Управлението в Скопие: Цел е признаване на македонското малцинство в България

Само преди месец Траянов нарече България "геноцидна държава"
21 апр 2022 08:50, Петя Славова
123
Управлението в Скопие: Цел е признаване на македонското малцинство в България
Снимка: БГНЕС

Лидерът на Демократическия съюз Павле Траянов, чиято формация участва в правителството на премиера Димитър Ковачевски, открито заяви, че стратегическата цел на РСМ е признаването на македонско малцинство в България, предаде БГНЕС.

Още по темата

Само преди месец Траянов нарече България "геноцидна държава". "Наш национален, държавен и стратегически интерес е да бъдат признати македонците в България", каза Траянов пред местната телевизия "Сител". Според него РСМ трябва да търси реципрочност в отношенията със София - това което търси България за македонските България трябва да бъде същото и за "македонците в България". "Ние ще водим сериозни разговори. Убеден съм, че както аз самият, така и никой от друг нас не иска да постави под въпрос нашите национални и държавни интереси", каза още Траянов.

По отношение на името на Културния център "Иван Михайлов" в Битоля Павле Траянов каза, че "Михайлов е фашист, който избивал хората, които са се борили за независима Македония".

На няколко пъти в предаването той повтори, че България оспорвала правото на самоопределение на македонците - тяхната идентичност и език.

По време на официалното откриване на Културния център в Битоля миналата събота премиерът Кирил Петков не пожела да коментира скандалното изявление на Траянов, че България е "геноцидна държава". "Не искам да коментирам екстремисти", бе краткият отговор на български министър-председател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво малцинство рече???
73
4
 
19
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Никакви отстъпки за бонговците. Да си седят в камънаците.
72
5
 
19
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Глупостите на Радев и Киро Ментето...да признае ли български "малцинство"? Какво малцинство бе, като те са си чисти българи! Сега ония веднага ще искат да признаят шайка Оли'гофре'ни в България! Тези искат да внесат всичките тези проблеми и в ЕС! Нямат място в Европа!
71
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А нашата цел е признаване на българско мнозинство в Македония.
70
2
 
16
 
! Отговори
Точно преди преди 2 години
подписването на договора в Преспа, Ристо Никоски - бивш техен посланик в София, виден българофоб, сърбоман и пълен бо...ук беше най-големият противник на подписването на договора с Гърция и в тази връзка - отказа от антиквизацията в тяхната версия на историята. Основният му аргумент беше, че ако се откажат от антиквизацията за тях оставало да са българи и нямало как да се изметнат от това; че има и писмени източници, а с античността могат да си твърдят каквото искат.Чак слюнки пръскаше,говорейки
69
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разделяй и владей!!! Руските служби добре си свършиха работата и вСофия и в Скопие.
68
6
 
15
 
! Отговори
Обяснявам преди 2 години
До Бунгар .......Всеки има право сам да се самоопредели какъв е.... Именно, ако искат сега могат да се пишат и клингони, но не могат да променят волята на починали хора и тяхното самоопределение. Те няма как да отговорят и да се защитят. Примери: те не отричат писмените източници, в които предците им са се определяли като българи, а казват, че всъщност не са имали друг избор, освен да се заявяват като българи; за писмото на Гоце казват, че един вид е имал предвид българщината като "болест" и т.н
67
12
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Малиииий тия македонци са същински украинци бре ! Нахални та знае ли се !
66
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най голямата грешка и предателство на нашите политици и Желю Желев че я признаха за независима държава .
65
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македония ще влезе в ЕС само като част от България. Друг начин няма
64
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С Преспанския договор макетата върнаха откраднатите от Гърция история, отказаха се от името, от македонско малцинство в Гърция, от териториални претенции там, трябва да сторят същото и с България. Да спрат езика на омразата и да спазват правата на българите в РСМ. Иначе, вето
63
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вето, докато я има България. Докато античките от Дисниленд 2014 в Скопие, слушат указанията на Путин и Вучич, ветото остава
62
6
 
17
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Измислена държава с измислен народ! Това е нищо повече от Западна България! Време е подложните ни управляващи в момента да им го кажат ясно и кратко - "Вие сте Западна България!"
61
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да благодарим на "братята" руснаците и сърби за македонския проблем. Копейкаджии, и тук ли хамериката е виновна???
60
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не от РСМ са отнети територии, а от България. Затова няма македонско малцинство у нас. С Преспанския договор 2017, северномакедонците се отказаха от името си, от античката история/ открадната от Гърция/, от македонско малцинство в Гърция, както и от териториални претенции към Гърция. Същото трябва са направят и с България. Записано е в договора. Плюс, спиране на езика на омразата и спазване на правата, на българите в РСМ.
59
5
 
17
 
! Отговори
777 преди 2 години
Никаква толерантност, спрямо тези омразници. Не виждате ли, че ни мразят и ако могат ще ни удавят в капка вода. Никакъв ЕС.Не спират с обидите и омразата.
58
3
 
15
 
! Отговори
dh преди 2 години
НЕ се ядосвайте с тези попи.кани сърбомани!!! ВЕТО за следващите 100 години, без да се обсъжда по дипломатически път нищо!!! ВЕТО до момента в който не си признаят официално, че са българи, историята им е БЪЛГАРСКА и всичко след 23-та година е НОВА история създадена от Югославия и след 44-та от Коминтерна!!!
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това беше целта на хората които раздухаха македонския въпрос.
56
5
 
11
 
! Отговори
Управлението на БГ преди 2 години
Европейски съюз през крив макаран.
55
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде отиде македонското малциство в Гърция?Все пак там е създадена македонска държева преди бая години и там е 65% от територията на Филип Македонски.Македония от столетия е област,а не държава.Вие си направихте държава преди 30г. и я нарекохте северна, а трябваше да е северозападна.Гръцката е южна,а нашата-североизточна.Само да сте посмяли да имате претенции за Пиринска македония.Ще има голямо пата кюта.Къш и късане на дипломатическите отношения!!