Германия иска РСМ в ЕС, канцлерът лично ангажиран с въпроса

Западните Балкани са от стратегическо значение за Берлин
165
Германия иска РСМ в ЕС,  канцлерът лично ангажиран с въпроса
Снимка: БГНЕС

Германия се отнася сериозно към европейската интеграция на страните от Западните Балкани и това с особена сила се отнася до Северна Македония. През 2003 година в Солун ЕС даде обещание на Западните Балкани и трябва да изпълним обещанието си, особено по отношение на Република Северна Македония, която изпълни всички предпоставки за започване на преговорите за присъединяване към ЕС. Западните Балкани са от стратегическо значение за Германия и аз съм ангажиран с присъединяването им към Европейския съюз, каза германският канцлер Олаф Шолц на съвместна пресконференция с премиера Димитър Ковачевски по време на посещението му в Скопие.

Шолц подчерта задоволството си от политическата сила (СДСМ), която е направила възможно постигане на споразумение с Гърция. „За това и останалата част от задачата трябва да бъде успешно изпълнена и това е нещо, за което гражданите на Северна Македония и правителството работиха усилено. Трябва да положим всички усилия страната да започне преговори за присъединяване към ЕС и аз ще се застъпя за това. Насърчавам Северна Македония да продължи да върви по пътя на реформите.”, каза той.

„Подкрепата, която получаваме от Федерална република Германия, е силна и недвусмислена. Тази подкрепа ни насърчава в стремежите да изградим проспериращо общество, основано на европейските ценности, като равноправен партньор на Федерална република Германия и други държави-членки на ЕС, каза премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски на съвместната пресконференция допълвайки, че посещението на Шолц в навечерието на срещата на върха на ЕС е силен знак за подкрепа за изпълнените критерии от страна на Северна Македония.

"Общите цели са страната ни да бъде член на ЕС", каза Ковачевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: ГерманияРМСШулц
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
16
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 1 година
От стратегическо значение е безпрепядственият приток на дрога, човешки органи и ислямисти от шиптърската мафия към Западна Европа.
78
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който е ветото да остане +, който е ветото да отпадне -
77
1
 
18
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Германия да плати на България за доставките през Втората световна война и тогава да имат очи да ни натискат за нещо което е в разрез с нормите на ЕС.
76
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добра идея. Казваме, че Македония влиза в ЕС само когато Германия, Франция и Нидерландия се съгласят и Турция да влезе в ЕС. Защо силната натовска държава Турция да е по-нисша от мижавата Македония? А и Турция го раздава дипломат, гарант за мирна Балканите, а и в света, Македония е точно обратното. Така, че първо ЕС да гласува за Турция в ЕС, посла ние ще свалим ветото.
75
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Прекален светец и Богу не е драг" казваше баба ми. Германците все чувстват някаква гузност заради загубата във ВСВ и изплащат милиарди на евреи, гърци, сърби и др.изнудвачи. Победени, да ги... Затова сега се чувстват задължени да угаждат на бившите югорепублики и гърчулята. Натискат нас, верните им съюзници, заради сърбежи и разни франсета. Не трябва!
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 80 Анонимен Сега Македония не отговаря на никакви изисквания, но ни натискат. Защо? Защо страна членка е притискана заради страна нечлен? Защо може да ходатайстват за нечлен, който не отговаря на никакви условия, а не ходатайстват за Шенген за страна член . . . . . . . . Опитвам се да ти помогна. Първо, си прав! Второ ретроспектирай политиците от последните и мисля, че отговора ще намериш сам!
73
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много готино се получава - имаме право на вето, но когато го използваме ни казват че ние хубаво имаме право на вето, но по-добре да не налагаме вето, щото не им харесва. Е, тогава? Какъв е смисълът да имаме право на вето?!? И излиза, че вместо ЕС да защитава нашата позиция като съюзник, по-скоро ни третират като враг. Е, мерси за такъв съюз! Дето са рекли: с такива съюзници - няма нужда от врагове!
72
1
 
16
 
! Отговори
А пък преди 1 година
До 5-ko Ние искаме Турция в ЕС! Гъците съгласни ли са?
71
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямат никакво право да ни натискат. Ако трябва да падат правителства за да не се гласува сваляне на ветото, значи ще падат. България и нейната история са ни по-важни и мили от мнението на политици, които днес са тук, утре падат. Македония е болка. Македония е част от кръвта ни. За Македония са умирали български революционери. Наистина ли някой си мисли, че ще предадем предците си? Ако ще 1000 парашутисти да спуснат във властта, късаме им парашутите и със шут ще ги пращаме в ЕС и зад океана.
70
2
 
13
 
! Отговори
Да го ... преди 1 година
А, защо нас българите трябва да ни интересува какви са интересите на Германия ? Нас ни интересуват нашите български интереси така, че германския канцлер да върви на ....та си. Като толкова ги иска да ги вземат, но ние да излезем от този ЕС, че нищо добро не видяхме от него. Унищожиха ни цялата държава и ни направиха просто едни консуматори на техните ***, че и на по-високи цени отколкото са при тях и с най-ниските заплати. Това получихме от ЕС. Не мерси. Да излизаме от него.
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5-ko Може към 2133 г.
68
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли кой да им каже на тия, че само наливат масло в огъня. Щом толкова иска, без условия, пишем че германците са нацисти и татари. Излиза и го признава официално и пускаме макетата.
67
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германия не знае ли че някога се съюзихме с Хитлер точно заради Македония? Германия няма право да иска нищо от нас. Народа не вярва на ЕС, защото от години отговаряме за Шенген, но не ни приемат. Сега Македония не отговаря на никакви изисквания, но ни натискат. Защо? Защо страна членка е притискана заради страна нечлен? Защо може да ходатайстват за нечлен, който не отговаря на никакви условия, а не ходатайстват за Шенген за страна член, която трябваше вече да е в Шенген? Двойни стандарти отново?
66
1
 
19
 
! Отговори
РЕФЕРЕНДУМ преди 1 година
КОЛКО ли хора в България ЩЕ ГЛАСУВАТ за приемането на Македония в ЕС при един РЕФЕНДУМ?
65
2
 
16
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
И ние си искахме малките блокове на АЕЦ и армията, която ни накарахте да съсипем. Така че сега ние искаме ония около Вардар да спрат да тероризират българите там. Дали престанат с политиката на омраза към България иначе вето до дупка. Ако искат ЕС да изпълнвват. Ние не бързаме.
64
2
 
16
 
! Отговори
Киро простото е преди 1 година
Най големия подлизурко в българската политика и то на такова държавно ниво. А Олаф Щолц е един анонимник поставен от еврейския капитал завладял Германия и работещ против Европа. ЕС е превърнат в новата болшевишка ***. А Еврото е само средство за ограбване на населението и източване на Държавните банки. КОЙ е новият г- Вартбург, новият г-н Щиф.
63
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен////// Вероятно наричаш Бойко Борисов ***??? Не знам ти колко си умен и образован, но видно е, че няма по-некадърен ***, по-неграмотен и по-олигофреничен тип от Простото кире... Пред него Б. Борисов е корифей. Ако наричаш Борисов ***, как наричаш простото кире?????
62
1
 
27
 
! Отговори
ЗАГЛАВИЕТО ГОВОРИ преди 1 година
Заглавието казва всичко - "ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ СА ОТ СТРАТЕГИЧЕСКО ЗНАЧЕНИЕ ЗА БЕРЛИН". Забележете, за Берлин, нас никой не ни пита. "ГЕРМАНИЯ ИСКА РМС в ЕС" - тоест това е в интерс на Германия, не в наш интерес (нас нак никой не ни пита). "КАНЦЛЕРЪР ЛИЧНО АНГАЖИРАН С ВЪПРОСА" (нас нак никой не ни пита).
61
2
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
какъв е интереса пък на германия македония да влезе в ес това не го уточнихтекакъв е този зор не може ли балканите да си останат зона на мира и добросъседтсвототакива организации като нато и ес не ни трябват те генерират много пари и многонапрежение ес сега виждате как раздава безконтролно нашите пари на украинааз искам финансов одит на украина
60
0
 
31
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Като ги искат в ЕС, да ходят да им набиват чивиите, заради неспазване на договор! И България иска да пусне пак блоковете на Козлодуй , но вие не давате! Казахте ли, за да влезе България в ЕС ,трябва да спре енергоблокове? Значи, ние влизахме с условие, а други да влизат безусловно? Не трябваше ли кандидат членките да нямат противоречия със съседните страни членки?