Никола Димитров отхвърли френското предложение

Мнението му е, че то не дава гаранции на македонската държава
20 юни 2022 17:07, Росен Стойчев
34
Никола Димитров отхвърли френското предложение
Снимка: БГНЕС/EPA

Френското предложение не ни води към членство в ЕС, обяви бившият външен министър на Северна Македония  Никола Димитров, съобщи Сител.

Френското предложение беше представено през миналата седмица.

Още по темата
То трябва да разреши противоречията между България и Северна Македония.

"Очаквам да разберем, дали искаме да започнем преговорите или да ги завършим. Това ни отвежда към една тясна пътека с много условия, което създава прецеденти за кандидати след нас", обяви Димитров.

Той смята, че неговата страна твърде лесно е направила отстъпка и обяви, че за това отговорност носи македонското правителство.

Димитров настоява, че българите могат да бъдат включени в македонската конституция, само ако българската държава признае македонския език.

Дипломатът настоява, че международната ситуация изисква успех в преговорите. Припомня, че идеите на Германия и Португалия са били много различни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Македония няма и не трябва да позволяваме да се говори за "българско малцинство". В Македония има българи със съхранена историческа памет и българско самосъзнание, както и такива с внушен измислен "идентитет". Признавайки, че в Македония съществува българско малцинство е в пряко противоречие и предателство спрямо българската история. Македонският "език" е изкуствено отделен от българския и развиван като такъв преди стотина години и за това има достатъчно исторически свидетелства.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да го признаем езика им щом не са питали как да го нагодят спрямо нашия въпреки,че трите школи от времето на СВ.СВ. Кирил и Методий с писменоста която създали за нашите народи,които са имали почти еднакви,подобни,сродни говори по тълкувания разбираеми за тях създаващи логика в мислите и езика,като всеобщ и учениците им от тези школи доотработили някои различия не тъй далечни за разбирания м/у ползващи го са уеднаквили за разпространение в църквите и държавата българска с царете Борис,Симеон.
27
1
 
3
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
КОГАТО ПРИЗНАЯТ АВСТРИЙСКИЯ ЕЗИК - ТОГАВА ЩЕ ПРИЗНАЕМ И МАКЕДОНСКИЯ!!! САМИЯТ ФАКТ, ЧЕ СЕ РАЗБИРАМЕ БЕЗ ПРЕВОДАЧ - ГОВОРИ ЗА ЕДИН ЕЗИК И СЪОТВЕТНО МАКЕДОНСКИ ДИАЛЕКТ. В БГ ИМА ДИАЛЕКТИ, КОИТО ТРУДНО СЕ РАЗБИРАТ ЗА РАЗЛИКА ОТ МАКЕ ДИАЛЕКТА.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скопяните ясно показват с действия и антибългарски настроения,че не желаят да кандидатстват за ЕС.Албания да се отдели и сама да канидатства.Защо трябва да са в пакет???
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До в заблуда сиМакедония кандидатства за ЕС, не за СССР, за разлика от тебе
24
0
 
14
 
! Отговори
F преди 1 година
А специално този бутик баща му е българин учен с ясно декларирано българско самосъзнание. Което какво иска да ни каже. Че българите пак сами сме си виновни. Та ние собствената си челяд не можем да възпитаме в обич към татковината. Тръгнали сме на чужди богове и държави да се кланяме.
23
2
 
9
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
Това френско предложение е като вечният двигател.Всеки е чувал за него,но никой не го е виждал.Сигурно е страшно изгодно,щом не искат да ни го покажат.
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакайте сега, след като френското предложение е зле за северна македония, защо слави реве за това френско предложение че е предателство от наша страна?
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой го е питал? ЕС дава гаранции на България, понеже България е член на ЕС. РСМ даже не е страна-кандидат. Да си знаят мястото.
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 19Оттук насетне не ме интересуват ни ЕС, ни нашите "приятели" кравари.)))))))Що бе, твоят идол Путин, е на ое по антибългарски мнение за РСМ от,, краварите"?Да ти припомня ли, че според Путин, дедите мъкедонци на Мицкоски и Димитров са измислили азбуката.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 17Македония не са съгласни.В такъв случай ние в България няма смисъл да се джафкаме по между си)))))))Даже няма смисъл от ветото, защо аз съм абсолютно сигурен, че мъкедоните ще се влачат по преговори по подобие на Черна гора и Сърбия. Вече 11 години са в преговори, а краят им не се задава.
18
7
 
2
 
! Отговори
До тук беше преди 1 година
След изявата на Мицковски и Димитров всичко е ясно и на слепите, и на глухите. Оттук насетне не ме интересуват ни ЕС, ни нашите "приятели" кравари.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този беше нещо по тяхната евроитеграция, кибичеше у Брюксел, по едно време. Супер нагъл, с огромно самочувствие, още на 32 годишен е бил назначен за посланик в САЩ.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония не са съгласни.В такъв случай ние в България няма смисъл да се джафкаме по между си повече на тази тема.Вето и това е.
15
6
 
19
 
! Отговори
F преди 1 година
В момента всички партии освен възраждане искат да махнем ветото просто защото както винаги ЕС ни изнудва с парите я от фондове, а в този момент от плана за възстановяване. Ясно е че пари ще ни отпуснат само ако има махане на ветото. Само че аз от тези фондове и планове нищо не виждам а потъват обратно в нечии джобове. Така че история не предаваме.
14
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макетата не познават славната българска история. Те познават само сръбските лъжи. 45 години западно влияние в Югославия ги направи еничари. Запада ги подкрепяше 45 години срещу Съветския съюз и срещу нас.
13
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво, макетата имат повече топки да отхвърлят предложението отколкото нашите Кирчовци....
12
9
 
2
 
! Отговори
в заблуда си преди 1 година
До АнонименКво дете на демокрацията си с тоя дедо и баща тъмно червени ***? А България и Македония ще са отново заедно в новия СССР.
11
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да съм дете на демокрацията, либерал, демократ, про-американски настроен и всичко, НО съм против да правим каквито и да е отстъпки на хора,които 30 години се гавриха с България. Забравихме ли? Единственият начин да ги приемат в ЕС е ние да излезем от него. И това си е опция.
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Северномакедонски език от Титова Югославия те трябва да признаят.