Османи: Всички загинали в автобуса-ковчег са млади хора, вероятно от Скопие

В Северна Македония е имало дълъг уикенд и хората са тръгнали на екскурзия
67

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Всички загинали в катастрофата на магистрала "Струма" са млади хора, заяви македонският външен министър Буяр Османи на брифинг пред "Пирогов", където са настанени пострадалите при тежката пътна катастрофата, отнела живота на десетки северномакедонци.

Още по темата
Автобусът е превозвал туристи от Северна Македония, които са пътували за Скопие от Истанбул. В рейса е имало над 53-има пътници, сред тях - и над 10 деца. Над 40 са починалите.

"По непотвърдена информация загиналите деца са повече от 10", коментира Османи.

Той предполага, че повечето са жители на Скопие, тъй като туристическата фирма, организирала пътуването, работи в македонската столица.

В Северна Македония е имало дълъг уикенд заради национален празник и много млади хора са се записали за екскурзията, отбеляза Османи.

Македонският външен министър ще даде допълнителна информация за състоянието на пострадалите, след като се срещне с тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
1
 
! Отговори
до ? преди 2 години
Мале колко народ трябва да си върне книжките.Абе смотан, ти минавал ли си оттам.Май не си, Като не си, трай.,Както и всичките експерти от дивана. Никога не е бил проблем този участък.
35
4
 
8
 
! Отговори
? преди 2 години
Там пътя е коварен със завой под наклон.Трябва да е ограничен на 100км макс
34
7
 
4
 
! Отговори
ГРОБАРЯТ АПИ... преди 2 години
...И ПОЛИТ-КОМИСАР КОМИТОВА , КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ ГЛАВНО С ПОЛИТИКА --А НЕ С ПЪТНА БЕЗОПАСТНОСТ!
33
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки иска на екскурция в срдновековна Турция, що тъй ?
32
3
 
28
 
! Отговори
Картофчо преди 2 години
Често минавам по този участък и също така често виждам как водачи винаващи за първи път оттам по посока Гърция изведнъж набиват спирачките и навиват надясно за да избегнат мантинелата която в завоя изскача директно срещу тях! Първия път като пуснаха участъка и на мен ми се изправи косата! Въпрос на време беше да стане нещо такова! Трябва да затворят онзи паркинг и мантинелата да е плътна по прогежение на целия завой!
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокуратурата ще изясни нещата, спокс
30
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До клакьорите 28 Какво кюлче бе *** недорасъл...магистралата е построена през 2007г. по врене на тройната коалиция ДПС+БСП+НДСВ...
29
3
 
23
 
! Отговори
някой преди 2 години
До: номер 27 Напротив, свидетели има, и това са оцелелите пътници настанени в Пирогов. С тях ще работят следователи, които ще разберат повече от показанията им. Спекулация е да се каже и че шофьорът е заспал. Това не обяснява пожара. Много катастрофи е имало с отнесени мантинели без да е ставал пожар. Може да е техническа неизправност, може да е грешка и на шофьора, но не може да се твърди че е заспал, защото може да е получил инфаркт, инсулт и какво ли още не.
28
7
 
27
 
! Отговори
До клакьорите преди 2 години
Шофиора губи контрол заради обратният наклон и високата скорост и мокрото време и се набива точно в началото на мантинелата за отбивка(в белите страни там слагат варели пълни с вода).Железата късат горивопроводите и палят резервоарите и горивото.Шофиора вече мър.тъв неможе да отвори вратите и мнозинството първо се задушава после изгаря.избягалите са успели да счупат прозорците.Какви конспирации платени тролски гнусляри.Едно спестено кюлче - 45 живота.
27
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е атентат.
26
3
 
18
 
! Отговори
А стига де преди 2 години
Нито има данни, нито за момента свидетели, но една камара експерти се изсипаха да дават мнения. Най-вероятното е водача да е заспал през нощта, но докато не се знае повече само бълвате спекулации. Бог да ги прости загиналите, друго в момента няма какво да се каже.
25
16
 
13
 
! Отговори
т преди 2 години
Лошото е, че бойко и компания нямат съвест, за да им тежи за това което построиха за толкова години и са пряко виновни за състоянието на пътищата.
24
1
 
16
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Бог да ги прости хората. Управляващите, насочете си внимание и към Хайнбоаз, през ноща, тировете, тук там е стъпват на пътя. Въпрос на време е и там да стане нещо.
23
5
 
6
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ТРАГЕДИЯ , ЖАЛКО ЗА ХОРАТА !!! МАНТИНЕЛАТА НА ОСТРОВА И ПАРКИНГА Е НА ТРИ МЕТРА ОТ ДЯСНАТА И ОСЕМ МЕТРА ОТ ЛЯВАТА ЛЕНТА, ИМА И МАРКИРОВКА МЕЖДУ ТЯХ . ЗАЩО ШОФЬОРА Е ОТНЕСЪЛ ОСТРОВЧЕТО ? ПЪТЯ Е МНОГО ДОБЪР . НАКЛОНА НЕ Е ,, АЛПИЙСКИ" .
22
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съболезнования за нашите сънародници, кофти е така да загинеш :(( Тепърва ще се изясняват нещата, но определено е голема трагедия :(
21
3
 
14
 
! Отговори
Бay преди 2 години
ужас. :(
20
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искрени съболезнования към нашите македонски приятели.
19
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търси се сензация и негативизъм в едно ПТП.Всеки ден се случват подобни случай от нашите медии решиха часове да дават случката.Журналистите стигнаха дъното.
18
1
 
53
 
! Отговори
123 преди 2 години
Мир на душата на всички тези хора!Сили на близките им.Това е огромна и нечовешка трагедия.Имало е дечица, всички са загинали по толкова тежък и жесток начин, каквото и да кажем е малко...Бог да ги прости!
17
1
 
14
 
! Отговори
Фгт преди 2 години
Туби с евтино гориво от Турция е имало.