Понеделник е големият ден за Северна Македония

Коментари след решението за одобряване на европейските условия
Обновена: 16 юли 2022 20:40 | 16 юли 2022 20:19, Росен Стойчев
60
Понеделник е големият ден за Северна Македония

Македонският парламент одобри на т.нар. "френско предложение" за стартиране на преговори за членство в Европейския съюз. Това се случи на третия ден от началото на обсъждането, което беше белязано с остри реплики, обиди и почти физическа саморазправа.
Още по темата
  Тази вечер правителството в Скопие ще се събере на заседание, съобщи Bulgaria ON AIR.

Приемането на заключенията беше посрещнато от депутатите от управляващата коалиция със ставане на крака и аплодисменти.

"Поздравления и огромни благодарности към народните представители, които днес гласуваха за европейското бъдеще на страната. Няма по-голям патриотизъм от подкрепата за просперитета на страната и решенията, които са от най-висок интерес за държавата и гражданите. Най-накрая македонският език ще отекне навсякъде в Европа. Така се обича държавата - с мъдри и държавнически решения!", коментира министър-председателят на страната Димитър Ковачевски.


"Абсурдното държане на Албания като заложник свърши. Вече няма никакви пречки пред преговорите за членство на Албания в ЕС", констатира и албанският премиер Еди Рама.  

Опозиционните формации ВМРО-ДПМНЕ и "Левица" настояваха за отхвърляне на предложението, което според тях означава пряка "асимилация и българизация на македонския народ.

"Управляващите завършиха предателството, но трябва да знаят, че заедно с народа ще победим в тази борба. Вярвайте, ще победим! Благодаря ти, народе мой! Това не е краят", заяви в отговор лидерът на ВМРО - ДПМНЕ Християн Мицкоски.
 

Председателите на Европейския съвет и Европейската комисия Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен поздравиха Република Северна Македония.

В понеделник се очаква и първата междуправителствена конференция, на която ще се даде началото на предприсъединителните преговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гнусна картинка.
21
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане ще ви оправи!!
20
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да припомня, че тиквата подписа договорът и на македонски. И всичките европро'стаци му пляскаха!
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А българските евроатрантици крият редактирания заради македонците текст на договора в касите. Защото евроатлантикът е безроден майкопродавец, също като баща си - неграмотният шлосер и дс доносник.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ще правят? Революция ли?
17
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макетата искат в Европарламента два български езика - един книжовен, а втория диалект.
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПроСоТо 14 -- Всичко е облечено в толкова сложни формулировки , че не знам колко човека от двете страни са разбрали ,за какво иде реч. На нас ни дадоха едно предложение , на РСМ - друго , отговарящо на техните претенции. Българите да бъдат вписани тяхната конституция - това ни остана. Та в понеделник започват да се бистрят нещата , ама това не са същинските преговори за членството им в ЕС. Първо трябва да променят конституцията си . Освен , ако не ни принудят да се откажем и от това условие
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А нашият "голям ден" кога е ?
14
8
 
2
 
! Отговори
Лили путин преди 1 година
"мЪкедонците избраха пътя на фашизма!"
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе сега ЕС дали ще им удържи ония милиарди дето им даваха пл време на комунизма да ядат Нутела и носят Адидас? Западът не обича да го баламосват балкански тарикати! Даваха им навремето та да ги теглят от комунизма, ама сега надали резултата им харесва!
12
9
 
10
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Поклон пред партиите предали бьлгария - пп ,герб, дпс ,дб
11
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До аа1830 Георги Димитров е спасил България без НАТО и ЕС и трябва мавзолей. А тия евроатлантинчи предатели и техните слуги от ВМРО сега и без заплаха за България веднаха клекнаха на САШ. Джанбаза ги пусна и в НАТО а после вика що така.
10
9
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
нещо не разбрах:..-Щом започват преговорите за присъединяване това означава ли,че нашето "Вето" е отпаднало,или..ПРЕНЕБРЕГНАТО?...Що за "МАНДЖА С ГРОЗДЕ" варят еврочиновниците с тая РСМ?...Иначе:..Голям,ПРЕГОЛЯМ,ЧУТОВЕН,НЕЧУВАН "успех" за "Евроатлантическите ценности" ще бъде прикоткването на ДВУМИЛИОННАТА "държава" РСМ към "Общността"!...Представяте ли си от какъв интерес,жизнено важен за ЕС е тая.."държавица" ?..Щото толкова ЗОР за приемането й би трябвало да има някякво ОБЯСНЕНИЕ ..
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поклонете се на слънцето и империята на Александър! Никакъв Евросъюз със звезди и месечини не ви трябва! Евросъюзът е заспала работа. Поклонете се на слънцето и елинизма! Империята на светлината е без граници!
8
10
 
13
 
! Отговори
аа1830 преди 1 година
Свалихме си гащите - одтанахме с едно единствено условие - вписване на българите е конституцията - някога. Останалите условия са пожелателни. Благодарим ти Хр. Иванов, Борисов, К. Петков, Радев и т.н. Историята ще ви нареди до Г. Димитров.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали уж мирмидонците са против фашистичките, какво ще търсят в еврофашистичкия съюз?
6
1
 
8
 
! Отговори
морски преди 1 година
Ще покажат кокал от цар Македон ли тогава?
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая с белата фаленла беше много злобна. Какви ли не злобни думи прдешка и подобни отправи по адрес на бг.
4
8
 
7
 
! Отговори
122 преди 1 година
Нашите политици, дипломати, министри, държавници,предатели и бездарници пак се ***!сърбомакедонистите започват преговори с ЕС без да изпълнят нито едно българско изискване!гърците поне си върнаха АЛ ВЕЛ и цял свят разбра че макетата са крадци на история. *** с АОНСУ и СИМЕОНОВО толкоз!
3
12
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Дано да ги приемат...бързо и това ще сложи...край на 110 годишното...сръбското влияние в този...балкански регион. До 2 -3 години след това ще бъдат...асимилирани от България културно и икономически.