Проверяват възможностите за пускане на самолетна линия София-Скопие

Николай Събев: Облекчаваме възможностите за посещение
6 яну 2022 16:52, Анисия Иванова
41
Проверяват възможностите за пускане на самолетна линия София-Скопие
Снимка: БГНЕС

Премиерът иска да проверим какви са възможностите за пускане на самолетна линия от София до Скопие, което ще бъде проява на добра воля и облекчаване на възможностите за посещение между двете държави. Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев по време на изслушването му в ресорната парламентарна комисия. "Имаме интензивна подготовка и сме в преговори с различни самолетни компании, които биха изявили интерес", подчерта той.

Събев посочи още, че той също ще бъде част от правителствената делегация, водена от премиера Кирил Петков, чието посещение в Скопие се подготвя. Тогава ще бъде обсъден и напредъкът по изграждането на жп връзката между двете държава, допълни министърът, цитиран от БТА.

Пред депутатите от комисията Събев коментира, че се работи и по подготовката за среща между правителствени делегации на България и Румъния, която да бъде реализирана на ниво министри на транспорта. На нея двете страни се очаква да обсъдят възможностите за изграждане на по-добра транспорта свързаност помежду си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
18
 
! Отговори
брех преди 2 години
Кой пък се е засилил да лети до Скопие?!
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От страна на Северна Македония има изграден път и граничен пункт Клепало който не работи защото от българска страна няма нито път нито пункт!
5
4
 
8
 
! Отговори
Joro преди 2 години
По-добре да затворим границата между нас и РСМ.
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на кого е притрябвала? По-добре помислете за самолет до хърватско летище, че в Хърватия поне има какво да се прави, да се види и много хора ходят там.
3
1
 
17
 
! Отговори
Стига бе, преди 2 години
...сигурен съм, че Кирчо Разкривената уста, за половин година и ж.п.линия, и магистрала ще прекара до Скопие! На това Менте май, ЕС яко му е подрязвало мераците за Еврофондове!
2
4
 
25
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 2 години
Вместо да затворите границата с тия жалки ***, пускате самолетна линия. Жалко, че всичките ми псувни няма да бъдат публикавани...
1
1
 
15
 
! Отговори
ssh22 преди 2 години
Значи Еконт-а и по въздух вече ще работят :) Скоро на сайта им очаквайте новината: "Отворихме нов офис в Скопие!"