Рама: Реакцията в РСМ на "бъдеща Западна България" е трагикомична

Той се бил подиграл на грозната блокада на РСМ от България
Обновена: 13 юни 2022 18:27 | 13 юни 2022 18:00, Елка Василева
47
Рама: Реакцията в РСМ на "бъдеща Западна България" е трагикомична
Кадър: YouTube

Албанският премиер Еди Рама определи като "трагикомична истерия" реакциите след шегата му с македонския министър-председател Димитър Ковачевски, когото през смях обяви за "премиер на бъдещата Западна България" пред германския канцлер Олаф Шолц.

Още по темата
Рама обясни, че шегата му „иронизира безсмисленото вето на България за започване на преговори за Северна Македония", след като преди години тази страна бе блокирана и от Гърция, което наложи смяната на името й, съобщава албанската ТВ КЛАН.

Телевизията припомня за реакциите в Република Северна Македония след случката, които стигнаха дори дотам, че опозицията не се поколеба да поиска оставката на премиера Ковачевски с мотив, че смехът му и липсата на извинение от албанския премиер за тази шега в присъствието на германския канцлер и гръцкия министър-председател представлява „одобрение за продажбата на национална идентичност“.

Албанският министър-председател коментира в Туитър реакциите в Скопие като "трагикомична истерия сред пушек от кюфтета" и обясни кого е искал да засегне с шегата си: "Не е ясно да се смееш или да плачеш заради истерията на някои среди в Скопие към премиера Ковачевски след публикуването на видеото от ръкостискането с канцлера Шолц в Солун, където се подиграх на грозната блокада на Северна Македония от страна на България", написа в Туитър Еди Рама.

Рама не за първи път иронизира блокадата на България по отношение на започването на преговори на ЕС със Северна Македония, отбелязва ТВ Клан.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еди - Орела! Надявам се, си разбрал, що за хора живеят в р. Северна Македония.
38
1
 
9
 
! Отговори
Дякона преди 1 година
Сама по себе си РСМ е сарказъм :D
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истеричните реакции в РСМ и неразбирането на шегите е само още едно доказателство че македонците не са готови за ЕС....те се обиждат от всичко свързано с България, дори това да е казано за македонска защита, защото 70 години това общество е облъчвано от сърбоманите в Македония в умраза към българите!!!
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
39 предлагам да пробваме чувството на хумор на западните ти кумири. Какво ще кажеш да се пошегуваме със Шолц че е канцлер на западната руска република Германия? Или Макрон да го наречем управител на Франция, част от великата Английска империя? Дали ще проявят чувство за хумор? А народите им какво ли интелектуално ниво и чувство на хумор ще покажат? Да пробваме, а! Много ми е интересно!
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А как се смее Шолц на снимката.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макетата са нищо за нас, можем и без тех, даже ще ги забравим, ама те могат ли без нас ? Албанеца им външен министър тънко им се подигра на макетата, че спомена за западна България, те сърбетата надигнаха неистов вой.......хахахахахаха :)))
33
2
 
1
 
! Отговори
Над и под нещата преди 1 година
До 17 АнонименДо голяма степен сте прав - за интелекта ни, смешната ни политика, за липса на хумор и изразени комплекси, открояващи се във всеки щрих на битието ни. Но ще си позволя да направя леко разграничение по конкретната тема тук - едно е да устояваш родовата принадлежност и история, друго е да я развяваш като бяла кърпичка от баира, трето и четвърто е да я иронизираш и превръщаш в разменна монета. Политическата етика и морал винаги са били и ще бъдат химера.
32
4
 
5
 
! Отговори
мда преди 1 година
Да беше казал, че България ще е Североизточна Македония нямаше да предизвика чак толкова рев и сополи у нас ... ние сме европейци а не нацисти каквито са дефакто македонците.
31
1
 
12
 
! Отговори
Ясен преди 1 година
Нямаме финансов интерес да пуснем нови членове. Така ще се превърнем в донори на тези, които ни мразят. Заплахите че ЕС ще ни спре финансирането ако не пуснем РСМ са безпочвени - те ще ни дадат още 20 милиарда. Нека РСМ ни мрази и краде царете. Докато се сетят как да се държат нормално ние ще сме усвоили парите, предназначени за тях, ако бяха членове. Понякога лъжите излизат СКЪПИЧКО.
30
1
 
8
 
! Отговори
Ясен преди 1 година
Нямам спомени като кандидатствахме за ЕС и НАТО да хвърляме *** шеги наляво, надясно. Или да даваме ултиматуми и условия на страните членки да ни приемат. Същото правим и за Шенген, въпреки че искаме да влезем от доста време. Просто приемаме условията и чакаме с достойнство. Тези новите кандидатки големи шегаджии са. Да видим дали ще се смеят и Юли месец.
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рама, ела да те черпим брат.
28
0
 
13
 
! Отговори
Я по-добре вън преди 1 година
"Западните Балкани" нещо се взимат много на сериозно. Нагли до безобразие с амбиции за Велика не-знам-си-каква всикчи, а иначе мизерни мафиоти, които дават иценки?! България е по-голяма от РСМ и Албания взети заедни, не само по територия и население, а и по икономика и най-странното - напредък и демокрация! Хора, нямате идея там какво е! Тукашното ще ви се стори ЗАПАД! За какво са ни такива? Вън, докато пораснат и разберат, че са КАНДИДАТ, а не ЧЛЕН, и не на СЪВЕТСКИЯ, а на ЕВРОПЕЙСКИЯ съюз!
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рама точно си го казва как е. :))) Албанците много добре знаят "историята" на тази измислена държава и народ. :)))
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-смешното в ситуацията е, че трябваше да се кланят на рубладжията Щолц за да влязат в ЕС
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Албания без проблем ще ги пуснем в ЕС, ама тез макета им спъват работата, тоест ние ги спъваме :))) Да ги отделят албанците отделно от пакета с макетата, тогава нема проблем, ама те са вързани за тех :))) Иначе евала на Рама, каза им го на макетата........хахахахаха :)))
24
1
 
9
 
! Отговори
Комик преди 1 година
Ние с Албания проблемите сме си ги решили. ВСЪЩНОСТ албанците в РСМ дълго време твърдяха, че им потъпкват правата там. Т.е. или ни разбират и се държат безумно, или са лъгали и войната е била излишна. А да си страна-КАНДИДАТ и да поучаваш съюза, към който ТИ искаш да се присъединиш, да се правиш на отворен...не знам колко е умно. РСМ да не обиди, обяснява как България е искал да уязви! Те могат просто да се отделят от пакета с РСМ, но ако искат и те проблеми, добре! ВЪН И АЛБАНИЯ, комико!
23
1
 
11
 
! Отговори
Bogito преди 1 година
*** той Рама е прав. Явно македонците изригнаха, щото Рама каза истината публично :)
22
1
 
14
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Едu лu сu Рама лu сu, обаче явно малко тu е RAM-a, щом решu така да uзебаваш уж с Българuя... :)))))
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
22 е абсолютно прав, още повече, че това поведение на Еди Рама не е за първи път.Посланикът освен, че трябваше да бъде извикан, Албания трябваше да получи протестна нота. В случи даже щяхме да защитим и РСМ.
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво да го правиш албанеца ... албански реотан, докато загрее какво е казал