Управлението в Скопие: Цел е признаване на македонското малцинство в България

Само преди месец Траянов нарече България "геноцидна държава"
21 апр 2022 08:50, Петя Славова
123
Управлението в Скопие: Цел е признаване на македонското малцинство в България
Снимка: БГНЕС

Лидерът на Демократическия съюз Павле Траянов, чиято формация участва в правителството на премиера Димитър Ковачевски, открито заяви, че стратегическата цел на РСМ е признаването на македонско малцинство в България, предаде БГНЕС.

Още по темата

Само преди месец Траянов нарече България "геноцидна държава". "Наш национален, държавен и стратегически интерес е да бъдат признати македонците в България", каза Траянов пред местната телевизия "Сител". Според него РСМ трябва да търси реципрочност в отношенията със София - това което търси България за македонските България трябва да бъде същото и за "македонците в България". "Ние ще водим сериозни разговори. Убеден съм, че както аз самият, така и никой от друг нас не иска да постави под въпрос нашите национални и държавни интереси", каза още Траянов.

По отношение на името на Културния център "Иван Михайлов" в Битоля Павле Траянов каза, че "Михайлов е фашист, който избивал хората, които са се борили за независима Македония".

На няколко пъти в предаването той повтори, че България оспорвала правото на самоопределение на македонците - тяхната идентичност и език.

По време на официалното откриване на Културния център в Битоля миналата събота премиерът Кирил Петков не пожела да коментира скандалното изявление на Траянов, че България е "геноцидна държава". "Не искам да коментирам екстремисти", бе краткият отговор на български министър-председател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
12
 
! Отговори
Gogo преди 2 години
Знаех си, че рсм са тръгнали да ни вземат банско, гоцеделчевско, петрич и част от родопите! Нашите управляващи спят ли?! Рсм са наполовина мюсюлмани, подкрепяни разбира се от турция, сащ и великите ЕСили, които гадно ни прецакаха с берлинския договор! Махаме се от ЕС какво друго ни остава, с такива съюзници не ни трябват врагове! Готвят тук провокации и конфликти и ни набутват в два конфликта с рсм и с Русия в украйна! Защо сме окупирани от години от щатски войници? За да сме послушни и наведени
33
2
 
25
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Тръгнал наш Кирчо да се прави на приятел на тия сърбомани! Я бой по тия родоотстъпници! Пълна забрана за пресъединяването им към ЕС!!!
32
3
 
18
 
! Отговори
Слаби управници преди 2 години
Петков е направил сделка с Брюксел, затова толкова често ходи в РСМ и унижава България. Промитите мозъци не идват в София.
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ееее, тези макета тук яко настъпиха мотиката
30
1
 
16
 
! Отговори
РСМ са троянски кон преди 2 години
... на Сърбия. След признаване на малцинството ще искат отделяне на Пиринска Македония. Един от РСМ преди почти 20 години ми каза на лифта в Банско "Нашата държава (РСМ) стига чак до Черно море".
29
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ни вкарвайте във война. Ще докарате руските войски тук и ще ви се стъжни тогава. НАТО няма да ни помогне.
28
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонско МАЛЦИНСТВО има единствено в Северна Македония и ще обясня защо! Според преброяването на населението проведено мин. година ЕДВА 54% от населението са се преброили, като етнически македонци, като се има впредвид, че данните са фалшифицирани и дори да не са едни 4 процента са в статистическата грешка. Тоест македонци са под 50 %та в Северна Македония! След 10 год. няма да има и толкова там!Разпада на тази измислена държава ще започне и албанците ще осъществят проекта Велика Албания!
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А още нещо да искат?
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** в България и Македония показва много високи стойности. Насъскаха ни едни срещу други и налапахме националистическата кукичка като абсолютни шарани.
25
1
 
19
 
! Отговори
аноним преди 2 години
В България само българи, другите да си ходят, където искат
24
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да се легитимира който и да е и където и да е се доказва документ за самоличност.Същото се отнася и за историческия произход. Исторически паметници, докумети, писменност, исторически доказателсва, цъкви, строителсво и много други доказателства. Не може ХОП и да присвояваш чужда история. ЕС през крив макарон. Не бива да допускаме да се краде нашата история от никого.
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова е лесно .Вето 5г после да се обадят ,но продажниците вместо да се занимават с турските ГМО продукти с месото на 10 г от Испания с яйцата 2 ръка от Полша .Да се започне производство и вдигане на доходите нашите продажници гледат как повече да прецакат народа
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой се срамуват да се срамува.Как може да се вързвате на политиците на тази тема и не само.С този спор ще си печелят избори политиците от двете държави,а Вие ще си бъдете гладни.Не осещате как при криза и избори почват с Македония.Същото е и там в Македония,посетят ли криза почват с България.Взеха Ви за мезе.Така беше и с Гърция 20 години спор,а политиците си напълниха гушите,без да има натиск.Та в И от двете страни бяха на власт дълги години с тази тема.А държавите потъваха.Сега е същото.
21
1
 
38
 
! Отговори
... преди 2 години
В нашата конституция няма малцинства. Точка .
20
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разделяй и владей. От Москва ни качиха на македонската пързалка и ни спуснаха надолу.
19
3
 
14
 
! Отговори
spoko! преди 2 години
Македонският въпрос ще бъде решен веднъж завинаги, когато изгори Кремъл, който измисли македонска държава.
18
3
 
26
 
! Отговори
сс преди 2 години
Те македонците в България не искат да са македонци. За български паспорт се натискат.
17
2
 
17
 
! Отговори
сс преди 2 години
Те македонците в България не искат да са македонци. За български паспорт се натискат.
16
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонците и Българите са еднакъв народ.Как се наричат е тяхно право.Човек който живее в Македония или България както и да се нарича си остава или Македонец или Българин.При условие, че работиш и плащаш данъци и децата ти са в училище,даже да си Дард Вейдър си Македонец,без значение какво мислиш.Съшото важи и за хората в България.Та нищо не пречи на държавата да се определят както искат.Важно е да не нарушават законите и да плащат данъци,другото е философия и комплекс.Яйце или кокошка.
15
3
 
33
 
! Отговори
българин преди 2 години
Няма такава нация МАКЕДОНЕЦ! По тази логика аз съм ТРАКИЕЦ!