Мицкоски: Българизирате се и ставате член на ЕС, или никога няма да сте в него

ВМРО-ДПМНЕ: Ако българските искания влязат в преговорната рамка, е капитулация
Обновена: 10 юни 2022 16:00 | 10 юни 2022 15:56, Анисия Иванова
213
Мицкоски: Българизирате се и ставате член на ЕС, или никога няма да сте в него
Снимка: БГНЕС

„Вече съм го казвал, но ще го повторя: ако българските искания влязат в преговорната рамка, това ще означава капитулация за дипломацията на (Република Северна) Македония. Това означава: или се асимилирате и българизирате и ставате член на ЕС, или никога няма да станете част от ЕС. Ако има гласуване в парламента, ние ще гласуваме против", казва в интервю председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, съобщават от пресцентъра на опозиционната партия в Република Северна Македония.

Още по темата

По думите на Мицкоски, за да бъде обсъдено вписването на българите в конституцията на страната България трябва да даде гаранции, че това ще бъде последното й искане, че тя не само няма да пречи на Северна Македония до влизането й в ЕС и ще бъде и най-големият поддръжник за това, но и трябва да бъде отменена гласуваната през 2019 г. в българския парламент резолюция.

Мицкоски е посочил, че както при влизането на Република Северна Македония в НАТО България е заявила, че няма отворени въпроси, така трябва да го заяви и сега, както и „че няма да бъде тълкувана историята, нито какъв народ сме били, нито да бъде оспорван езикът”, пише в съобщението.

Трите искания, които вчера обяви българският премиер Кирил Петков, са по-радикални от тези на Каракачанов, обяви на пресконференция Мицкоски. По думите му трите искания на България - Декларацията на българския парламент, "която е ултра-асимилаторска и хегемонистична”, след това вписването на българите в Конституцията и накрая изпълнението на Договора за добросъседство, са неприемливи.

„Не знам кой нормален човек в (Република Северна ) Македония ще приеме това. Не знам дали има такъв човек. И дори тези, които напълно отсъстват, когато става дума за национални интереси, не могат да го приемат. Това, което виждам сега, е опит на Петков да закрепи коалицията в България с ултра-радикален национализъм. Вижда се, че човекът политически се лута - от либерал, който вижда европейската ни перспектива, за какъвто ни се представяше, сега използва ултра-националистически искания. Няма да го приемем“, каза Мицкоски.

Той отново заяви, че ВМРО-ДПМНЕ няма да подкрепи нищо преди да получи гаранции за отмяна на резолюцията от ноември 2019 г.  и документ, че между двете държави няма отворени въпроси, „за да има база за обсъждане на всичко останало”. „До тогава не виждам въобще защо преговаряме”, посочи Мицкоски. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Зима зелена карта и става македонец както е в САЩ. Петков така беше канадец.
104
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5-ko Още по-добре е. И ние и вие оставаме извън ЕС. И без това Макарон ще махне право на вето и тогава ще влезнете, но и вие няма да наложите вето на България.
103
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баща му и майка му са българи, той - македонац.
102
1
 
21
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Как го вижда Тоя това "българизиране"? Явно много добре си знаят, че коренът им е български, и затова го смятат изобщо за нещо възможно! Ако се имаха за такава велика нация, верно ли си мислят, че това може ей-така да се промени! Пълна шизофрения! Целият им "македонизъм"се крепи на антибългарска пропаганда! Махнат ли пропагандата, и верно идва .."бълганизиране" !
101
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 105 И Путин не е казал кое македонско. антична Македония не е бг както и северна Македония. А пиринска е бг но днес. Преди антична не е имало бг македония.
100
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мицкоски: Българизирате се и ставате член на ЕС, или никога няма да сте в него - Я вижте как почва да разбира какво се иска от тях. Сега остава и да го приеме. Тия ще влязат в Европа като българи или изобщо няма да влязат.
99
0
 
15
 
! Отговори
До 105 преди 1 година
Първо не се знае къде е била създадена кирилицата-може да е в Охрид, а може и да е в Преслав. Освен това много по-важно е,че когато е създадена Охрид е бил част от България. Ако български премиер или президент каже,че руската държавност е възникнала на територията на украинските земи, то ще има дипломатически скандал в Русия. Въпреки,че Киевска Рус е дала началото на руската държавност.
98
0
 
5
 
! Отговори
няколко потурчвания преди 1 година
До АЙДЕ ПРИЗНАЙТЕ СИ До 1912 г. са бг малцинство в Турция. До 1941 г. стават южни сърби в Игославия. До 2022 г. стават македони или малцинство в Югославия.
97
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На герба зад гърба му лъва има две опашки,с вирнатата е нашия и пежо ни го открадна,сега и тея,огънатата надолу ще е сръбската,може да сложат и трета,македонска.Измислена държава с измислена история,без царе и държавност,минавала е в много ръце,ту е била византийска,ту римска,ту българска и последно сръбска,смесен народ с българско сръбски език.*** претендиращи за порода.Дреме ми какви искат да са,само да не закачат нашата 1300 годишна история
96
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 95 Охрит не е бг в момента. Много точно е казал Путин.
95
1
 
9
 
! Отговори
Нострадамус преди 1 година
Ако погледнем историята назад Северна Македония е Българска територия.Македонците трябва да загробят мегаломанните си политици и да се вкючат в българската територия. Това е най доброто решение за тях. Ще бъдат много щастливи в рамките на БЪЛГАРИЯ.Стига са строили гигантски паметници и да се правят на велика нация, каквато не СА.
94
0
 
1
 
! Отговори
ПОМОЩ преди 1 година
Ако има навитаци да я бътеят, ша га кажа!
93
1
 
7
 
! Отговори
До 95 преди 1 година
Точно Путин каза ,че българската азбука е създадена в македонската земя.Така че стига с тия опорки, че ако защитаваме националните си интереси, подкрепяме Путин. Точно обратното е.
92
0
 
2
 
! Отговори
ПОМОЩ преди 1 година
Какво да правя, братя бъглари! Кажете! АКо беше мъж, щях да викна позаните - чичо и компания, да го строшиме, ама жена е все пак ...
91
0
 
6
 
! Отговори
Да си ходят в Москва преди 1 година
Я па тоя - хич и не ни трябват, това което требва да се знае е че са били част от България и за геноцида на които са подложили българското население след 44, не искам някакъв сърбоманин да се нарича българин, искам да стане ясно че никаква различна древна история нямат и държавата им е на 60 години, също пари няма да им дадем :)
90
1
 
14
 
! Отговори
Повтори след мен. преди 1 година
Македония е област от България :)
89
0
 
12
 
! Отговори
ПОМОЩ преди 1 година
Преди няколкод ен в даскало си говорихме с учителката и аз казвам, че се надявам скоро да си върнем Македноия. Тя вика ама как така! И аз и казвам че нали е българска земя, а македонците са българи! И като пчона да ми вика тииии как може да такаааа, Македоия е свбодна земяяяя...... Хора! Помогнете ми! Как да се справя с тази народоостъпничка и да я изгоним от училище!
88
0
 
15
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Що бе, Мицкоски? Лошо ли е да живееш с българка под един покрив? Доколкото си спомням, нямаше дори топки, за да си го признаеш :)
87
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз от туй ВМРО все се върти към писменоста с историята се извърта,която е следната и ясна,че българската държава е въвела за своя народ като организирала,оторизирала 3 образователни института за книжнина по нов български език за съставене,тълкуване,анализи съответно сред населението,съставяне за който са участвали тя със Св.СВ. Кирил и Методий,просветителите литератори от български школи взели участие в граматически-литературни направления за изучаване,въвеждане,разпространение на писменоста.
86
11
 
3
 
! Отговори
Така е преди 1 година
Ние сме независими и чакаме Путин да ни разреши да пуснем Македония в ЕС. Всеки път имаме нови искания, като се опираме на нашите опорки,които са явно провокативни към Македония. За съжаление с всеки изминат ден,ставаме все по изолирани в ЕС. Скоро ще ни изхвърлят от там,но важното да слушаме Путин. Когато Путин умре изведнъж ще разреши проблемът,ако дотогава не са ни разрешили нас. България отново,за четвърти път и пак заради Македония отива към национална катастрофа.