Македонският премиер недоволства от българския клуб в Охрид

Направи коментар за протестите
8 окт 2022 16:20, Росен Стойчев
102

"Смятам, че това е провокация, която не носи никаква полза". Това обяви премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски по случай на откриването на българския клуб в Охрид, съобщи Bulgaria ON AIR.

Според него откриването на културен център трябва да носи името на някой, който събира хората, а не на някой, към когото гражданите имат негативни чувства.

Още по темата

Ковачевски смята, че организаторите са малка група, която има личен интерес от създаване на клубове с такива имена. "Не познавам тези хора, но със сигурност знам, че не са близки до СДСМ", допълни той в интервю за предаването "Click plus".

По време на официалното откриване на клуба стотина души скандираха "татари". Част от тях хвърляха яйца и камъни срещу сградата където се намира българският клуб. Македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски също осъди откриването не клуба и подкрепи протеста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
8
 
7
 
! Отговори
! преди 1 година
Евалата на македонците! Как го разкараха тоя разбойник Симеон.
72
8
 
6
 
! Отговори
До 85 преди 1 година
Дори не сравнявай тези личности с тези разбойници Сакскобурготските.
71
4
 
9
 
! Отговори
Аман от тоя цар преди 1 година
Някакво сдружение, което се казва Цар Борис 3 е открило клуба. А има и друго дружество, което се казва Фердинанд. И сега ще променят закона да не е толко либерален за подобни дружества. Тоя Симеон наистина си вре носа навсякъде, където не му е работа, но македонците се оказаха по-умни от нас и раегираха навреме. Ние си мълчим, че Паси и Плевнелиев ще редят кабинета. Накрая ще се окаже, че Борисов 12 години и бил протеже на Симеон и не случайно му дадоха толко много държавни имоти.
70
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дарвин е бил прав, македонците са произлезли от маймуните.
69
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вето до край!
68
7
 
7
 
! Отговори
Закривай преди 1 година
окрайна и макия!
67
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешници, ами българския език който използват, защо го забравят. Няма ли да го сменят.
66
2
 
10
 
! Отговори
До 77 преди 1 година
Ти не знаеш кави са данните. Чети има преброяване и тогава се изказвай а не да дрънкаш наизуст. 80 % са българите след 1878.
65
3
 
5
 
! Отговори
Alban преди 1 година
Много хубави тез маймунодонски ду па ри. Благодаря ви за жеста Български приятели.
64
13
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 77 преди 1 година
За това си прав. Българите са били не повече от 6-700 000. Имало стотици хиляди турци и гърци. Имало и много сърби. Никой не е имал категоричен превес въпреки че след Освобождението българите са били най-много. Но не кой знае колко повече от останалите. Освен това са били разпръснати. Не случайно има македонски въпрос между нас, гърци и сърби. Всеки е теглил към него. Затова трябва да се спре напълно с лозунгите - македонците са българи и Мк е България. Не е, даже и тогава не е била съвсем.
63
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия продължават да живеят в югокомунизма. Всички, които не харесват наричат фашисти. Така беше едно време през комунизма, добре си го спомням. Тази държава не е за Европа.
62
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Току що погледнах в тайм.мк. Има почти 300 публикации в РСМ медиите само днес, по темата. Истерия е слабо казано. Масова психоза, врещяща по бугарските татарофашисти. Тези хора са откровено луди. Всички тъпации в тази нещастна страна се изказаха по 3 пъти по темата. Аз първоначално също се възмутих от името на центъра. И аз смятах че е излишно да дразним сръбската върхушка там. Сега си мисля че лечението трябва да продължи с 2на доза лекарство. Един паметник да издигнем например?
61
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
престанете да се занимавате с държава която явно не ни уважава нашите политици трябва да започнат да наказват това неуважение ако ще да не им харесва на господата от ЕС щото ни писна само дето нямаме точни политици които да имат топки стига само с тия порицания трябва реални действия от БГ
60
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 76Вардарска Македония към края на 1СВ е била населена с 2.5 милиона българи)))))))Лъжа не са били и милион, даже в цялата географска област Македония са били не повече от 1,5 млн.
59
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбия има за цел чрез Р Северна Македония да завладее българските земи по поречието на Струма и Места. Вардарска Македония към края на 1СВ е била населена с 2.5 милиона българи и сърбите майката са им е*ба ли. Ама на ВАС българите не ви пука, важното е жената и децата да са добре , ПУ, ***!
58
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При толкова крале около тях един цар по им допаднал за название на клуб като за име на монарх и то нашия монарх Борис-3 по род от много и много известни монарси,които били пречка на Социалдемократите въобще всички понеж всички включвали в абревиатурата СДРП с добавка към нея само главната буква на държавата,като Б-България,Р-Русия въпреки,че още тогаз била империя на губернии нещо от рода на федерации каквато след това станала съюз от федерации след като демократите направили революцията.
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ристе, а вие за какво напирате? Напирате, ама еврото се срина, за вас ще остане ли нещо или по стар сръбски обичай ще обявите земята на съседите за сръбска, ще ги разгоните, посръбчите и завладеете с трайно военно сръбско присъствие?
56
5
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Българите не чакат солидарност, а еврос. Българите са готови не жените и дъщерите си да продадат за еврос, а и себе си даже.
55
1
 
2
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 1 година
До Анон Стига си плакал! Събудете се ! НИЕ С АРМИЯ ЛИ ДА ИДВАМЕ? Къде беше на изборите? Защо продължавате да мишкувате , а не се изправите срещу сърбоманите? Тогава ще дойдем и ще стане страшно!
54
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 64"А днес от ЕС и НАТО няма никаква солидарност в подкрепа на България" - че закво да подкрепят мързеливите и некозърни про'с'таци дет и без това на 89% гласуват за тях?