Понеделник е големият ден за Северна Македония

Коментари след решението за одобряване на европейските условия
Обновена: 16 юли 2022 20:40 | 16 юли 2022 20:19, Росен Стойчев
60
Понеделник е големият ден за Северна Македония

Македонският парламент одобри на т.нар. "френско предложение" за стартиране на преговори за членство в Европейския съюз. Това се случи на третия ден от началото на обсъждането, което беше белязано с остри реплики, обиди и почти физическа саморазправа.
Още по темата
  Тази вечер правителството в Скопие ще се събере на заседание, съобщи Bulgaria ON AIR.

Приемането на заключенията беше посрещнато от депутатите от управляващата коалиция със ставане на крака и аплодисменти.

"Поздравления и огромни благодарности към народните представители, които днес гласуваха за европейското бъдеще на страната. Няма по-голям патриотизъм от подкрепата за просперитета на страната и решенията, които са от най-висок интерес за държавата и гражданите. Най-накрая македонският език ще отекне навсякъде в Европа. Така се обича държавата - с мъдри и държавнически решения!", коментира министър-председателят на страната Димитър Ковачевски.


"Абсурдното държане на Албания като заложник свърши. Вече няма никакви пречки пред преговорите за членство на Албания в ЕС", констатира и албанският премиер Еди Рама.  

Опозиционните формации ВМРО-ДПМНЕ и "Левица" настояваха за отхвърляне на предложението, което според тях означава пряка "асимилация и българизация на македонския народ.

"Управляващите завършиха предателството, но трябва да знаят, че заедно с народа ще победим в тази борба. Вярвайте, ще победим! Благодаря ти, народе мой! Това не е краят", заяви в отговор лидерът на ВМРО - ДПМНЕ Християн Мицкоски.
 

Председателите на Европейския съвет и Европейската комисия Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен поздравиха Република Северна Македония.

В понеделник се очаква и първата междуправителствена конференция, на която ще се даде началото на предприсъединителните преговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
1
 
! Отговори
Морен сокол преди 1 година
Редовите македоннски граждани тепърва ще усетят кво е това да си в ес.глад и скърцане на зъби.
41
2
 
2
 
! Отговори
Ерес Съюз преди 1 година
Продажници от всички страни, съединявайте се !
40
2
 
12
 
! Отговори
Българофил преди 1 година
Хич не им разбирам езика на тези сърбо- селяни! Не пишат и на български, а на сръбската кирилица и шльокавица.... не ми пука за тях! Само историята да не ни закачат! Или са македонци от 1945г. или българите сме част от създателите на Македония , за това обща история! Точка
39
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Секс имаше ли на Кемпински? Кога ще ги стигнем Кире и Кокорчо..
38
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
24.06.2022 ДЕН НА ПОЗОРА И НАЦИОНАЛНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО НА ГЕРБ-СДС,ПП,ДБ,ДПС !!!
37
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Карадъя за Президент!
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакали 'одобрение' .. да станат и те *** на еврогейскиа съюз хаха
35
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 38Ми и там има продажни мин'дили като теб и баща ти.
34
7
 
13
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Егати и фон дьо тена и фон дер Лена.... Тези Брюкселски зелки спечелиха Мижава Македония, а загубиха България! Човек започва да се чуди откога Путин ги е инсталирал в ЕП и ЕК, че толкова защитават отрочето на Коминтерна т. нар. Република Македония! И се оказа, че първият предател на България от новото време се казва човекът настоявал за признаването на независимостта на една Коминтерновска държава - ЖЕЛЬО ЖЕЛЕВ!
33
7
 
9
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
Да е.. и евроатлантическите *** само центове са им в главата, всеки ром от махалата стана евроатлантически писач. Мразя ви безплатно евроатлантическите ромски и крадливи полит. ***. Центове жалки вървете си в американскоти посолството, вие сте анти Българи.
32
6
 
9
 
! Отговори
Маке преди 1 година
После една година никои нема да се секава на мк-бг спор. Конечно ке има тишина.
31
3
 
19
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Б Р А В О и Сл. Богу. Свършиха се тия Мъке-донски дивотии от двете страни на границата.
30
20
 
8
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
" голям ден" за какво? Не видяхте ли какво правят Макетата? Не ви искат ЕС- то, насила ли ще ги набутатате, това ли е демокрацията? Нас ни набутаха насила и ни говорят вече 30 г. колко е хубаво, да ама не. Демокрация като във Виетнам, Афганистан, Украина и много други ???
29
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Геополитиката на Русия да има омраза на Балканите да може да пламнат когато на Русия и е угодно
28
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия и Сърбия не искаха Македония в ЕС
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 37 ти да не си правил проучване да знаеш ако не искаха защо настояваха да вдигнем ветото
26
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 36Македонзите не искат в кло'аката ес. Никой нормален човек не иска там. Но ЕС иска македонците, за да може да ги тъпче, както тъпче неграмотните про'стаци като теб.
25
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия в Македония хем искат ЕС хем протестират и те не знаят за какво :) ех пропагандата е много силна и там но тая омраза трябва да спре защото с нея сами си вредят Македонци щом искате да живеете в ЕС започнете да се държите по цивилизовано бавен процес но има смисъл и ние го вървим все още дървените тикви трудно го проумяват :)
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе въобще тия не са наред с акъла понеже от двете им страни както се очертава,че са един срещу друг скачат и крякат,че са против българизацията,което ги обединява да са заедно като 2 в 1 да се чуват по силно и надалеко да злословят срещу България и българите което име сме си избрали отдавна още преди те да се нарекат на името на олимпийския деец устройвал празници след завършването на олимпиадите на връх Олимп,а за откриването не,поне с туй бил запомнен той и обкръжението му уж просъществували.
23
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Няма по-голям патриотизъм от подкрепата за просперитета на страната и решенията, които са от най-висок интерес за държавата и гражданите."_____Сега като почнат гей парадите, масовото изселване, дистанционното командване от Брюксел, при липсата на какъвто и да е просперитет, ще видиш един патриотизъм чак свят ще ти се завие.