ВМРО: ЕС измами НС с признанието, че приема македонския език и идентичност

Брюксел предреши преговорите за членството на РСМ в ЕС
15 юли 2022 18:00, Елка Василева
60
ВМРО: ЕС измами НС с признанието, че приема македонския език и идентичност
Снимка: архив, БГНЕС

ЕС измами българските политически търгаши от 47-ото НС с признанието, че приема македонския език и идентичност. Защо мълчите Борисов, Петков, Василев, Карадайъ, Бойкикев-Иванов? Вие продадохте България! Скандално е!"

Това се казва в позиция на ВМРО.

Още по темата
Реакцията идва в отговор на вчерашно изказване на председателя на ЕК Урсула Фон дер Лайен пред парламента в Скопие. От най-високата позиция в ЕС тя призна македонския език и идентичност на фона на многохилядни протести срещу документа, който ги валидира, а именно т.нар. френско предложение.

"Този акт, погледнато реално, сам по себе си е поредното евроатлантическо извращение на брюкселските измамници. С това си действие брюкселските бюрократи предрешиха хода на бъдещите преговори за членството на РС Македония в ЕС, като изваждат от рамката две изключително важни условия, а именно ‐ да се признае общата ни история до 1944 г. и да не бъде легализиран един измислен от коминтерновските сатрапи език, който реално е диалект на българския. Нали уж според Борисов, Петков, Василев, Карадайъ, Бойкикев‐Иванов и компания национални предатели френското предложение гарантираше именно това, както и защита правата на македонските българи?“, се казва в позицията на ВМРО.

"Нали "батковците" от Европа щяха да са гарант за защита на българския национален интерес? Къде е сега държавната реакция, която да потърси отговори от Брюксел защо едностранно изменят Решение на българския парламент и къде са равните права на страните членки?

Защо се търси интересът само и единствено на една държава и то държава, която сама дори не иска да бъде част от „Европската уния“, видно от реакцията на хората там, които ясно казват на политичарите, че не го щат този ЕС. Те си искат дивия македонизъм и българския пасош, за да се възползват от облагите на Общността, без да спазват правилата и директивите ѝ обаче. Харесва им албанското нашествие и мюсюлманска асимилация, които докато се бият в гърците, че са горди наследници на Александър Македонски, тихичко ги претопяват от години. Достатъчно е да се огледате, докато пътувате от Скопие до Охрид и да преброите албанските знамена на къщите. Или просто да се разходите до Струмица, където почти не се чува „македонски език“ вече“, посочват от ВМРО.

"Ние от ВМРО искаме точен и ясен отговор от всички онези родоотстъпници, които гласуваха падане на т.нар. вето за еврочленството на РС Македония в българския парламент. Какво ще направите сега, за да защитите собствените си гласове, с които позволихте тази гавра с България от страна на ЕС? Или това беше цената Брюксел да каже, че снимките с кюлчетата са фалшификат и да пуснат някое и друго дългоочаквано от Петков и Василев милионче, което Лорер умело да „завърти“. Или, както вече го казахме, това е цената на новия политически проект ПП-ГЕРБ, чрез който „батковците“ от Европа и САЩ, да поемат на ръчно управление България?", се казва в позицията.

"Тези хора продадоха България, както и ние предупреждаваме от няколко месеца. Или поне каквото е останало от нея, съдейки от пълната липса на обществена реакция", заключават от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та Македонски език и идентичност е призната от 1945 година и ние я признаваме,защо манипулираш?България първа признава Македония.Това автоматично означава,че признава Макеоснци ,език и идентичност.Няма да чакат теб ти да кажеш ,кой какъв е.Не се прави на мъж като не си.
27
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаете ли какво отговори един фен от Черна Гора(Сутйеска) на наша журналистка,когато се опита да му зададе въпрос?Каза и Марш Бугарска п.....Това не е случайно.В бившите Югославски държави,Македония е приета като тяхна братска държава и нашето отношение не се приема добре.Става въпрос за над 24 милиона население.Не само Македонцоте ни мразят,Сърби,Хървати,Словенци,Черногорци,Косовари,Босненци.За Гърците и Турците си знаем.Не се оравете на силни и не се вързвайте на ВМРО,ще направят конфликт.
26
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В този момент в Македония няма нито един Македонец,които да не мрази България.Даже и тези които подписват споразумението.Сега разбирам защо избивали върховистите.Ако са били като Джамбаски и Каракачанов логично е било да ги очистят.В момента отношенията с Македония са под нулата.Ако мислите да стигнете влошаване на нещата продължавайте и ще стигнете до желания резултат,конфликт.ВМРО ще ни вкара в конфликт.
25
2
 
19
 
! Отговори
Стамболов преди 1 година
Дилемата на много от гражданите на РСМ не е толкова в тяхното познание, колкото в тяхното вътрешно желание.Защото в епохата на Интернет не е изобщо проблем те да научат, че днешната им територия до 1992 г. не е била самостоятелна държава с независими владетели, а дял от други държави -от Римската империя,от Източноримската империя,от Първото и Второто Българско царство,от Сръбското царство, от Османската империя, от Югославската държава.Не е никакъв проблем да научат от световните източници, че тяхната Християнска славяноезична писмена етнокултура е формирана като неразделна част
24
1
 
19
 
! Отговори
До 24 преди 1 година
Макетата много умело манипулират завеяните американци.Ходиха няколко пъти в САЩ за да си осребрят членството в НАТО и да им съдействат за членството в ЕС.Представейки нагло и фалшивата си история
23
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма Македонец ,който да не мрази България в този момент.Ако продължавате това ще си остане за винаги.Българските политици окончателно отказаха Македонците от България.Всяко едно насилствено действие стига до противодействие.И не си мислете ,че Македония е сама и незащитена и че може да се подигравате с нея.Много се лъжете.Цяла бивша Югославия е на тяхна страна.Защо според яас феновете на Сутйеска се държаха ппмтози начин и Радев отиде на следващия ден там да се обяснява.
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е,ЕС повярва на фалшикатите да ги вкара зорлем в ЕС и двулично пренебрегна решение на НС на държава член.Това е нечувано и унизително.Имахме единственото условие да получим гаранции,защото 5 г.на тъмно тупаха топката и ни разиграваха.Но да повярваш на сърбомански електорат с екстремист политическо лице в комбина на митинга със сръбски местни националистически партии,виждайки реално терорист застинал в 1945 г. бълващ опорки с омраза.Е моля!
21
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължавайте в същия дух и ще ни въртнат кранчето с газ.Засега сме сигурни с газ до края на Юли.Няам Руски газ,няма да има и Азерски и Американски.С това приклчва неонацизма.
20
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С това нищо добро не постигате.Македония си смени името на Северна Македония,но за никой обаче Македонец тя не е Северна.Вие насила може да ги накарате да наричат езика им Български,но за тях ше бъде Македонски.Ако продължавате в същия дух,ще вкарате България в тотален фалит.Сега не може да вземем 2 милярда Евро,утре и останалите.Да не говорим,че САЩ може да ни спре газа и сме до там.Азерския газ и танкерите газ са на САЩ.Не се правете на мъже.Ще видите един хубав фалит.Бедняци
19
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие от ВМРО какво искате?Омраза,конфликт,изолация.....Омразата я получихте.Може и конфликт да получите и след това и световна изолация.Знаете ли ,че заради хора като Вас в САЩ ни сравняват с Русия? САЩ ще защити Македония,какво си мислите.ВМРО са най-вредната анти -Българака партия.Не ни въвеждайте във война.
18
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей за това Киро и компания вече са с огромен печат национални предатели. Казахме го, но ни нарекоха какво ли не. Е, сега като дойде втори дубъл на проблема ще разберете г-н крива усмивка как продаде майчица България. Ако не знаете за какво говоря, само гледайте как ще искат да признаем македонско малцинство около Банско, само защото говорят на диалект. Тепърва започва помияга. За което благодарим на Кире.
17
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тез можем да им шибнем пак вето след 10 години като се ратифицира членството, повече ще боли
16
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой го интересува езика? Никой! Този ЕС се разпада. Няма и да ги приемат. Нищо няма да им дадат, а ще вземат каквото има. Само ни заблуждава и леко по леко ни закриват като народ.
15
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крал Борисов - Вие добре ли сте с главата? Ако беше крал нямаше да има както сега инфлация. По време на Борисов имаше ДЕФЛАЦИЯ!
14
3
 
8
 
! Отговори
Пипи преди 1 година
ИТН ви казаха ,ама не те искали пари... Бла Бла прости американски къколди да горите в ада и с парите дето взимате свещи да си купувате .
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жамбаза от Брюксел ли се кара на нашите?
12
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С вдигането на ветото да бюрманците бибитко получи индулгенция от ес за чекмеджетата и дето 12г. краде. Това е ЕС на гражданите.
11
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каже Митрофанова нещо , вой от всички партии , анализатори , по 1000 души вземат мнение. Каже нещо скандално американския посланик, или чиновник от Брюксел - всичко мълчи . И продалите се , и уж непродалите се - ни глас , ни стон . В РСМ знят как да се борят за интересите си , затова ЕС ще им играе по свирката .
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е ама и тоя яде досега на една маса с тях иначе хората щяха да го последват. Направиха така че патриот да е *** дума
9
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление нито политици имаме , които могат да провеждат самостоятелна политика , ни нищо . Кой се е продал на чуждите посолства , на друг не му достига смелост да си отстоява мнението пред силните на деня , на трети му е все едно . А хората прдпочетоха да бягат навън , отколото да стоят тук и да се мъчат да променят нещо . Нищо няма да се промени .България е обречена на изчезване /асимилиране в идните годиини