Никола Димитров се изцепи: България има антиевропейско поведение

Македонският вицепремиер с нова атака към страната ни
19 ное 2021 18:22, Красимир Ангелов
161
Никола Димитров се изцепи: България има антиевропейско поведение
Снимка: БГНЕС

Македонският вицепремиер и министър по европейските въпроси Никола Димитров отправи за пореден път груби клеветнически нападки срещу България по време на форум в Мадрид, на който се обсъждаше политиката на разширяване на ЕС със Западните Балкани.

Според него България създавала антиевропейски критерии и нарушавала Договора за добросъседство. За Димитров Българя била "пряк виновник за антибългарската истерия в РС Македония през последните две години", съобщава БГНЕС.

Той смята, че България не е била в състояние да защити собствените си позиции, включително и на срещата в Словения, в началото на месец октомври.

"Българската блокада е инвестиция в антагонизъм, отколкото в приятелство", казва Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
14
 
! Отговори
Братя Миладинови преди 2 години
Май трябва България да предложи да се разделят Македония и Албания в преговорния процес. Има шанс това да вразуми малко северомакедонците.Ако ли не , остават си там, а Албанците влизат в ЕС.
57
4
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 2 години
Уважаеми господин президент Моля да ускорйте делото към КЗПИмам мотиви че не само аз получавам3000 Евро награда от Теленор Като във 19: 05 часа Ако не се организирате ще оставя Правото на съседите
56
2
 
15
 
! Отговори
татар-сеирджия преди 2 години
Не са добре край Вардаро.Секогаж кажуват,дека не само месечината е македонска,току и звездите на македонски нашепнуват. Ама от мене само едно сакам да им кажувам-албански треба да се учат.Горното го написах на един език,който според техните академичари бил ''посебен'' /отделен/и немал нищо ''заедничко''с булгарския.Сигурно и вие нищо не сте разбрали /не сте ''сфатили''/ Това е шега, разбира се.
55
2
 
19
 
! Отговори
из архивите на ЕС преди 2 години
Гърците искали БЮРМ да се прекръсти на Горна Македония,но македонците не се съгласили,защото името Горна Македония пазели за Луната...
54
3
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 2 години
До До 48: И вашето пишувание ни изглежда малко странно, но се разбираме, все пак сме един народ, въпреки че вашите политичари не го признават. В цяла Латинска Америка (без Бразилия) не се притесняват да кажат, че говорят испански. В Австрия и Швейцария не се притесняват да кажат, че говорят немски, а вашите политици (за да защитят своя интерес) ви разправят, че всяка държава трябва да има свой язик. И вие им верувате.
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето - партийният идеолог на БКП акад. Тодор Павлов помогна на македонците да узаконят езика си, понеже беше роден в Македония. Той направи всичко по силите му, за да ги усъвършенства и дори ги подтикна собствена история да си пишат. Даваше им части от историята ни.
52
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отивайте в ЕС бе, ние и без това се махаме от там. Само незнам как ще въ търпят другите държави, като започнете да пренаписвате и тяхната история.
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиевропейско е съществуването на Македония като държава.
50
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Димитров Българя била "пряк виновник за антибългарската истерия в РС Македония през последните две години"---------------А през останалите 70 години?
49
0
 
7
 
! Отговори
Стар познат преди 2 години
Едно време по-старите хора ходеха в Македония само заради концертите на Васка Илиева, ние от Благоевград и до сега си спомним за нея, за златния й певчевски глас, често гостуваше в града ни и пееше...Да почива в мир!
48
3
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Позицията на България е тотално глу пашка. България трябва да търси ревизия на историята между двете войни и да изобличава етнокултурният геноцид, извършен от сърбите. А не да тормози жертвите на същият този геноцид. Въпреки, че тогава всичко се е случило не без мълчаливото съгласие на Царство България.
47
2
 
7
 
! Отговори
А бе преди 2 години
До До 48Македонско ***,де се навираш в БЪЛГАРСКИ форум?Признайте си,че сте сръбска измислица и влизайте ако щете в Галактическия съюз!
46
2
 
11
 
! Отговори
ха-ха...до 58 преди 2 години
Македонският език е най-древният език познат на човечеството. Азбуката му е приета с решение на просветния отдел на Битолския окръжен съвет на Югославската Компартия от 21.05.1945 г.
45
0
 
7
 
! Отговори
руснаци ли преди 2 години
До Анонимен 37 Ми наричай се,кой ти пречи!?Лично аз предпочитам да съм българин!И пет пари не давам нито за Русия,Китай,Америка или Европа!И за протокола:обичам шкембе-чорба с чесън!:))
44
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 46момента Крим е руски , повтарям в МОМЕНТА, а не е казал че признва Крим за руски,разбра ли.."""Не не сме разбра ли.Думите на Фуражката бяха ,в момента е руски,какъв да е?Според теб това в момента какво време обхваща 1-2секунди може би. А,това...какъв да е? Отрича каквито и да са претенции на Украйна в/у Крим!
43
2
 
12
 
! Отговори
Яне Сандански преди 2 години
На другия край на Европа,чак у Португалия разбраха истината за македонския език,само оттатък Вардаро се правят на yлaви..., туй за макетата кво да речеш бе, когато и да ги набъхташ все си закъснял...Събрали са всички псувни и правописни грешки от нашия език,яко са го посърбили и си направили техния Коминтерновски тюрлу гювеч...
42
2
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
До н??Който е недоволен от статуса на Крим да мята пушка на рамо и да отива да се бие с Русия,нищо против.Но да не ангажира нормалните хора!Впрочем,всички тия,дето *** за Крим,едва ли са помирисвали пушка,а и общо взето си падат меки китки.
41
2
 
8
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 2 години
*** се вкарва в пътя с остен, няма друг начин!
40
2
 
3
 
! Отговори
АЗЛК преди 2 години
Бойко Борисов трябва да стане премиер на Македония. И без това управляващите там по душа са завършени гербаджии.
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бащата не на това момче Никола Димитров е известен политик и творец в РСМ и осъзнат българин и е писал за това и е негова фразата че всички беди на географската област Македония идват от това че населението е българско и това не се прощава от сърбите и гърците! А това момче срами баща си като сърбите са го превърнали в *** на собствения си род!Бог да му прости!