНТИБЪЛГАРИ!
64
2
 
17
 
! Отговори
критерият е Гърция преди 2 години
Критерият за нас трябва да бъде това което гърците постигнаха с техния договор! Това трябва да искаме и ние като ниво на отношенията! Сходни са проблемите. А сега ни предлагат една нула в политически и исторически план и икономическо сътрудничество, което нищо не означава!
63
0
 
6
 
! Отговори
СВЕН преди 2 години
До Анонимен 60: Колко общо гласа имаше от Северна Македония на изборите у нас? 650
62
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире пък моят прадядо е заклал със сабята си 8 ингилизи за което има 8 сребърни кръста за храброст и никой от тях не се е сетил да гръмне дори има го и у военноисторическият музей дупе да ви яко славен потомък съм правете му сметка
61
0
 
13
 
! Отговори
То преди 2 години
да беше само в Македония. Хайде уважаеми колеги някой де се поинтересува какво пише в гръцките и сръбските учебници! За турските не знам, ама предполагам.
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макетата знаят нещо повече от САЩ ЯСНО пак на кино бг интереса
59
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета коментари от доста неадекватни хора тук. Никога, ама никога не се е говорило за признаване на бг малцинство в сев.мкд.: това е абсурд! Решената формула е 'грижа за съотв. Етнос, който исторически е останал на територията на съседната държава'..и познайте колко северно македонци са останали исторически у нас за 3 години съществуване на тази държава. Това ни е най- консенсусната тема
58
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще вземат парите и ще подпишат каквото им кажат ... дреме им за бг историята, нали ще са си във Ванкувър и Бостън.
57
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво ни е тая българска история, като идем в Канада да живеем хич няма и да се сещаме за нея!
56
1
 
23
 
! Отговори
аа1830 преди 2 години
Тези победители имат 1/4 от гласувалите при 30% избирателна активност. Т.е. представляват легитимно 1 от всеки 12. За Македония - 1 от 4 българи в момента е наследник на бежанци от Вардарска и Егейска Македония. Там са умрели повече българи отколкото гласувалите за ПП. Внимавайте какво правите - бизнеса е бизнес, историята е история, националния интерес е национален интерес. Не ги бъркайте!
55
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е много ясно! Те са го преценили къв е бaлък. Все пак мoшеници на дребно са виждали и преди. Само ние го мислим за "млад, успял и позитивен"...
54
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами някой им е напълнил главите, че тия са продажници и ще ни продадат като нищо. Да са ви честити.
53
3
 
35
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Само имайте късмета да продадете историята..няма да свариш да хванеш самолета за Отава. 2рия важен казус ще е за разполагане на американски бази на наша територия около Черно море.. и понеже сте назначение на щатите, имайте късмета и това да направите и да ни направите цел на Русия. Иначе чакаме 3 тунела под Шипка, най-високият небостъргач на балканите и още два моста на Дунав...
52
9
 
23
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
Все повече се опиентирам към ВЪЗРАЖДАНЕ. МАЙ ЩЕ ИМА НОВО ОСВОБОЖДЕНИЕ! ТАЗИ ПЪТ ОТ ЕС И НАТО! ПОДКРЕПЯМ!!!
51
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно, Кирчо Краварда все някой ще го спре. Никоя от другите партии не мисли за отстъпка към северняците. Освен може би ДПС.
50
4
 
27
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 2 години
САЩ ЩЕ СИ СЧУПЯТ ЗЪБКИТЕ С БЪЛГАРСКИЯ Н А Р О Д! ПРЕДПОЧИТАМЕ ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА ПРЕД ТЪРГОВИЯТА С НЕЯ! ДОГОВОР, ОСНОВАН НА ЛЪЖИ И ОТСТЪПКИ САМО ОТ ЕДНАТА СТРАНА, Е НЕТРАЕН, НЕЛЕГИТИМЕН И ВЗРИВООПАСЕН!
49
1
 
33
 
! Отговори
Българин преди 2 години
,,Стратегия която да отговаря на Македония ????" А за България ,дали ще помисли???
48
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо е изпечен мошеник така,че братята Македонци ще бъдат оплетени в лъжи и обещания както направи с Бъгарите,това той го умее