Мицкоски: Българизирате се и ставате член на ЕС, или никога няма да сте в него

ВМРО-ДПМНЕ: Ако българските искания влязат в преговорната рамка, е капитулация
Обновена: 10 юни 2022 16:00 | 10 юни 2022 15:56, Анисия Иванова
213
Мицкоски: Българизирате се и ставате член на ЕС, или никога няма да сте в него
Снимка: БГНЕС

„Вече съм го казвал, но ще го повторя: ако българските искания влязат в преговорната рамка, това ще означава капитулация за дипломацията на (Република Северна) Македония. Това означава: или се асимилирате и българизирате и ставате член на ЕС, или никога няма да станете част от ЕС. Ако има гласуване в парламента, ние ще гласуваме против", казва в интервю председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, съобщават от пресцентъра на опозиционната партия в Република Северна Македония.

Още по темата

По думите на Мицкоски, за да бъде обсъдено вписването на българите в конституцията на страната България трябва да даде гаранции, че това ще бъде последното й искане, че тя не само няма да пречи на Северна Македония до влизането й в ЕС и ще бъде и най-големият поддръжник за това, но и трябва да бъде отменена гласуваната през 2019 г. в българския парламент резолюция.

Мицкоски е посочил, че както при влизането на Република Северна Македония в НАТО България е заявила, че няма отворени въпроси, така трябва да го заяви и сега, както и „че няма да бъде тълкувана историята, нито какъв народ сме били, нито да бъде оспорван езикът”, пише в съобщението.

Трите искания, които вчера обяви българският премиер Кирил Петков, са по-радикални от тези на Каракачанов, обяви на пресконференция Мицкоски. По думите му трите искания на България - Декларацията на българския парламент, "която е ултра-асимилаторска и хегемонистична”, след това вписването на българите в Конституцията и накрая изпълнението на Договора за добросъседство, са неприемливи.

„Не знам кой нормален човек в (Република Северна ) Македония ще приеме това. Не знам дали има такъв човек. И дори тези, които напълно отсъстват, когато става дума за национални интереси, не могат да го приемат. Това, което виждам сега, е опит на Петков да закрепи коалицията в България с ултра-радикален национализъм. Вижда се, че човекът политически се лута - от либерал, който вижда европейската ни перспектива, за какъвто ни се представяше, сега използва ултра-националистически искания. Няма да го приемем“, каза Мицкоски.

Той отново заяви, че ВМРО-ДПМНЕ няма да подкрепи нищо преди да получи гаранции за отмяна на резолюцията от ноември 2019 г.  и документ, че между двете държави няма отворени въпроси, „за да има база за обсъждане на всичко останало”. „До тогава не виждам въобще защо преговаряме”, посочи Мицкоски. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
6
 
! Отговори
Абе преди 1 година
До Българански Ще влязат и те, ама като гледам и те, какви карти започнаха да рисуват, може да не е много скоро!
84
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е хибридната война на Русия срещу ЕС. Все гледат и плюят в канчето на европейците, а не виждат себе си. Верооятно на по-високопоставените плащат, за да сеят омраза сред по-наивните си съграждани.
83
1
 
6
 
! Отговори
масови потурчвания преди 1 година
До Анонимен 87 НАТО и ЕС ги отделя от България в 1878 г. като турци. 1913 г. сърбите ги окупират и пишат за сърби. 1944 г. Тито ги пише маке.
82
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съшо както княс Борис ги покръства на христяни и влизат в правия път.
81
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 77 Не са луди.Титовичарски фашистки комунисти са. А това не се лекува!
80
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 84 Татко му е професор, води катедрата Машинни елементи в Техническия в Скопие. Взема пари от българската държава, като консултант. Всички "професори" в Македония са продукти на Белград и УДБА, както и нашите, на БКП. От там са и титлите на детето.
79
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Мицкоски е професор, доктор, има стотици титли, нооо никога не съм го видял да говори без да чете. По ми мяза на овчар с очила.
78
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честно казано, аз не ги искам тези да са ми братя.Макар ме, съм наследник на бежанци по майчина линия, дори дядо ми щеше да се срамува от тях, той беше разумен и благ човек. Нямаме нищо общо с тези вилненещи и войнствени ***. Все си мисля че ако бяхме богати германци, нямаха да имат нищо против нас.
77
3
 
12
 
! Отговори
Брад Пит преди 1 година
За сега палят само знамена и културни домове, рушат паметници и гробове. В един момент ще се радикализират до толкова, че ще започнат да плячкосват и бомбардират Благоевградска област.
76
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна 2 без история,без идентичност, без бъдеще.
75
5
 
5
 
! Отговори
Брат Бит преди 1 година
До Брад Пит Украйна първо се бият заедно с Русия срещу Германия а после на страната на Англия и САЩ срещу СССР в 1919 г. Братоубийци.
74
0
 
2
 
! Отговори
гАз преди 1 година
Хайдеее..., още един "експерт" от недоквалифицираните, от който нищо не зависи се "изходи" на метеното по темата! Браво!-)))))
73
0
 
16
 
! Отговори
смешник преди 1 година
Значи, като не искате да приемате нищо, аз предлагам освен да не ви пуснем НИКОГА в ЕС и да ви затворим границата. Също да изгоним всички "макета" с БГ паспорти.И си е*ете майките.
72
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самото име на тая държава е нелепо от самото начало. Преди бяха FYROM, а сега са географско понятие. Как ви звучи Република Северна Тракия? Но това е една от темите, които ни обединява като народ. Като българи. Защото не познавам българин, който да мисли иначе. Не съм ходил по лудниците. Там може и да има един-двама. Такива неща съм чел... Исус бил от Пирот, Ноевият ковчег е в Охрид. Тия са тотално луди!
71
5
 
13
 
! Отговори
Брад Пит преди 1 година
Тия са създадени точно по модела на Укропия. Има само един начин да се реши проблема и Русия ви го показва в момента.
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не го поканят Мицкоски в Бг,да му обяснят някой неща....да му направят едно предложение което да не може да откаже.......Кръстникът...стр.212...
69
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези кракът им няма да стъпи в Ес! Някаквъв си наш краен квартал ще се опитва да ни присвои историята.
68
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
държавата на промитите мозъци
67
1
 
24
 
! Отговори
Хичо преди 1 година
Жена му е българка,партията му носи българска име?Що се срамиш бе неразумний юроде Мицков да се наречеш българин?Що се срамуваш и криеш като гей,по времето на Тито?
66
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
грешка ще се окаже признаването на държавата на тези сърбясали нещастници