Ще мине доста време, за да се възстанови районът на труса

Февзие Акман: Вода и хляб са от първа необходимост
8 фев 2023 20:12, Анисия Иванова
9

Целият свят откликна на апела за помощ на Турция и Сирия. Редица организации започнаха благотворителни кампании за набирате на средства в помощ на пострадалите от земетресенията.

"В сутрешните новини започна да тече информация за помощи, като например здравното осигуряване. Хората, които получават лекарства с рецептурна книжка, могат да си вземат лекарствата без нея. Тепърва започват да се обявяват облекченията и в какъв размер ще бъдат те", разказа за "България сутрин" живеещата в Истанбул Февзие Акман.

"В късните новини показаха, че много от медийните екипи бяха на място. Нуждаеха се от прожектори, в тъмното екипите се затрудняваха да работят. Вода и хляб бяха от първа необходимост. Около 3000 екипа от други страни са на място и се включиха в спасителните операции", допълни Акман пред Bulgaria ON AIR.

Тя уточни, че все още има проблем с координацията между областите, тъй като размерът на щетите е голям.

А от направените сравнения със сателитни снимки става ясно, че градове като Кахраманмараш и Хатай имат разрушения от над 50%. "Ще трябва доста време, за да се възстанови целият район", коментира Февзие Акман.

По отношение на пунктовете за събиране на хората, тя допълни, че също има затруднения заради щетите. "На спортни игрища са направени палатки, операция има за доставяне на контейнери. Пътищата също са повредени, има трудност с доставянето", обясни Акман.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алооо "девшерме данък",ходи се лекувай вярно някъде !!!!!! Живеем в 21 век,ако си избрал да живееш с ,"девшерме данък"жалко за България!Света се променя,ако хората не си помагат в трудни моменти и не се научат да прощават всичко загива.Какво уважение показваш незнам ,онея с "двешерме данък"отдавна и в гробовете ги няма!!! Леле колко изостанал морално и психично народ имаааа ужассссс
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се заклеймяват хора по този начин е меко казано необразовано,а в такива ситуации да показваш такава нетолерантност и да седнеш да го напишеш говори,че капка състрадателност не сте способен да изпитате!Някакво лечение вероятно ви е нужно! Болна душа носите!
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои "чужди" не те интерсуват???? Що за простащина.На всичко отгоре това е съседна на нас държава.Да не живееш на самотен остров.Гръцкия екип спасиха 4 човека днес,всички им ръкопляскаха,а спасителите от Гърция плачеха.Коментарите и на гърци и турци под видеото са,,нека политиците се ядат,ние сме заедно в лошо и добро" НЕ СИ ЛИ ВЗИМАТЕ ПОУКА БЕ ***???СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ СА ТАКИВА ХОРА! СРАМ!
4
7
 
1
 
! Отговори
Дуплика до 3 преди 1 година
Аз имам вето към турци ,така съм от малък и въобще не ме интересуват тези същества и да ти кажа така ми приятно и хубаво и друго така показвам към уважение към хората които са дали живота си за свобода за хора които са страдали от Девшерме данък.Твоите думи са един ветър които минава покрай мене и си заминава защото аз съм направил своя избор в моя си живот и не държа на никой да е с мое мнение или мислене .
3
0
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
ВСИЧКИ ХОРА СМЕ СВЪРЗАНИ. ДНЕС ТИ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАШ ОТ ТЯХ, УТРЕ - ТЕ ОТ ТЕБ!
2
1
 
4
 
! Отговори
999 преди 1 година
Хората Не трябва да строят градове в близост до разломи като този! А там живят сигурно над 3 млн души! Не бива!
1
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито ме интересува района ,нито кога ще се възстанови .Чужди не ме интересуват