Османи: РСМ и Албания да започнат преговори без забавяне

Външният министър настоява за ясни решения
10 юни 2022 18:48, Росен Стойчев
52
Османи: РСМ и Албания да започнат преговори без забавяне
Снимка: БГНЕС/EPA

Северна Македония и Албания трябва да започнат преговори за присъединяване в ЕС без повече забавяния.

Още по темата
Това обяви македонският външен министър Буяр Османи, цитиран от Нова Македония.

Днес Османи говори от Солун. Там се провежда среща на страните от Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.

Според него няма по-важно решение, което да задвижи европейските реформи в балканските държави, от стартиране на преговорите. На срещата се търси регионално сътрудничество.

Македонският първи дипломат подкрепи всички групи, които работят за общ регионален пазар. Подобни сдружения трябва да се третират с внимание и участие от правителствата.

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис подкрепи европейската интеграция на страните от региона. Според него това е важно за всички в ЕС.

Северна Македония продължава преговорите с България за намирането на споразумение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
аман бе преди 1 година
До Информация Ти поредния едеот ли си?
23
0
 
6
 
! Отговори
ИСЛЯМВИЗАНТИЯ:29 май преди 1 година
БАЯ ЗИД непревземаем за циркажията Баязид Първи та обречения на сигурно превземане Християнски Град бил превзет векове по късно с ТОПОВЕ производство ХРИСТИЯНСКО .........Превземайки града турския Султан издал първата си истанбулска заповед да се прегледад и разпознаят труповете на всички Християнски защитници и да се открие трупа на най велия Първи османотурски герой Константин Драгаш а после издал заповед всички мюсюлмани вършещи вандалства над Християнски предмети да се избиват
22
0
 
21
 
! Отговори
Karabas преди 1 година
Албания призна българското малцинство за едно денонощие. А Македония от години се прави на ударена. Трябва Албания да продължи напред не трябва да са свързани.
21
0
 
17
 
! Отговори
Както върви преди 1 година
ЕС ЩЕ ИЗГУБИ ГЕОСТРАТИГИЧЕСКА БГ , НО ЩЕ СПЕЧЕЛИ УКРАЙНА/ КАКВОТО ОСТАНЕ ОТ НЕЯ/ И СМК. ВЧЕРА КОМИСАРЯТ НА ЕК СЕ СЪРЖА КАТО ЧОЧАРКА. НИ НАЛЯВО, НИ НАДЯСНО... ХА...В ЛА..НОТО ПРЯСНО! ПОТРЕСАВАЩО ДВУЛИЧИЕ НА ЕК!!!
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5-ko она кренала нога - В бг е същата поговорка само че крен означава и кран за дигане.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5-ko Нали знаеш божите заповеди. Не кради. Не лъжесвидетелствувай против ближния си. Не пожелавай нищо, което е на ближния ти. Почитай баща си и майка си.дека са българи.
18
0
 
7
 
! Отговори
Ще преди 1 година
Точно на Куково лято!
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо въобще се водят тези преговори с псевдодържавата РСМ която няма намерение да узпълни нищо от договора с България?!Просто да им се каже че докато не изпълнят точките в договора няма смисъл да говорим каквото и да е.И пълно игнориране, ние нямаме зор да влизаме където и да е те имат зор. Не знам въобще защо това е въпрос в България. Когато са готови да се обадят.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как пък един не натисна БЮРМ бе?
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко зависи от БЮРМ. На тоя да му напомням ли за националния им герой Ламбе българомразеца?
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може да 5 години да не си изпълнил едно условие и да искаш да те пуснат в ЕС и после си щял да ги изпълниш хахаха не сме толкова глупави.
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Османи има родина Албания и какво прави в СМ.
12
0
 
29
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Споразумение има отдавна подписано, още от 2017г.,само където трябва някой да го спазва! За хора, които не зачитат договорите които са подписали, място в ЕС ...няма! Ако им харесва Кики да си го вземат! Ще им го харижем в комплект с Кокорчо и Лена!
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема проблем Османи, говорете си не ни пречите:)
10
1
 
1
 
! Отговори
Информация преди 1 година
Тимур Жеязото туркофоба разгромил Баязид Първи се оказа че разгромил и тогаващните руснаци и украинци но от СССР го криели............всички албанци са бивши ГЪРЦИ създадени по изкуствен начин от Баязид ВТОРИ които създава и нещо като концлагер за промиване на мозъците на епирските гърци в албанско самосъзнание в Царевград Търнов наречен Арбанаси посветен на кошмара на епирския деспот Теодор Комнин нашия Цар Иван Асен ВТОРИ....Тактика Разделяй българи и гърци и ги владей
9
0
 
6
 
! Отговори
ПРОФЕСОР Х преди 1 година
Албания и Западна Албания ли?
8
0
 
17
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Албания няма проблем да започне. Не разбирам напъните на ес да приемат страни на кило, при положение , че микидонците с явното си насилие носят проблеми със себе си. Първо да се научат на елементарно уважение.И в Бг има паметници от миналото, и то турски, но не сме ги разрушили и подпалили. Нищо европейско няма в маКиндония
7
3
 
11
 
! Отговори
Буяр Османи преди 1 година
Незабавно да започнат преговори за присъединяване на Северна Макединия към Албания! Само така ще избегнем ветото наложено от България!
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Албания да,макетата НЕ,докато не паднат на колене и не поискат прошка за всички глупости които натвориха,никакво вдигане на ветото!
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е мръсен гръкът да ни натиска и той сега! Те бавиха Македония 20г., че и блокада правиха, а ние не ги натискахме! Тая година май няма да ходя на гръцко море- просто се държат неприятелски!